Ambasadorul Japoniei în audienţă la Viorica Dăncilă, prim-ministrul ţării 1

13 mar. 18:31 Politică
M.D
 Ambasadorul Japoniei în audienţă la Viorica Dăncilă, prim-ministrul ţării

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, l-a primit astăzi în audienţă pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Japoniei la Bucureşti, Kisaburo Ishii, conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a stadiului actual al relaţiilor bilaterale şi al cooperării la nivel internaţional dintre România şi Japonia, în contextul creat de perspectiva ridicării relaţiilor bilaterale la nivelul de parteneriat strategic, punctează comunicatul.

Analizând circumstanţele, dar şi importanţa istorică a vizitei premierului Japoniei în România, Shinzo Abe, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat voinţa clară de intensificare a dialogului politic şi de concretizare a proiectelor guvernamentale şi economice care se regăsesc pe agenda bilaterală.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate ultimele evoluţii în proiecte precum Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Aeroportul "Henri Coandă" şi construcţia podului peste Dunăre de la Brăila, dar şi colaborările din domeniile energie, infrastructură, IT, agricultură, apărare şi securitate.

Totodată, premierul Dăncilă a subliniat că Japonia este cel mai mare investitor asiatic din România şi Guvernul de la Bucureşti susţine toate iniţiativele capabile să intensifice colaborarea economică româno-niponă. De asemenea, a menţionat că aşteaptă cu interes misiuni economice japoneze în ţara noastră şi că îşi doreşte promovarea unei prezenţe româneşti în Japonia.

Opinia cititorului: 1
1.   Abel catre Cain
mesaj trimis de Abel în data de 13.03.2018, 19:57

Cica.....Analizând circumstanţele, dar şi importanţa istorică a vizitei premierului Japoniei în România, Shinzo Abe, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat voinţa clară de intensificare a dialogului politic şi de concretizare a proiectelor guvernamentale şi economice care se regăsesc pe agenda bilaterală, facand o noua invitatie prim ministrului Japoniei de a ne vizita tara; cu mentiunea: repede, pana mai sunt in post (nu s-a referit la Postul Pastelui, pe motiv ca ar fi atee).  

Celelalte subiecte discutate le lasam la latitudinea (istetimea) dumneavoastra.

 

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Iohannis îi solicită premierului agenda fiecărei şedinţe a Guvernului1
17 dec. M.I.


Dragnea: Iohannis e doar o păpuşă1
17 dec. T.T.


ORBAN:Discursul lui Dragnea - delirul unui dictator nebun1
17 dec. I.M.


DRAGNEA:Guvernul să ia măsuri privitoare la lăcomia bancară3
17 dec. T.T.


ÎN PARLAMENT:Numirea unui vicepreşedinte ASF, astăzi
17 dec. T.T.


TUDOREL TOADER:Amnistia şi graţierea, ultima soluţie de îndreptare a unor abuzuri
17 dec. I.A.


MINISTRUL JUSTIŢIEI:Va fi o singură ordonanţă pentru cele două coduri1
17 dec. I.A.


OUG de modificare a legilor Justiţiei, dezbătută astăzi1
17 dec. A.I.


DAN VÎLCEANU, VICEPREŞEDINTE PNL"Legea pensiilor, cras neconstituţională"
17 dec. G.M.


PARLAMENT:Şedinţă de plen pentru prezentarea moţiunii de cenzură
17 dec. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.