Incendiul care a cuprins un depozit din Ilfov în urmă cu peste 16 ore încă nu a fost lichidat

27 mai. 11:12 Miscellanea
A.C.
Incendiul care a cuprins un depozit din Ilfov în urmă cu peste 16 ore încă nu a fost lichidat

Incendiul care a cuprins, ieri seară, un depozit din judeţul Ilfov în care sunt depozitate arhivele mai multor companii, inclusiv bănci, încă nu a fost lichidat, pompierii acţionând în continuare cu şase autospeciale, a declarat, în această dimineaţă, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin.

Reprezentantul ISU a precizat că incendiul care a izbucnit în urmă cu peste 16 ore într-un depozit din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov, nu este lichidat, iar sâmbătă la ora 8.00 au fost schimbate efectivele de pompieri, potrivit News.ro.

La această oră, pompierii acţionează cu şase autospeciale pentru a lichida incendiul. Incendiul a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi, a declarat vineri seară pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Daniel Vasile. Potrivit acestuia, tavanul depozitului este aproape în întregime prăbuşit, potrivit sursei citate.

Întrebat despre pagubele produse de incendiu, Vasile a spus pentru surse din presă că este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat vineri seara, ajungându-se la 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi au fost aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

În urma incendiului, au ars cantităţi mari de documente ale unoc companii.

Conform sursei, depozitul aparţine Global Archive Management, companie care se ocupă de arhivarea şi depozitarea documentelor. Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci.

Managerul firmei, Ştefan Ecxarcu, a declarat că nu a fost stabilită deocamdată cauza izbucnirii focului şi că toţi clienţii care aveau depozitate acolo arhivele vor fi despăguţi. El a mai spus că firma investise recent într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei. Depozitul cuprins de incendiu nu avea însă un astfel de sistem.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

ISU Constanţa, dotat cu două motociclete SMURD
20 aug. A.C.


ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ,Măsuri preventive de supraveghere judiciară, dispuse în cazul a 121 de persoane
20 aug. A.C.


Un nou sediu pentru eliberarea paşapoartelor se va deschide luni în capitală
20 aug. Laura Andrei


Incendiul de vegetaţie izbucnit în Parcul Natural Văcăreşti din Capitală a fost stins de pompieri
19 aug. A.C.


Restricţii rutiere, mâine, pe Calea Victoriei din Capitală
19 aug. A.C.


Ministerul Culturii vrea să cumpere servicii de transport aerian pentru 2017-2018
19 aug. A.C.


Poliţia din Finlanda a împuşcat un bărbat care a înjunghiat mai mulţi oameni în oraşul Turku
18 aug. Cristina Radu


UPDATEDIICOT a reţinut un maior SRI pentru trafic de droguri2
18 aug. Andrei Stan


Episcopul Huşilor, filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, s-a retras din funcţie
18 aug. S.A.


INS:Numărul de locuri de muncă neocupate a crescut cu 12,3% într-un an
18 aug. A.I.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.