"Raiffeisen": "Lansarea ofertei publice iniţiale a diviziei din Polonia depinde de condiţiile de pe piaţă"

20 iun. 2017 Bănci-Asigurări

"Raiffeisen Bank Polska", divizia din Polonia a grupului bancar austriac "Raiffeisen Bank International" (RBI), şi-a anunţat ieri, în mod oficial, intenţia de a demara o ofertă publică iniţială (IPO) la Bursa de Valori de la Varşovia, informează Reuters, conform Agerpres.

"Termenii şi momentul depind de condiţiile de pe piaţă şi nu pot fi comunicaţi", a precizat, însă, grupul RBI într-un comunicat de presă.

RBI a promis anterior că până la data limită de 30 iunie 2017 va lista 15% din acţiunile "Raiffeisen Bank Polska", cunoscută şi sub denumirea de "Raiffeisen Polbank", pe Bursa de la Varşovia. Un purtător de cuvânt al grupului a spus că termenul limită de 30 iunie 2017 este în continuare valabil, dar a refuzat să comenteze dacă IPO-ul va fi finalizat până atunci.

Săptămâna trecută, Autoritatea de reglementare a pieţei financiare din Polonia (KNF) a respins o a doua solicitare venită de la "Raiffeisen Polbank" vizând amânarea obligaţiei de a demara un IPO la Bursa de la Varşovia până la finele lunii iunie.

"Polbank" este a noua mare bancă din Polonia, după active, iar la finele lui 2015 avea 4.644 de angajaţi. "Raiffeisen Bank International" a încercat şi anul trecut să-şi vândă subsidiara din Polonia, însă a renunţat la acest plan, din cauza complicaţiilor legate de creditele ipotecare în franci elveţieni.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

ROBOR la trei luni a stagnat la 1,98%
16 ian. Andreea Cuzub


"Trebuie să ne aşteptăm la scumpirea banilor"
16 ian. A consemnat Emilia Olescu


STUDIU DELOITTE:"Băncile vest-europene, mai avansate decât cele est-europene în implementarea directivei PSD2 privind serviciile de plată"
16 ian.


Ministerul Finanţelor s-a împrumat cu 700 de milioane de lei de la bănci
15 ian. Vlad Dobrea


Euro a fost cotat la 4,6256, sub referinţa de vineri
15 ian. Andreea Cuzub


ROBOR la trei luni a stagnat la 1,98%
15 ian. Andreea Cuzub


ARTICOL PRELUAT DE PE OPINII BNR:Politica monetară a fost condusă corect
15 ian. Lucian Croitoru


PÂNĂ LA SOLUŢIONAREA DEFINITIVĂInstanţa a suspendat Ordinul ANPC adresat Raiffeisen Bank pentru încetarea practicilor incorecte 3
15 ian. Emilia Olescu


DUPĂ TREI ANISechelele exploziei francului elveţian4
15 ian. EMILIA OLESCU


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,6377 lei
15 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.