CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/RĂZVAN CODREANU, ENERSEC TECHNOLOGY

"Noua legislaţie europeană de protecţie a datelor personale prevede amenzi de 20 de milioane de euro" 1

16 iun. 2017 Companii-Afaceri
M.D.
"Noua legislaţie europeană de protecţie a datelor personale prevede amenzi de 20 de milioane de euro"

Protecţia datelor personale devine o tematică spinoasă pentru firme, în special în domeniul juridic, conform lui Răzvan Codreanu, partener în firma Enersec Technology. Firmele care nu se adaptează noilor tehnologii şi nu tratează aspectul protecţiei de date cu caracter personal (nume, e-mail, declaraţii bancare etc.) cu toată seriozitatea riscă amenzi de până la 20 de milioane de euro. Declaraţia a fost făcută ieri, în cadrul Conferinţei Naţionale de Cybersecurity, organizate de Ziarul Bursa.

Răzvan Codreanu a arătat că sunt 12 paşi sau zone pe care firma sa le adresează, ca indicaţie generală pentru aspectul de consultanţă în protecţia datelor. Ele încep cu prezentările interne, în cadrul firmelor care caută soluţii de resort, pentru a stabili priorităţile aferente. Documentarea datelor şi structurarea lor este un important pas doi. Informarea clienţilor cu privire la drepturile personale, indicarea pe site-uri a notelor de informare cu privire la faptul ca firma strânge şi procesează date cu caracter personal, precum şi cererile clienţilor în legătură cu datele personale sunt puncte importante care se vor dezvolta, odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii europene (Regulamentul European de Protecţie a Datelor Personale - GDPR, din data de 25 mai 2018).

Gestionarea altor aspecte legale, precum consimţământul utilizatorului cu privire la datele sale, dar şi bazele legale pentru procesarea datelor sunt, de asemenea, de interes, în viziunea GDPR (Regulamentului European de Protecţie a Datelor Personale). Din această perspectivă, un rol important îl va îndeplini Data Protection Officer, care poate fi angajat şi ca expert extern, cu rolul de a raporta conducerii firmei, mai exact board-ului, riscurile la care se supune firma, pe linia de securitate cibernetică.

Firmele care nu respectă legislaţia europeană cu privire la protecţia datelor personale riscă amenzi, indiferent unde sunt stocate datele, în cadrul Uniunii. "Două sute de milioane de euro este limita amenzii," a declarat vorbitorul.

Reprezentantul Enersec a prezentat, pe final, un film dezvoltat de firma sa pentru a înţelege mai bine fenomenul "phishing" sau furtul datelor prin descărcarea unui e-mail sau a documentelor ataşate acestuia.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.06.2017, 07:38

Firmele de curierat dau/vand adrese, bancile tot asa unor recuperatori fara acordul tau.

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Afacerile RE/MAX România au crescut cu aproximativ 30% în 2017, la 2 milioane de euro
16 ian. Andreea Cuzub


CRH Ciment şi Comnord, amendate cu peste 3 milioane lei de Consiliul Concurenţei
16 ian.


Vânzările Dacia au crescut anul trecut cu 12,2%, până la 655.235 unităţi
16 ian.


GEORGE RISTEA, REPREZENTANT ARDA:"Legea redevenţelor, la apele de izvor, va majora preţurile de la raft"
16 ian. A consemnat Ramona Radu


Ministrul Transporturilor: "BERD va aloca 300 milioane de euro pentru magistrala de metrou M6"
16 ian.


ÎN PRIMELE 11 LUNI DIN 2017,Importurile de gaze au scăzut cu 18,2%
16 ian.


Mandatul membrilor provizorii ai Directoratului Transelectrica, prelungit
16 ian. A.I.


FSLR invită Guvernul la discuţii privind soarta companiei Daewoo Mangalia Heavy Industries
15 ian. D.I


Poşta Română a luat un credit de 30 milioane lei de la EximBank
15 ian. D.I


UPDATEExplozie la sediul TransGaz din Gorj
15 ian. Andreea Cuzub

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.