George Maior va fi audiat în comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009

George Maior
George Maior

Actualizare 10:55 George Maior: "Am fost şi sunt prieten cu Oprea şi Dîncu; cu Kovesi am avut o relaţie strict profesională"

Fostul director al SRI George Maior a declarat luni, în cadrul audierii din comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că a avut şi are o relaţie de prietenie cu Gabriel Oprea şi Vasile Dîncu, în timp ce relaţia cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, fost procuror general, a fost "strict profesională, desfăşurată în conformitate cu atribuţiile fiecărei instituţii" pe care o reprezentau, potrivit surselor din presă.

Întrebat ce relaţie a avut cu Gabriel Oprea în perioada alegerilor prezidenţiale din 2009, Maior a spus că a fost şi este prieten cu acesta, precizează News.ro.

Ambasadorul României în SUA a afirmat: "L-am cunoscut de multă vreme pe domnul Gabriel Oprea, era o relaţie de prietenie cu domnia sa, încă din perioada în care şi eu am fost membru al acestui Parlament. De când am activat împreună în diverse guverne, înainte de a avea calitatea de director (al SRI - n.r.), inclusiv în Guvernul Năstase, deci anii 2001-2002. Aş putea spune că a fost şi este o relaţie de prietenie".

Chestionat în continuare cum ar caracteriza relaţia sa cu Vasile Dîncu, George Maior a spus că este "o relaţie de veche prietenie", conform sursei citate.

În ceea ce priveşte relaţia pe care o are cu Dan Andronic, fostul director SRI a spus că "în timp a fost şi o relaţie de prietenie", iar referitor la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ambasadorul a susţinut că a fost "o relaţie strict profesională desfăşurată în conformitate cu atribuţiile fiecarei instituţii" pe care o reprezentau, transmite agenţia de presă.

(A.I.)

-----

Actualizare 10:30 George Maior: "Am fost acasă la Oprea la «un eveniment privat»"

George Maior este audiat în comisie, unde a recunoscut că în seara scrutinului din 2009 a fost acasă la Gabriel Oprea, însă pentru "un eveniment privat", potrivit unor surse din presă.

Fostul director al SRI George Maior, în prezent ambadasor al României în SUA, a refuzat să răspundă la întrebările presei pe acest subiect, la intrarea în sală, precizează News.ro.

Întrebat ulterior despre apariţia unor informaţii din căsuţa sa de mail, legat de hacker-ul Guccifer, George Maior a răspuns scurt: "Fake news", conform sursei citate.

(A.I.)

-------

Actualizare 10:26 George Maior a venit la comisia parlamentară de anchetă privind prezidenţialele din 2009

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, s-a prezentat, astăzi, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

-------

Fostul director al SRI George Maior, actualul ambasador al României în Statele Unite, este audiat astăzi în comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, alături de fostul preşedinte al Institutului Naţional de Statistică, potrivit unor surse din presă.

preşedintele comisiei, social-democratul Mihai Fifor, a anunţat, transmite News.ro: "Luni ne vom întâlni cu domnul George Maior şi cu domnul Vergil Voineagu, cel care a fost preşedintele INS la data alegerilor. Pentru marţi, domnul Robert Cazanciuc, domnul Gheorghe Neţoiu, domnul Cătălin Voicu şi domnul Dumitru Iliescu, iar pentru miercuri domnul Emil Boc şi o s-o invităm pe doamna Laura Codruţa Kövesi".

Iniţial, George Maior fusese programat pentru data de 6 iunie, dar acesta a cerut o amânare în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat săptămâna trecută în vizită în Statele Unite, menţionează agenţia.

Şedinţa comisiei va începe la ora 10.

În pofida anunţului făcut de Fifor, este puţin probabil ca procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, să vină la audierea sa programată pentru miercuri. Laura Codruţa Kövesi, a anunţat comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că nu va veni la audiere, invocând o hotărâre a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum şi o decizie a Curţii Constituţionale din 1994, conform căreia dispoziţiile din regulementele Parlamentului care obligă persoane de a se prezenta la comisiile de anchetă sunt neconstituţionale, conform sursei citate.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

ÎN ACEST AN,Un număr de 5.300 de persoane, cercetate pentru infracţiuni economice1
20 aug. Laura Andrei


Un număr de şase români urmăriţi internaţional, depistaţi în Italia
20 aug. L.A.


UPDATEFirma "Tel Drum" şi directorul general, Petre Pitiş, urmăriţi penal
18 aug. A.I.


DOSARUL PRIVIND DETURNAREA FONDURILOR PENTRU AUTOSTRADA NĂDLAC-ARAD:Tribunalul Bucureşti ar urma să pronunţe decizia în cazul omului de afaceri Nelu Iordache
18 aug. A.I.


Cerere a procurorului Mihaela Iorga de suspendare a deciziei de revocare din DNA, judecată astăzi
17 aug. A.I.


MINISTRUL JUSTIŢIEI:"Sunt surprins că Popoviciu a putut să plece"1
16 aug. A.C.


DUPĂ CE A FOST REŢINUT LA LONDRA,Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauţiune, pentru 200.000 de lire1
15 aug. ANDREI STAN


UPDATE/ DUPĂ CE A FOST REŢINUT ÎN LONDRA,Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauţiune1
14 aug. ANDREI STAN


Toate persoanele reţinute în dosarul fermei de porci de la Salcia, eliberate din arest
13 aug. STELIAN BĂDESCU


DIICOT:Avocatul Marius Coltuc, reţinut pentru fals în înscrisuri şi favorizarea făptuitorului
12 aug. S.A.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.