Dinozaurii expuşi în Geoparc, vizitaţi de creatorul lor

12 iun. 2017 Miscellanea
A.C.
Dinozaurii expuşi în Geoparc, vizitaţi de creatorul lor

Paleoartistul Canadian Brian Cooley a revenit în ţara noastră şi este, pentru câteva zile, oaspete al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, Geoparc Internaţional UNESCO administrat de Universitatea din Bucureşti şi al comunităţii din zonă, potrivit unui comunicat de presă.

Pe parcursul zilelor petrecute în Ţara Haţegului, Brian Cooley va discuta conceptul de realizare a Muzeului Dinozaurilor din Transilvania, împreună cu echipa Geoparcului, cu reprezentanţi ai Asociaţiei GeoD pentru Promovarea Geodiversităţii şi ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină (INCD) - GeoEcoMar, dar şi cu autorităţile locale.

Reprezentanţii Geoparc au transmis: "Muzeul va fi amenajat în satul Tuştea, din comuna General Berthelot, iar în perioada următoare vor fi identificate programe de finanţare care să permită punerea în practică a unui astfel de proiect. Realizarea acestui muzeu, alături de celelalte obiective de vizitare ale Geoparcului, va contribui la dezvoltarea turismului sustenabil în Ţara Haţegului şi transformarea acestei zone într-o veritabilă Capitală a Dinozaurilor din România. Totodată, obiectivul va reprezenta un centru de dezvoltare de noi proiecte şi programe educaţionale şi de cercetare menite să promoveze diversitatea Geoparcurilor Internaţionale UNESCO".

Brian Cooley a fost bucuros să afle că în ultimii ani, doi dintre dinozaurii creaţi de el, Magyarosaurus dacus şi Zalmoxes robustus, au fost prezenţi la o mulţime de evenimente din Geoparc, dar şi din ţară, iar o altă lucrare a sa, Balaurul bondoc, expusă la sediul din Haţeg al Geoparcului, atrage un număr tot mai mare de vizitatori. De asemenea, el s-a declarat încântat de programul de voluntariat, de activităţile educaţionale şi de cercetare ştiinţifică derulate de Geoparcul Internaţional UNESCO şi de Universitatea din Bucureşti, conform comunicatului.

Şi pentru ca cei trei dinozauri să arate cât mai bine în fotografiile turiştilor interesaţi să vadă creaturile care populau fosta Insulă a Haţegului în urmă cu 70 de milioane de ani, Brian Cooley le va reîmprospăta aspectul astfel încât să le ofere şi mai multă atractivitate. În această acţiune el va fi urmărit cu mare atenţie şi ajutat de Voluntarii şi Ambasadorii pentru Geoparc.

Conform sursei citate, Vizita lui Brian Cooley în Ţara Haţegului se va încheia marţi, 13 iunie 2017. În călătoria sa în ţara noastră, Brian Cooley este însoţit de prietenul său Dieter Schlaffke, cel care a donat cea mai mare sumă de bani în cadrul proiectului de crowdfunding care a făcut posibilă călătoria lui Magyarosaurus dacus din Canada în România. De asemenea, Dieter a turnat în fibră de sticlă machetele celor trei dinozauri pitici creaţi de Brian Cooley. Înainte să ajungă în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, Brian şi Dieter au mai vizitat Delta Dunării şi nava Mare Nigrum a INCD GeoEcoMar din portul Constanţa.

Brian Cooley este unul dintre paleoartişti la nivel mondial. Lucrările sale sunt expuse în mai multe muzee din întreaga lume, iar trei dintre numerele revistei National Geographic au avut pe copertă fotografii ale dinozaurilor realizaţi de el.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

A fost semnat contractul pentru realizarea Podului suspendat de la Brăila
15 ian. Vlad Dobrea


ANOFM:"Peste 18.000 de locuri de munca vacate la nivel naţional"
15 ian. Vlad Dobrea


Ministerul Justiţiei a hotărât să înfiinţeze Comisia de monitorizare privind dezvoltarea sistemului judiciar
15 ian. D.I


ROMSILVA: "Numărul pomilor de Crăciun tăiaţi ilegal a scăzut puternic anul trecut"
15 ian. Andreea Cuzub


Un balcon al Bursei din Jakarta s-a prăbuşit
15 ian. Andreea Cuzub


FSLI: "Secretare şi şoferi din primării, plătiţi mai bine decât profesorii"
15 ian. Andreea Cuzub


Un bărbat a fost împuşcat mortal în timpul unei partide de vânătoare1
14 ian. Vlad Dobrea


Anchetă demarată în Turcia, după ce un avion a ieşit de pe pistă la Trabzon
14 ian. Vlad Dobrea


Ministerul Transporturilor a elabora un proiect prin care s-ar putea majora la 12 euro/zi rovinieta pentru vehiculele grele
14 ian. Vlad Dobrea


CNAIR a acţionat pe parcursul a două zile cu 740 utilaje
14 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.