EDUCAŢIE

Stăm bine la oral şi olimpici!

19 iun. Cultură
O.D.
Stăm bine la oral şi olimpici!

Primele veşti venite de pe "frontul" examenului de Bacalaureat sunt bune, la competenţe lingvistice şi la olimpici stăm bine în comparaţie cu anii trecuţi, dar partea grea abia de acum începe, urmează să vedem cum se descurcă actuala serie de absolvenţi de liceu la probele scrise.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, din totalul celor 117.195 de candidaţi evaluaţi la proba de comunicare în limba română, 84.234 (71,88%) de candidaţi au obţinut certificatul de utilizator experimentat, rată în uşoară creştere comparativ cu prima sesiune a anului trecut (71,59%). Alţi 22.416 de candidaţi au primit certificat de utilizator avansat (19,13%), iar 8.638 - certificat de utilizator mediu (7,37%). Acestora li se adaugă 18.310 candidaţi care au solicitat recunoaşterea rezultatelor din sesiunile anterioare, iar 1.893 de elevi au absentat, în timp ce 14 au fost eliminaţi ca urmare a unor tentative de fraudă. Îmbucurător este şi faptul că tentativele de fraudă sunt într-o evidentă scădere faţă de anii trecuţi. La testul de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B) au participat 6.337 de candidaţi, 5.271 au obţinut certificatul de utilizator experimentat (83,18%), 871 (13,74%) - certificatul de utilizator avansat, iar 138 (2,18%) au primit certificatul de utilizator mediu. La această probă nu s-au prezentat 57 de candidaţi.

În creştere sunt şi rezultatele olimpicilor, 77,95% din totalul celor care au susţinut examenul naţional de Bacalaureat 2017 în sesiunea specială, au obţinut medii care le-au asigurat promovarea. Rata de reuşită este superioară celei înregistrate anul trecut, când s-a situat la 68,09%. Sesiunea specială vizează absolvenţii de liceu din loturile olimpice care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a examenului propriu-zis (iunie-iulie).

Pe 26, 27, 28 şi 30 iulie vor avea loc probele scrise ale examenului de Bacalaureat, rezultatele urmând să fie afişate pe 5 iulie.

Astăzi, absolvenţii clasei a VIII-a susţin prima probă scrisă a evaluării naţionale la Limba şi literatura română, urmând ca miercuri să o susţină pe a doua, la matematică. Afişarea rezultatelor va avea loc luni 26 iunie.

Ceilalţi elevi au intrat în vacanţă! Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, cursurile anului şcolar 2017 - 2018 vor începe luni, 11 septembrie.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

EDUCAŢIEDirectorii sunt instalaţi pe bandă rulantă până începe anul şcolar
18 aug. OCTAVIAN DAN


Materialele auxiliare, luate la ţintă de ministrul Educaţiei
10 aug. OCTAVIAN DAN


Cuiul lui Pepelea: manualele şcolare!1
07 aug. OCTAVIAN DAN


Muzeul Naţional Bran riscă să fie închis la sfârşitul lunii
02 aug. OVIDIU VRÂNCEANU


Picturi expuse la Muzeul Luvru, afectate de furtună
16 iul. A.C.


EDUCAŢIETeoretic se construiesc mii de şcoli, practic nu se renovează nici WC-urile!3
13 iul. OCTAVIAN DAN


Academicianul Augustin Buzura a încetat din viaţă
11 iul. Andrei Stan


Şomajul, prima opţiune pentru absolvenţii fără diplomă
10 iul. O.D.


Realitate: absolvenţi de nota 1!1
07 iul. OCTAVIAN DAN


BACALAUREATCele mai bune rezultate din ultimii opt ani!
06 iul. O.D.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.