Comisia Europeană cere României şi Belgiei să aplice normele UE referitoare la conturile de plăţi

14 iun. 15:18 Bănci-Asigurări
Andrei Stan
Comisia Europeană cere României şi Belgiei să aplice normele UE referitoare la conturile de plăţi

Comisia Europeană a solicitat astăzi României şi Belgiei să trimită detalii cu privire la modul în care Directiva privind conturile de plăţi (Directiva 2014/92/UE) este transpusă în legislaţia lor naţională, obligaţie care trebuia îndeplinită până la 18 septembrie 2016, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar.

Directiva conferă tuturor rezidenţilor legali din UE dreptul de a deţine un cont de plăţi de bază la un tarif rezonabil, indiferent de locul de reşedinţă. De asemenea, ea îmbunătăţeşte transparenţa comisioanelor aferente conturilor de plăţi şi facilitează comparaţia şi schimbarea unor astfel de conturi.

Solicitarea Comisiei ia forma unor avize motivate. "Dacă cele două state membre nu iau măsuri în termen de două luni, cazurile respective pot fi înaintate Curţii de Justiţie a UE", precizează Executivul comunitar.

Prin pachetul lunar de decizii privind constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare şi domenii de politică ale UE au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislaţiei UE, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor, menţionează Comisia Europeană.

Principalele decizii adoptate de Comisie în luna iunie, grupate pe domenii de politică, includ 12 scrisori de notificare a neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru, 25 de avize motivate şi o trimitere în faţa Curţii de Justiţie. Comisia a închis, de asemenea, 101 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluţionate fără a fi necesară continuarea procedurii.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

ION ŢIRIAC:"Banca Naţională a luat ilegal Arenele BNR în 1991"7
19 aug. ANDREI STAN


ASF: LA 30 IUNIE,Fondurile de pensii administrate privat aveau active nete de aproape 8 miliarde de euro, în creştere cu 30%2
19 aug. AMALIA IONESCU


Euro a fost cotat la 4,5883 lei, peste referinţa de ieri
18 aug. Andrei Stan


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,5816 lei
18 aug. ANDREI STAN


LA O DOBÂNDĂ ÎN SCĂDERE, LA 2,90%Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni de 300 milioane lei pe cinci ani
18 aug.


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au scăzut
18 aug. ANDREI STAN


DOCUMENT BCE"Banca Popolare di Vicenza" şi "Veneto Banca" nu au îndeplinit cerinţele de capital în ultimii patru ani
18 aug. A.V.


ÎN AL DOILEA TRIMESTRU AL ACESTUI ANBNR: "Băncile au înăsprit semnificativ standardele de creditare a populaţiei"9
18 aug. E.O.


PROGRAMUL DE TIPĂRIRE AL BCE ESTE PUS SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII DE CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A GERMANIEIBanca Centrală Europeană şi-a depăşit mandatul şi a încălcat tratatele europene?8
18 aug. CĂLIN RECHEA


Euro s-a apreciat la 4,5816 lei
17 aug. A.I.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.