ANALIZĂ PULS CAPITAL:

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni la BVB a crescut cu 25% în această săptămână

18 iun. 11:00 Piaţa de Capital
Andrei Stan
Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni la BVB a crescut cu 25% în această săptămână

Valoarea totală tranzacţionată săptămâna aceasta la Bursa de Valori Bucureşti a fost de 280 de milioane de lei, arată o analiză Puls Capital, care punctează că valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a cumulat 276,29 milioane lei, cu 24,89% mai mare faţă de săptămâna precedentă.

Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), în valoare de 44 de milioane de lei, urmate de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV) - 36,35 milioane lei, "Romgaz" (SNG) - 30,41 milioane lei, "OMV Petrom" (SNP) - 27,65 milioane lei şi "Fondul Proprietatea" (FP) - 26,74 milioane lei.

Tranzacţiile cu produse structurate au cumulat 3,26 milioane lei, cele cu obligaţiuni 0,25 milioane lei, iar cele cu unităţi de fond 0,20 milioane lei.

În piaţa "deal" s-au realizat schimburi în valoare de 55,6 milioane lei, mai relevă analiza realizată de brokerii de la "Intercapital Invest".

Sursa citată mai arată că săptămâna aceasta indicii bursieri au înregistrat evoluţii mixte, cuprinse între minus 2,15% pe indicele BET-NG, valoarea acestuia fiind de 732,37 puncte, şi plus 1,73% pe indicele BET-FI, valoarea la închidere acestuia în puncte indice fiind de 33.584,41.

În săptămâna analizată, un număr de 31 de titluri au avut evoluţii pozitive, 12 au fost stabile şi 34 au avut evoluţii negative.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe titlurile "Farmaceutica Remedia" (RMAH), "Armătura" (ARM) şi "Aerostar" (ARS) de 18,11%, 12,6% şi respectiv de 6,36%.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat pe titlurile "Retrasib" (RTRA), de 14,58%, aceasta fiind urmată de cele înregistrate pe titlurile "Electroargeş" (ELGS) şi "OIL Terminal" (OIL), de 11,03% şi respectiv de 7,74%.

Analiza mai arată: "O nouă săptămână de scăderi pentru majoritatea indicilor locali, care au fost afectaţi în principal de evoluţia negativă a emitenţilor din zona de energie şi utilităţi. Doar indicele financiar BET-FI a încheiat săptămâna pe plus, cu o creştere de 1,73%. La polul opus s-a aflat indicele BET-NG, cu o scădere de 2,15%. Indicele a fost afectat în principal de titlurile OMV Petrom, Romgaz şi Electrica, care împreună au o pondere de 68,65% în indice, şi care au scăzut în săptămâna curenta cu 1,06%, 2,69% şi respectiv cu 4,28%. Şi titlurile Transelectrica şi Conpet au consemnat scăderi puternice, de 3,23% şi respectiv de 7,14%, însă acestea au ponderi mai mici în BET-NG, de 6,64% şi respectiv de 3,62%. Titlurile Transgaz sunt singurele bluechip-uri din zona de energie şi utilităţi care nu au scăzut în săptămâna curenta, în schimb s-au aflat în stagnare. Companiile de energie şi utilităţi au tras în jos şi indicele BET, care a pierdut 0,56% din valoare în săptămâna curentă".

Brokerii de la "Intercapital Invest" punctează şi faptul că indicii externi importanţi au avut, în mare parte, o săptămână negativă.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au închis în teritoriu negativ, pe un rulaj de 5,8 milioane euro
18 aug. C.R.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 2,3 milioane de euro pe BVB
18 aug. Andrei Stan


Indicii BVB au deschis în scădere
18 aug. A.I.


Preţul Hidromecanica 2 a mai scăzut un pic, ajungând la 5,5 milioane de euro
18 aug. OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov


BVBLichiditatea a scăzut la 10 milioane de euro
18 aug. ANDREI STAN


Saxo Bank: "Obligaţiunile corporatiste ar putea fi o investiţie sigură în eventualitatea unui conflict coreean"
18 aug. A.A.


DEŞI ASUPRA COMPANIEI PLANEAZĂ SUSPICIUNI PRIVIND EXISTENŢA STOCURILOR Creditorii Romcab au amânat selecţia unui evaluator
18 aug. A.A.


3 AMRLansarea unei cărticele despre investiţii - ultimul eveniment de marketing din mandatul lui Sobolewski3
18 aug. A.A.


ÎN IULIECreştere cu 5,1% a activelor nete ale SIF-urilor
18 aug.


S.A.I. MUNTENIA INVEST - Notă de informare a investitorilor
18 aug.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.