Subscrierile Carpatica Asig au scăzut cu 16% la semestru

14 sep. 2015 Bănci-Asigurări

Carpatica Asig a subscris în primele şase luni prime brute de 257,26 milioane lei, în scădere cu 15,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în linie cu aşteptările, determinată de ajustarea politicilor de subscriere a riscurilor şi a celor de vânzare, a anunţat vineri compania.

Prima medie pe segmentul RCA a crescut, pe de altă parte, de la 557 lei/poliţă la 608 lei/poliţă.

Compania, care face parte din grupul financiar Carpatica, controlat de Ilie Carabulea, a plătit în prima jumătate a anului despăgubiri pentru 28.563 dosare de daună, în valoare de 185 milioane lei, cu 4% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, când a achitat 177,5 milioane lei.

Cea mai mare despăgubire s-a ridicat la 2,1 milioane lei, pentru un dosar de daună gestionat pe segmentul asigurărilor RCA, care s-a soluţionat în circa două luni.

Astfel, Carpatica a plătit 164,5 milioane lei pentru daune aferente poliţelor de asigurări obligatorii de răspundere civilă auto, din care 25,1 milioane lei reprezintă plăţi pentru vătămări corporale şi daune morale, respectiv 14% din total daune plătite pe segmentul RCA.

Totodată, daunele pentru Casco au atras despăgubiri de 15,7 milioane lei, iar cele pe segmentul asigurărilor facultative pentru locuinţe au cumulat 4,8 milioane lei.

Carpatica Asig a încheiat pentru acest an un program complet de reasigurare, pentru toate liniile de asigurări pe care le practică.

"Toate eforturile noastre se îndreaptă spre îmbunătăţirea şi eficientizarea constantă a serviciilor pe care le oferim, în special a celor care susţin activitatea de soluţionare a daunelor", a declarat într-un comunicat directorul general al Carpatica Asig, Liviu Stoicescu.

El a arătat că societatea a reuşit să plaseze integral riscurile asumate către companii de reasigurare, corect dimensionate şi adecvate nivelului de dezvoltare, pe toate liniile de business.

Carpatica Asig din Sibiu are în derulare un plan de redresare, aprobat de ASF în septembrie anul trecut, valabil până la finele anului.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,8722 lei
25 sep. Alexandra-Bianca Balaban


PIAŢA MONETARĂDobânda ROBOR overnight a urcat la 2,05%
25 sep. Alexandra-Bianca Balaban


Euro s-a apreciat la 4,8722 lei
24 sep. J.P.


OTP Bank finanţează IMM-urile locale prin programul guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile
24 sep. G.U.


Banca Transilvania face parte din programul de granturi pentru susţinerea firmelor
24 sep. G.U.


CRISTIAN POPA, BNR:''Intrarea în plată a pensiilor majorate cu 40% şi a altor cheltueili fără susţinere ar duce deficitul la 11%''2
24 sep. G.U.


ROBOR la 3 luni a crescut la 2,02%
24 sep. J.P.


AJUNS LA UN NOU MAXIM ISTORICCursul de schimb sperie exportatorii7
24 sep. Emilia Olescu


OMER TETIK, DIRECTOR GENERAL BANCA TRANSILVANIA:"Când statul va avea presiuni şi constrângeri de finanţare, piaţa bancară şi clienţii vor simţi pe pielea lor"
24 sep. Mihai Gongoroi


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,8641 lei
24 sep. Julia Pandi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.