George Maior va fi audiat în comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009

George Maior
George Maior

Actualizare 10:55 George Maior: "Am fost şi sunt prieten cu Oprea şi Dîncu; cu Kovesi am avut o relaţie strict profesională"

Fostul director al SRI George Maior a declarat luni, în cadrul audierii din comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că a avut şi are o relaţie de prietenie cu Gabriel Oprea şi Vasile Dîncu, în timp ce relaţia cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, fost procuror general, a fost "strict profesională, desfăşurată în conformitate cu atribuţiile fiecărei instituţii" pe care o reprezentau, potrivit surselor din presă.

Întrebat ce relaţie a avut cu Gabriel Oprea în perioada alegerilor prezidenţiale din 2009, Maior a spus că a fost şi este prieten cu acesta, precizează News.ro.

Ambasadorul României în SUA a afirmat: "L-am cunoscut de multă vreme pe domnul Gabriel Oprea, era o relaţie de prietenie cu domnia sa, încă din perioada în care şi eu am fost membru al acestui Parlament. De când am activat împreună în diverse guverne, înainte de a avea calitatea de director (al SRI - n.r.), inclusiv în Guvernul Năstase, deci anii 2001-2002. Aş putea spune că a fost şi este o relaţie de prietenie".

Chestionat în continuare cum ar caracteriza relaţia sa cu Vasile Dîncu, George Maior a spus că este "o relaţie de veche prietenie", conform sursei citate.

În ceea ce priveşte relaţia pe care o are cu Dan Andronic, fostul director SRI a spus că "în timp a fost şi o relaţie de prietenie", iar referitor la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ambasadorul a susţinut că a fost "o relaţie strict profesională desfăşurată în conformitate cu atribuţiile fiecarei instituţii" pe care o reprezentau, transmite agenţia de presă.

(A.I.)

-----

Actualizare 10:30 George Maior: "Am fost acasă la Oprea la «un eveniment privat»"

George Maior este audiat în comisie, unde a recunoscut că în seara scrutinului din 2009 a fost acasă la Gabriel Oprea, însă pentru "un eveniment privat", potrivit unor surse din presă.

Fostul director al SRI George Maior, în prezent ambadasor al României în SUA, a refuzat să răspundă la întrebările presei pe acest subiect, la intrarea în sală, precizează News.ro.

Întrebat ulterior despre apariţia unor informaţii din căsuţa sa de mail, legat de hacker-ul Guccifer, George Maior a răspuns scurt: "Fake news", conform sursei citate.

(A.I.)

-------

Actualizare 10:26 George Maior a venit la comisia parlamentară de anchetă privind prezidenţialele din 2009

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, s-a prezentat, astăzi, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

-------

Fostul director al SRI George Maior, actualul ambasador al României în Statele Unite, este audiat astăzi în comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, alături de fostul preşedinte al Institutului Naţional de Statistică, potrivit unor surse din presă.

preşedintele comisiei, social-democratul Mihai Fifor, a anunţat, transmite News.ro: "Luni ne vom întâlni cu domnul George Maior şi cu domnul Vergil Voineagu, cel care a fost preşedintele INS la data alegerilor. Pentru marţi, domnul Robert Cazanciuc, domnul Gheorghe Neţoiu, domnul Cătălin Voicu şi domnul Dumitru Iliescu, iar pentru miercuri domnul Emil Boc şi o s-o invităm pe doamna Laura Codruţa Kövesi".

Iniţial, George Maior fusese programat pentru data de 6 iunie, dar acesta a cerut o amânare în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat săptămâna trecută în vizită în Statele Unite, menţionează agenţia.

Şedinţa comisiei va începe la ora 10.

În pofida anunţului făcut de Fifor, este puţin probabil ca procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, să vină la audierea sa programată pentru miercuri. Laura Codruţa Kövesi, a anunţat comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că nu va veni la audiere, invocând o hotărâre a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum şi o decizie a Curţii Constituţionale din 1994, conform căreia dispoziţiile din regulementele Parlamentului care obligă persoane de a se prezenta la comisiile de anchetă sunt neconstituţionale, conform sursei citate.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

KOVESI, PENTRU EURONEWS:"Campania anticorupţie se confruntă cu atacuri incredibile"3
25 nov. G.G.


Ofiter din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, reţinut pentru trafic de influenţă
23 nov. A.C.


Ministrul Carmen Dan, audiată la DIICOT
23 nov. A.C.


Monica Iacob Ridzi a fost pusă în libertate
22 nov. G.F.


DNA sesizează CSM privind declaraţiile lui Tăriceanu la adresa direcţiei
22 nov. Andreea Cuzub


Fosta judecătoare Terceanu spune că Borcea i-a lăsat în geantă 10.000 de euro1
22 nov. Andrei Stan


DANA GÎRBOVAN:"Protocoalele dintre serviciile de informaţii şi justiţie vor fi publice"
22 nov. G.F.


LAURA CODRUŢA KOVESI:"Simţim cu toţii, cel puţin de peste un an şi jumătate, că suntem efectiv sub un asalt"11
22 nov. ANDREI STAN


Sechestru pe averea lui Liviu Dragnea şi a celorlalţi inculpaţi în dosarul Tel Drum10
22 nov. A.S.


LAURA CODRUŢA KOVESI: "Prejudicii de 188 milioane de euro în dosare de abuz în serviciu nu mai pot fi recuperate din cauza deciziei CCR"2
21 nov. Andrei Stan

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.