Exerciţiul NATO Noble Jump 2017 va avea loc în iunie în România

29 mai. 17:24 Miscellanea
Cristina Radu
Exerciţiul NATO Noble Jump 2017 va avea loc în iunie în România

Exerciţiul NATO Noble Jump va avea loc în iunie, pe teritoriul Bulgariei, Greciei şi României. Traficul va fi îngreunat la sfârşitul săptămânii pe mai multe drumuri pentru deplasarea coloanelor militare în cadrul exerciţiului, anunţă Poliţia Română.

Aproximativ 4.000 de militari români şi din ţări membre ale NATO vor participa, cu 500 mijloace tehnice, la exerciţiul multinaţional care începe vineri şi se termină pe 16 iunie, conform HotNews.ro.

Cea mai mare parte a trupelor străine va sosi din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aeriană. Echipamentul greu va fi transportat pe mare şi pe calea ferată. Acesta va fi urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia - Bulgaria - România, până la Centrul Naţional de Instruire Intrunita 'Getica' din Cincu, potrivit sursei citate.

Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est va avea ca misiune coordonarea etapei de dislocare tactică a trupelor şi a echipamentelor pe teritoriul Greciei, Bulgariei si României. Procesul va fi facilitat de Unităţile de Integrare a Forţelor NATO din Bulgaria, Romania şi cele aparţinând naţiunilor gazdă.

Comandantul Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, generalul de brigadă Ovidiu Uifaleanu, a declarat: "Momentul culminant al dislocării va fi exerciţiul cu trageri de luptă ce se va desfăşura în Centrul de instruire de la Cincu. În afara de cele două NFIU din România şi Bulgaria, în regim de parteneriat, forţele româneşti care se vor instrui integrat în Cincu aparţin Brigăzii Multinaţionale de la Craiova".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Percheziţii DIICOT în Mureş la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc
19 sep. Andrei Stan


Anchetă penală în cazul exploziei de la abator
19 sep. A.C.


Apelul fostului preot Cristian Pomohaci, judecat astăzi
19 sep. A.C.


Poliţia de frontieră: Trei persoane, arestate pentru călăuzirea a 154 de migranţi pe Marea Neagră
18 sep. Andrei Stan


BĂDĂLĂU ANUNŢĂ CĂ VA FACE UN DENUNŢ CALOMNIOS ÎMPOTRIVA LUI MARIN ANTON:"Nu l-am atins, detest violenţa"
18 sep. A.C.


VIDEOFurtună puternică în vestul şi nordul ţării: opt morţi şi 137 de răniţi
18 sep. Mina Irina


Raport ONU: Foametea afectează 11% din populaţia lumii
18 sep.


Incendiu la un depozit de artificii din Agigea
17 sep. A.C.


SRI, DESPRE ACUZAŢIILE LUI DANIEL DRAGOMIR:Serviciul nu monitorizează dosarele penale şi nu poate determina modul de finalizare a unei anchete3
17 sep. GABRIEL TĂNASE


Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Reghin
16 sep. S.B.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.