Fed a majorat dobânda pentru a treia oară în ultimele şase luni

16 iun. Bănci-Asigurări
A.V.
Fed a majorat dobânda pentru a treia oară în ultimele şase luni

Banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) a decis, miercuri, să majoreze la un interval cuprins între 1% şi 1,25% dobânda de politică monetară, considerând că expansiunea economică este solidă, iar situaţia de pe piaţa muncii este stabilă.

Fed a făcut, astfel, încă un pas în procesul de înăsprire a politicii sale. Următoarea reuniune de politică monetară este programată să aibă loc în 25-26 iulie.

Majorarea costului creditului din SUA în reuniunea de miercuri a fost a treia din ultimele şase luni. Comitetul de politică monetară din cadrul Fed (FOMC) şi-a menţinut estimările privind o nouă creştere a dobânzii în 2017 şi trei majorări în 2018.

FMOC a precizat: "Riscurile pe termen scurt la adresa perspectivelor economiei SUA par echilibrate, dar noi monitorizăm atent evoluţia inflaţiei".

Potrivit datelor publicate recent de Departamentul american al Muncii, rata şomajului din SUA a scăzut la 4,3% în mai, cel mai redus nivel din ultimii 16 ani. Dar, în acelaşi timp, inflaţia de bază a urcat la numai 1,5%, în timp ce ţinta de inflaţie a Fed este de 2%.

În aceste condiţii, Fed şi-a revizuit estimările privind inflaţia la 1,7% până la sfârşitul acestui an, de la 1,9%, cât preconiza în martie. Pentru 2018 şi 2019 Fed şi-a menţinut prognoza de inflaţie la 2%.

Previziunile pentru creşterea economiei SUA în acest an au fost îmbunătăţite uşor, de la 2,1% la 2,2%, în timp ce rata şomajului ar urma să scadă la 4,3% anul acesta şi la 4,2% anul viitor.

PIB-ul SUA a înregistrat o creştere de 1,2% în perioada ianuarie-martie 2017, în ritm anual, după un avans de 2,1% în trimestrul al patrulea din 2016.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

FLORIN ROMAN: "Dacă angajaţii vor fi obligaţi să-şi plătească CAS, salariile lor vor scădea cu 22,7%"
20 aug. A.C.


BNR vrea să cumpere servicii de telefonie mobilă pe patru ani
20 aug. A.C.


ION ŢIRIAC:"Banca Naţională a luat ilegal Arenele BNR în 1991"7
19 aug. ANDREI STAN


ASF: LA 30 IUNIE,Fondurile de pensii administrate privat aveau active nete de aproape 8 miliarde de euro, în creştere cu 30%2
19 aug. AMALIA IONESCU


Euro a fost cotat la 4,5883 lei, peste referinţa de ieri
18 aug. Andrei Stan


PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,5816 lei
18 aug. ANDREI STAN


LA O DOBÂNDĂ ÎN SCĂDERE, LA 2,90%Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni de 300 milioane lei pe cinci ani
18 aug.


PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au scăzut
18 aug. ANDREI STAN


DOCUMENT BCE"Banca Popolare di Vicenza" şi "Veneto Banca" nu au îndeplinit cerinţele de capital în ultimii patru ani
18 aug. A.V.


ÎN AL DOILEA TRIMESTRU AL ACESTUI ANBNR: "Băncile au înăsprit semnificativ standardele de creditare a populaţiei"9
18 aug. E.O.

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.