Incendiul care a cuprins un depozit din Ilfov în urmă cu peste 16 ore încă nu a fost lichidat

27 mai. 11:12 Miscellanea
A.C.
Incendiul care a cuprins un depozit din Ilfov în urmă cu peste 16 ore încă nu a fost lichidat

Incendiul care a cuprins, ieri seară, un depozit din judeţul Ilfov în care sunt depozitate arhivele mai multor companii, inclusiv bănci, încă nu a fost lichidat, pompierii acţionând în continuare cu şase autospeciale, a declarat, în această dimineaţă, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin.

Reprezentantul ISU a precizat că incendiul care a izbucnit în urmă cu peste 16 ore într-un depozit din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov, nu este lichidat, iar sâmbătă la ora 8.00 au fost schimbate efectivele de pompieri, potrivit News.ro.

La această oră, pompierii acţionează cu şase autospeciale pentru a lichida incendiul. Incendiul a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi, a declarat vineri seară pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Daniel Vasile. Potrivit acestuia, tavanul depozitului este aproape în întregime prăbuşit, potrivit sursei citate.

Întrebat despre pagubele produse de incendiu, Vasile a spus pentru surse din presă că este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat vineri seara, ajungându-se la 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi au fost aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

În urma incendiului, au ars cantităţi mari de documente ale unoc companii.

Conform sursei, depozitul aparţine Global Archive Management, companie care se ocupă de arhivarea şi depozitarea documentelor. Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci.

Managerul firmei, Ştefan Ecxarcu, a declarat că nu a fost stabilită deocamdată cauza izbucnirii focului şi că toţi clienţii care aveau depozitate acolo arhivele vor fi despăguţi. El a mai spus că firma investise recent într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei. Depozitul cuprins de incendiu nu avea însă un astfel de sistem.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Guvernul irlandez în criză după depunerea unei moţiuni de cenzură
24 nov. G.F.


Ioan Neculaie, dat în urmărire generală, a fost prins la Giurgiu
24 nov. Andrei Stan


PICCJ, memorandum cu Procuratura din Serbia privind combaterea infracţionalităţii transnaţionale
23 nov. Andreea Cuzub


Percheziţii în Prahova, Dâmboviţa şi Călăraşi la persoane bănuite de contrabandă cu tutun
23 nov. Andrei Stan


Percheziţii la societăţi comerciale şi instituţii nebancare, în Argeş şi Mehedinţi
22 nov. Andrei Stan


Peste 13.000 de pachete de ţigări, descoperite în trafic de inspectori antifraudă
21 nov. G.F.


Patru persoane, rănite într-un accident provocat de un şofer care a fugit de la locul faptei
21 nov. G.F.


ANOFM:"Peste 24.800 de locuri de muncă vacante, la nivel naţional"
20 nov. A.C.


CNAIR: "A fost redeschisă circulaţia pe podul Şoimuş, din judeţul Hunedoara"
20 nov. A.C.


Tren deraiat pe ruta Călăraşi-Ciulniţa
20 nov. Andrei Stan

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.