Piaţa de videochat din România şi-a triplat câştigurile într-un singur an

19 iun. 17:21 Companii-Afaceri
Adi Iacob
(Sursa foto: Wikipedia)
(Sursa foto: Wikipedia)

Într-un singur an cifrele de afaceri, dar şi profitul marilor jucători de pe piaţă studiourilor de videochat s-au triplat faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Ţara noastră este lider mondial în domeniu şi, în acelaşi timp, un important contributor la bugetul de stat în condiţiile în care estimările ne arată că vorbim de o afacere de 100 de milioane de euro anual. La nivel mondial se estimează că veniturile aduse de această afacere se ridică la 2 miliarde de euro anual.

100.000 de modele sunt în acest moment în România şi aproximativ 3.000 de studiouri. Creşterea fulminantă a afacerii de videochat a dus însă la schimbări importante în domeniu. Au crescut pretenţiile platformelor, ale utilizatorilor, dar şi ale modelelor. Acestea din urmă caută sedii care să le ofere condiţii la cele mai înalte standarde, consiliere profesională, styling profesional şi confidenţialitate absolută. Iar toate acestea au dus la schimbări importante în poziţionarea jucătorilor de top.

Recrutarea modelelor este un proces complex. Pretenţiile angajatorilor au crescut odată cu încasările. Cunoaşterea limbii engleze este obligatorie, iar cultura generală este şi ea un criteriu important în procesul de selecţie. Reprezentanţii agenţiilor de top spun că cele mai mari câştiguri le au fetele care ştiu să comunice cu utilizatorii şi să empatizeze cu ei. Iar experienţa şi inovaţia aduc cu ele şi siguranţa financiară.

Oana Necula, Managerul Gloria Agency Piaţa Unirii a declarat:

"De-a lungul timpului am întâlnit sute de fete şi toate îşi doreau aceleaşi lucruri: confidentialitate şi să îşi câştige independenţa financiară într-un cadru legal, unde veniturile sunt mult mai mari decât într-un alt loc de muncă din România. În plus, era important şi să beneficeze de taxele plătite către stat. Sunt multe fete care au reuşit să-şi cumpere un autoturism, casă sau să-şi facă un business. În toţi aceşti ani am fost martora naşterii multor studiouri. Unele au apărut ca ciupercile după ploaie şi la fel au şi dispărut, pentru că nu ofereau calitate şi se promovau prin promisiuni deşarte, cu încasări de 5000$-10.000$ încă din prima lună sau cu oferte pentru operaţii de îmbunătăţire a aspectului fizic încă de la angajare Acestea sunt himere. Nimeni nu poate să ofere ceva gratis unei persoane pe care nu o cunoaşte. Job-ul de model videochat nu este unul facil. Este nevoie să ştii limba engleză cel putin la nivel mediu, să ai cultură generală peste medie, voinţă şi implicare ca să poţi ajunge la astfel de încasări. Noi oferim sprijin tuturor colaboratoarelor noastre şi le explicăm încă de la interviu întreg procesul necesar pentru a ajunge un model de top".

5% din utilizatorii de internet, mai bine de 150 de milioane de oameni, apelează la serviciile de videochat iar cei mai mulţi dintre ei sunt stabiliţi în America de Nord. De altfel, una dintre cele mai importante platforme de profil este şi unul din cele mai accesate site-uri din lume. Are 20 de milioane de abonaţi şi 35-40 de milioane de accesări în fiecare zi. 2 milioane de modele sunt înregistrate pe această platformă, din care 50.000 sunt active. Cele mai multe provin din Europa de Est dar numărul acestora este în continuă creştere şi în ţări precum Columbia şi Statele Unite ale Americii.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CEZAR PANTEA, ELIBERAT DIN FUNCŢIESurse: Dănuţ Sporea, director general interimar la Loteria Română
27 iul. ANCUŢA STANCIU


ÎN URMA ANALIZELOR DE LABORATOR PE 29 DE PROBEInstitutul de Igienă a identificat nouă produse alimentare cu standarde duble în România şi UE
27 iul. RAMONA RADU


MIHAI TUDOSE:"Săptămâna viitoare, vom aproba planul privind achiziţia rachetelor Patriot"
27 iul.


BELL HELICOPTER ŞI POLSKA GRUPA ZBROJENIOWA (PGZ) AU SEMNAT O SCRISOARE DE INTENŢIEBell Helicopter vrea să producă elicopterul utilitar UH-1Y, în Polonia
27 iul. A.S.


PRINTR-UN ACORD DE FINANŢARE SEMNAT CU MDRAPFE85 de milioane de euro pentru IMM-uri, de la Fondul European de Investiţii
27 iul. R.R.


Asociaţia Municipiilor din România a încheiat un protocol cu ARB şi CNIPMMR pentru dezvoltarea mediului de afaceri
27 iul. ADI IACOB


COLLIERS INTERNATIONAL:"2017 - cel mai bun an din perioada post-criză pentru investiţiile imobiliare"
27 iul. EMILIA OLESCU


CU PESTE 80% MAI MICI FAŢĂ DE CELE DE ANUL TRECUTComplexul Energetic Hunedoara estimează pierderi de 169,17 milioane lei
27 iul. F.A.


TRANZACŢIE DE 452 MILIOANE EURO"Metro" devine acţionarul majoritar al grupului francez "Fnac Darty"
27 iul.


GIORGOS STAFYLAKIS, ORGANIZAŢIA ELENĂ DE TURISM:"Biroul de turism este responsabil faţă de consumator pentru toate serviciile vândute"
27 iul. ADELINA TOADER

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.