CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17-24 MAI

BRD, cea mai mare apreciere din BET

BRD, cea mai mare apreciere din BET

Creşterea Bitcoin a depăşit-o, din nou, pe cea a activelor tradiţionale de investiţii 

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) s-au apreciat cu 3,9%, în perioada 17-24 mai 2017, reprezentând cea mai mare apreciere în cadrul indicelui BET, al Bursei de Valori Bucureşti, care, în intervalul analizat, a urcat cu cu 1,15%, raportat la moneda euro.

Începând cu 30 mai, BRD va începe plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2016. Valoarea dividendului brut/acţiune este de 0,73 de lei, data de înregistrare fiind 9 mai.

Grupul BRD-Groupe Societe Generale a înregistrat un profit de 330 milioane de lei, în primul trimestru, de aproape cinci ori mai mare faţă de primele trei luni din 2016, pe fondul unui cost net al riscului pozitiv, susţinut de îmbunătăţirea veniturilor nete din dobânzi şi monitorizarea strictă a cheltuielilor operaţionale, potrivit unui comunicat al băncii.

Brokerii din piaţa de capital se aşteaptă, în continuare, la rezultate bune din partea BRD, despre care spun că are una dintre cele mai mici valori ale indicelui PER (n.r. numărul de ani necesari recuperării investiţiei din profituri) din rândul acţiunilor Blue Chip de la Bursa de Valori Bucureşti.

În primul trimestru din 2017, venitul net bancar al grupului a crescut cu 0,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, atingând valoarea de 650 milioane lei. Cheltuielile operaţionale au scăzut în primele trei luni ale anului curent cu 5,1%, însumând 384 de milioane lei, faţă de valoarea de 405 milioane, consemnată în primul trimestru din 2016.

Totalul creditelor nete a ajuns la 28,7 miliarde lei, în intervalul ianuarie - martie 2017, cu 4,3% mai mare decât nivelul consemnat în primele trei luni din 2016, de 27,5 miliarde lei.

Depozitele au crescut cu 7,5% în primul trimestru din 2017, atingând valoarea de 41,4 miliarde lei, faţă de 38,5 miliarde, în aceeaşi perioadă din 2016.

La nivel de bancă, BRD a obţinut un profit net de 728,3 milioane lei în 2016, în creştere cu 63,5% faţă de anul 2015, în timp ce la nivel de grup, profitul net a fost de 763 milioane lei anul trecut cu peste 63% mai mare decât cel din 2015.

Ponderea titlurilor BRD în indicele principal al pieţei este de 10,66%.

Indicele extins BET-XT, ce are în componenţa sa cele mai lichide 25 de acţiuni listate la BVB, s-a apreciat cu 1,16%, în perioada menţionată.

Cea mai mare creştere din cadrul indicelui au avut-o acţiunile companiei Impact Developer & Contractor (IMP), ce au urcat cu 10,23%, în perioada 17-24 mai.

Ponderea titlurilor IMP în indicele BET-XT, este de 0,19%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat, în perioada 17-24 mai, cu 0,36%, raportat la moneda euro.

În cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o titlurile companiei SIF Oltenia (SIF5), cu o apreciere de 1,84%.

Ponderea titlurilor SIF5 în indicele societăţilor de investiţii financiare este de 16,83%.

Topul creşterilor de la BVB a fost condus de titlurile Cemacon (CEON), ce au avut o apreciere de 28,79%, în perioada menţionată.

Pe data de 22 mai, compania a anunţat printr-un comunicat remis bursei că Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat, prin PIF Industrial, 4,24 milioane de acţiuni Cemacon. Astfel, cumulând participaţiile deţinute prin Dedeman şi PIF Industrial, fraţii Pavăl au ajuns la o deţinere de 32,72% din emitent, puţin sub pragul de 33%, deasupra căruia demararea ofertei publice de cumpărare pentru întregul pachet de acţiuni devine obligatorie.

Locul al doilea în topul randamentelor a revenit acţiunilor Armătura (ARM), cu o apreciere de 11,91%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Impact Developer & Contractor (IMP), cu o creştere de 10,23%.

Topul fondurilor de investiţii, în perioada 16-23 mai, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, cu o apreciere de 1,66%. Pe locul al doilea s-a situat BT Index Romania ROTX, a cărui creştere a fost de 1,50%, în timp ce titlurile ETF-BET Tradeville, ce au urcat cu 1,41%, s-au situat pe poziţia a treia.

Cel mai bun randament la depozite bancare, în perioada analizată, a fost pentru cele în lei, de 0,1%, la Bancpost.

Depozitele în euro au avut un randament mai scăzut, de 0,02%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 0,27%, iar moneda naţională s-a apreciat cu 0,06% faţă de euro, în perioada avută în vedere.

Cu o creştere de 36,89% în perioada 17-24 mai şi de peste 160% de la începutul anului, criptomoneda Bitcoin (BTC) a depăşit, din nou, activele tradiţionale de investiţii.

Conform site-ului "coinmarketcap.com", ieri, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de peste 44,5 miliarde de dolari, aceasta tranzacţionându-se în jurul valorii de 2700 de dolari.

Conform site-ului "cointelegraph.com", ce citează "dailymail.co.uk", creşterea mondei digitale se datorează cererii puternice de Bitcon din Japonia.

Spre deosebire de criptomonede, activele tradiţionale au avut, în general, aprecieri mult mai reduse în perioada analizată.

Precizare:

Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Investiţii Personale

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 15 NOIEMBRIE - 22 NOIEMBRIELiviu Moldovan, "Admiral Markets": "Există o corelaţie inversă între preţul aurului şi cotaţia dolarului"
24 nov. ANDREI IACOMI


PLASAMENTE ALTERNATIVELeo da Vinci şi piaţa vechii picturi
24 nov. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 14 NOIEMBRIE - 21 NOIEMBRIESIF Oltenia - liderul creşterilor din BET-FI1
23 nov. Andrei Iacomi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13 NOIEMBRIE - 20 NOIEMBRIERentabilitatea monedei Bitcoin - peste cea a activelor tradiţionale
22 nov. A. I.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10 - 17 NOIEMBRIECreştere de 7,29% pentru THR Marea Neagră
21 nov. A.A.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8 - 15 NOIEMBRIERomgaz, cea mai mare apreciere din BET
17 nov. A.A.


PLASAMENTE ALTERNATIVELicitaţia lunii, adjudecarea lumii
17 nov. MARIUS TIŢA


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7-14 NOIEMBRIESIF Moldova, locul al doilea în topul creşterilor de la BVB
16 nov. A.A.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 6 - 13 NOIEMBRIENuclearelectrica, cea mai mare apreciere din BET
15 nov. A.A.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 - 9 NOIEMBRIEIndicele BET-FI - în urcare, pe fondul scăderii generalizate a Bursei
13 nov. A.A.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.