PENTRU PRIMA DATĂ

Capitalizarea criptomonedelor a depăşit, marţi, 100 de miliarde de dolari

07 iun. Investiţii Personale
Andrei Iacomi
Capitalizarea criptomonedelor a depăşit, marţi, 100 de miliarde de dolari

Miliardarul Mark Cuban a scris pe Twitter că preţurile bitcoin se află într o bulă speculativă 

Impulsionată în principal de creşterea monedei digitale Bitcoin, piaţa criptomonedelor a depăşit, marţi, pentru prima dată, valoarea de 100 de miliarde de dolari, potrivit MarketWatch.

Preţul monedei Bitcoin a crescut de peste trei ori în 2017, conform site ului "coindesk.com", atingând, marţi, un nivel record de 2900 de dolari.

La nivelul actual de preţ, valoarea de piaţă a Bitcoin a depăşit capitalizarea bursieră a unor mari companii precum Ford Motor, Deere şi Delta Air Lines, fiind, de asemenea, mai mare faţă de două treimi din componentele indicelui S&P 500, conform MarketWatch, care precizează, însă, că majorarea puternică a preţului Bitcoin provoacă îngrijorare faţă de valoreaa reală a criptomonedei. Marţi, miliardarul Mark Cuban a scris pe Twitter că preţurile bitcoin se află într o bulă speculativă, adăugând că nu ştie când şi cât de mare va fi corecţia preţului monedei.

Conform Coindesk, există peste 800 de criptomonede, dar cele mai multe dintre ele au o capitalizare de sub un milion de dolari, doar opt monede digitale valorând peste un miliard, se mai arată în sursa menţionată.

Potrivit site ului "coinmarketcap.com", miercuri, valoarea primelor trei criptomonede era de peste 80 de milarde de dolari, Bitcoin având o capitalizare de 45,86 miliarde de dolari, în timp ce valoarea de piaţă a monedei Ethereum se situa la nivelul de 24 de miliarde de dolari. Pe locul al treilea se situa Ripple, cu o capitalizare de 11,29 miliarde de dolari.

Potrivit aceleiaşi surse, un Bitcon se tranzacţiona, miercuri, la aproximativ 2800 de dolari, în timp ce Ethereum era cotat la 260 de dolari.

Preţul criptomonedei Ripple se situa în jurul valorii de 0,3 dolari pe unitate.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Investiţii Personale

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 18-25 IULIEAcţiunile "Retrasib", cele mai rentabile de la "Bursa de Valori Bucureşti"
27 iul. ANDREI IACOMI


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17-24 IULIECreştere de 12,26% pentru "Turbomecanica", înaintea publicării rezultatelor semestriale
26 iul. A. I.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 14-21 IULIEOvidiu Şerdean, "IFB Finwest": "Aprecierea acţiunilor Nuclearelectrica - datorată unui cumul de ştiri pozitive"
25 iul. ANDREI IACOMI


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13-20 IULIE"Vrancart", cel mai rentabil emitent din BET-XT
24 iul. A. I.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12-19 IULIECele mai importante creşteri din BET aparţin sectorului energetic
21 iul. A. I.


Timişoara, Cluj, Veneţia
21 iul. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 11-18 IULIE"BRK Financial Group": "Creşterea cotaţiei Armătura, pe seama lichidităţii reduse"
20 iul. Andrei Iacomi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10-17 IULIEAvans de 1,75% pentru titlurile fondului BT Index Austria ATX
19 iul. A.I.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7-14 IULIEAcţiunile Electrica s-au apreciat, înaintea anunţului că vrea să cumpere participanţiile FP la filiale1
18 iul. A.I.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 6-13 IULIE"Cemacon" - pe locul al doilea, în topul randamentelor
17 iul. A. I.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.