CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/RĂZVAN CODREANU, ENERSEC TECHNOLOGY

"Noua legislaţie europeană de protecţie a datelor personale prevede amenzi de 20 de milioane de euro" 1

16 iun. Companii-Afaceri
M.D.
"Noua legislaţie europeană de protecţie a datelor personale prevede amenzi de 20 de milioane de euro"

Protecţia datelor personale devine o tematică spinoasă pentru firme, în special în domeniul juridic, conform lui Răzvan Codreanu, partener în firma Enersec Technology. Firmele care nu se adaptează noilor tehnologii şi nu tratează aspectul protecţiei de date cu caracter personal (nume, e-mail, declaraţii bancare etc.) cu toată seriozitatea riscă amenzi de până la 20 de milioane de euro. Declaraţia a fost făcută ieri, în cadrul Conferinţei Naţionale de Cybersecurity, organizate de Ziarul Bursa.

Răzvan Codreanu a arătat că sunt 12 paşi sau zone pe care firma sa le adresează, ca indicaţie generală pentru aspectul de consultanţă în protecţia datelor. Ele încep cu prezentările interne, în cadrul firmelor care caută soluţii de resort, pentru a stabili priorităţile aferente. Documentarea datelor şi structurarea lor este un important pas doi. Informarea clienţilor cu privire la drepturile personale, indicarea pe site-uri a notelor de informare cu privire la faptul ca firma strânge şi procesează date cu caracter personal, precum şi cererile clienţilor în legătură cu datele personale sunt puncte importante care se vor dezvolta, odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii europene (Regulamentul European de Protecţie a Datelor Personale - GDPR, din data de 25 mai 2018).

Gestionarea altor aspecte legale, precum consimţământul utilizatorului cu privire la datele sale, dar şi bazele legale pentru procesarea datelor sunt, de asemenea, de interes, în viziunea GDPR (Regulamentului European de Protecţie a Datelor Personale). Din această perspectivă, un rol important îl va îndeplini Data Protection Officer, care poate fi angajat şi ca expert extern, cu rolul de a raporta conducerii firmei, mai exact board-ului, riscurile la care se supune firma, pe linia de securitate cibernetică.

Firmele care nu respectă legislaţia europeană cu privire la protecţia datelor personale riscă amenzi, indiferent unde sunt stocate datele, în cadrul Uniunii. "Două sute de milioane de euro este limita amenzii," a declarat vorbitorul.

Reprezentantul Enersec a prezentat, pe final, un film dezvoltat de firma sa pentru a înţelege mai bine fenomenul "phishing" sau furtul datelor prin descărcarea unui e-mail sau a documentelor ataşate acestuia.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.06.2017, 07:38

Firmele de curierat dau/vand adrese, bancile tot asa unor recuperatori fara acordul tau.

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Primăria Capitalei va cumpăra 100 de ambulanţe pentru SABIf cu 8,5 milioane de euro
21 sep. M.I.


Preşedintele directoratului Hidroelectrica s-a întâlnit cu directorul companiei Elektropriveda
21 sep. A.C.


ROMSILVA: Peste şapte sute de hectare de pădure, doborâte complet de furtunile din ultimele zile1
21 sep. Mina Irina


Enterprise Investors lanseaza un nou fond de private equity
21 sep. Mina Irina


ASF:Modificarea regulamentului privind funcţionarea SAL-Fin în domeniul financiar non-bancar, aprobată
21 sep. A.C.


Profi deschide două magazine
21 sep. Mina Irina


NORDIS:Managerii străini din zona de centru-nord se mută în locuinţe închiriate lângă birou
21 sep. A.C.


Stericycle România investeşte 1 milion euro într-un echipament de sterilizare de deşeuri medicale periculoase
21 sep. Mina Irina


CONSILIUL REGLEMENTATORILOR EUROPENI ÎN DOMENIUL ENERGIEI (CEER) RECOMANDĂ:Legislaţia naţională trebuie să garanteze independenţa ANRE2
21 sep. ANCUŢA STANCIU


Finanţele aruncă bomba de la Loterie în curtea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice
21 sep. A.S.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.