MFP alocă 500 milioane lei pentru programul Prima casă

15 iun. 16:31 Bănci-Asigurări
Cristina Radu
MFP alocă 500 milioane lei pentru programul Prima casă

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a aprobat astăzi alocarea rezervei nerepartizate de 500 milioane lei pentru acordarea de garanţii în 2017 în favoarea finanţatorilor participanţi în programul Prima Casă, potrivit unui comunicat trimis de MFP. Finanţatorii au înregistrat un grad ridicat de utilizare a plafoanelor alocate în raport cu solicitările aprobate. MFP a aprobat alocarea la solicitarea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), pentru asigurarea continuităţii programului.

Plafonul de 500 milioane lei rămas nealocat, a fost repartizat următorilor finanţatori: Piraeus Bank, OTP Bank, BCR, ING, Bancpost, Raiffeisen Bank, BRD, CEC Bank şi Leumi Bank, luându-se în considerare gradul de utilizare a plafoanelor alocate finanţatorilor până la 7 iunie 2017.

Prin Hotărârea de Guvern nr.80/2017 pentru modificarea şi completarea HG nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima casă pentru 2017 s-a aprobat alocarea unui plafon total al garanţiilor de 2,5 miliarde lei pentru creditele destinate achiziţiei/construcţiei de locuinţe în cadrul programului.

Din plafonul total al garanţiilor de 2,5 miliarde lei pentru 2017, suma de 2 miliarde lei a fost pusă la dispoziţia finanţatorilor participanţi în program, diferenţa de plafon de 500 milioane lei urmând să fie alocată în funcţie de gradul de utilizare a plafoanelor.

Ministerul Finanţelor Publice precizează că FNGCIMM este autorizat să evalueze cel puţin trimestrial modul de utilizare a plafoanelor alocate de finanţatori şi să efectueze realocări între finanţatori în funcţie de gradul de utilizare a plafoanelor alocate, cu acordul prealabil al MFP în cursul anului 2017, conform art.3 alin. (29) din Anexa nr.1 la H.G. nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Ionuţ Mişa, audiat la Senat, pe tema băncilor care nu au plătit impozit pe profit2
19 sep.


Euro a fost cotat la 4,5990 lei, peste referinţa de ieri
19 sep. A.C.


DORINA MILEA:"Bancpost a semnat în locul meu şi apoi mi-a vândut casa"15
19 sep. EMILIA OLESCU


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,5982 lei
19 sep. ALEXANDRA CISMARU


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au scăzut
19 sep. ALEXANDRA CISMARU


Addiko Bank din Bosnia a acceptat conversia creditelor în CHF la curs istoric
19 sep. E.O.


LA UN RANDAMENT DE 1,46% PE ANMinisterul Finanţelor a atras 500 de milioane de lei de la bănci
19 sep.


Euro a fost cotat la 4,5982 lei, peste referinţa de vineri
18 sep. A.C.


CEC Bank lansează contul pentru gestiunea TVA
18 sep. A.C.


BERD vrea să cumpere o participaţie din divizia "Raiffeisen" din Belarus
18 sep.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.