Directori noi, dar nu prea!

16 dec. 2016 Cultură
O.D.
Directori noi, dar nu prea!

Noii directori şi directori adjuncţi pentru unităţile de învăţământ de stat, care au promovat concursul organizat de ministerul Educaţiei în această toamnă, vor fi numiţi de către inspectorul şcolar general, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la validarea rezultatelor, care va avea loc astăzi. Astfel, 5.405 de candidaţi au promovat concursul naţional de ocupare a funcţiilor vacante de director şi director adjunct, rata de ocupare a posturilor de conducere este de 63,26% pentru posturile de directori (4.066 de posturi ocupate din 6.427 de posturi scoase la concurs), respectiv 53,84% pentru posturile de directori adjuncţi (1.339 de posturi ocupate din 2.487 de posturi scoase la concurs).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei se constată că noii directori nu sunt chiar atât de noi, în cele mai multe cazuri concursul fiind câştigat de oameni care au deţinut această funcţie: "Dintre cele 4.066 de posturi de director ocupate prin concurs, 3.513 de posturi vor fi ocupate de cadre didactice care anterior concursului au deţinut această poziţie în aceeaşi şcoală, în timp ce 32 de posturi vor reveni unor profesori care anterior au deţinut funcţia de director în altă şcoală. Alte 124 de posturi vor reveni unor cadre didactice care au ocupat anterior funcţia de director adjunct în aceeaşi şcoală, iar 5 posturi vor fi ocupate de persoane care anterior au îndeplinit funcţia de director adjunct în altă şcoală. Pe de altă parte, 307 posturi vor fi ocupate de profesori din aceeaşi şcoală care nu au mai ocupat funcţii de director/director adjunct, iar 85 de posturi vor reveni unor cadre didactice fără funcţii de conducere în prealabil, dar provin din altă şcoală. În ceea ce priveşte cele 1.339 de posturi de director adjunct ocupate prin concurs, 50 de posturi vor reveni unor profesori care anterior concursului au deţinut această poziţie în aceeaşi şcoală, în timp ce 4 posturi vor reveni unor cadre didactice care anterior au avut funcţia de director în altă şcoală. Alte 1.074 de posturi vor reveni unor profesori care anterior au ocupat funcţia de director adjunct în aceeaşi şcoală, iar 9 posturi vor reveni unor persoane care au ocupat funcţia de director adjunct în altă şcoală. De asemenea, 203 posturi vor fi ocupate de cadre didactice din aceeaşi şcoală, care nu au ocupat anterior funcţii de conducere, iar 19 posturi vor reveni unor cadre didactice din altă şcoală, care nu au avut funcţii de conducere".

Rezultatele finale vor fi validate de consiliile de administraţie ale inspectoratelor şcolare judeţene astăzi, iar cei 5.405 candidaţi promovaţi vor fi numiţi în funcţie pentru o perioadă de 4 ani. Aceştia vor încheia un contract de management administrativ-financiar cu preşedintele consiliului judeţean/primarul general al municipiului Bucureşti şi un contract de management educaţional cu inspectorul şcolar general. În data de 21 decembrie, inspectoratele şcolare judeţene vor emite deciziile de încetare a detaşării în interesul învăţământului pentru directorii în funcţie la acest moment, începând cu data de 9 ianuarie 2017. În paralel, vor fi emise şi deciziile de numire pentru funcţiile de director/director adjunct, începând cu data de 9 ianuarie 2017, pentru candidaţii care au promovat concursul. În perioada 21 decembrie 2016-6 ianuarie 2017 inspectoratele şcolare judeţene se vor asigura că la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ sunt revizuite încadrarea cu personal didactic şi orarul.


Opinia cititorului

Articole din aceeiaşi secţiune

Cultură

Evaluarea Naţională: statistic stăm bine1
28 iun. OCTAVIAN DAN


Săptămâna mare pentru educaţie!
26 iun. O.D.


Evaluarea Naţională, speranţe pentru medii mari
22 iun. O.D.


EDUCAŢIEStăm bine la oral şi olimpici!
19 iun. O.D.


EDUCAŢIE"Big Brother" cu efect pozitiv
12 iun. O.D.


"Moartea domnului Lăzărescu", pe locul 5 în topul New York Times al celor mai bune filme din secolului XXI
10 iun. Andrei Stan


Winkler pledează pentru TVA 0 la cărţi, ziare şi publicaţii, inclusiv în format electronic
06 iun. Adi Iacob


Bacalaureatul "special" dă startul emoţiilor
30 mai. O.D.


Examenele naţionale intră în linie dreaptă
22 mai. O.D.


SURSE:Directorul interimar al BNaR a fost demis
14 mai. Anca Oblu

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.