CNAIR a depus Aplicaţia de Finanţare a Studiului de Fezabilitate privind construcţia Podului peste Tisa

09 mar. 12:22 Companii-Afaceri
D.I.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a elaborat şi depus Aplicaţia de Finanţare pentru proiectul "Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru «Pod peste Tisa» in zona Teplita din Sighetul Marmatiei", în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 - "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi efficient", se arată într-un comunicat al CNAIR, dat astăzi publicităţii.

Potrivit documentului, obiectivul general al proiectului este îmbunatăţirea competitivităţii economice a ţării noastre prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene.

Reprezentanţii CNAIR afirmă că podul peste Tisa în zona Tepliţa este prevăzut a fi realizat şi de analiza efectuată în cadrul Master Planului General de Transport, din care rezultă că acest proiect constituie o prioritate de investiţie pentru ţara noastră.

Realizarea proiectului - faza "Studiu de Fezabilitate al Podului peste Tisa din Sighetul Marmaţiei" contribuie la indicatorul de rezultat 2S81 - Cerere de finanţare transmisă, spre analiză şi aprobare la Organismul Independent pentru Evaluare.

Proiectul are ca scop crearea unei căi de comunicaţie moderne cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului, a creşterii siguranţei utilizatorilor, micşorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelele în zonele tranzitate în prezent, scurtarea legăturilor rutiere cu Rusia, Ţările Baltice, Polonia, Ungaria şi Slovacia.

Potrivit sursei citate, rezultatele aşteptate pentru acest proiect sunt: elaborarea realizarea Studiului de Fezabilitate şi a documentaţiei de atribuire pentru viitorul contract de execuţie lucrări pentru Podul peste Tisa.

În comunicat se mai arată că valoarea totală a proiectului este de 1.468.589,71 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-913.768,94 lei, 25% contribuţia proprie - 304.589,65 lei, restul de 250.231,12 lei reprezentând TVA.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Engie vinde o participaţie companiei Glow Energy
20 iun. A.M.


Volkswagen şi Ford alianţă pentru vehicule utilitare
20 iun. A.M.


TeraPlast investeşte în reciclare
20 iun. M.D.


Parteneriatul Red Bull - Renault se încheie
20 iun. M.D.


CONPET:Creştere de 5,8% pentru tarifele de ţiţei intern
20 iun. A.M.


OBSESII ALIMENTARECine se teme de microunde?
20 iun. ADRIAN-NICOLAE POPESCU


Industria IT autohtonă, în top la nivel european
20 iun. O.D.


Industria de gambling se plânge de reticenţa băncilor
20 iun. Emilia Olescu


MIHAELA PROICEA, BIO ORTOCLINIC:"Medicii nu mai vor să lucreze în sistemul privat, statul acordă salarii mai mari"7
20 iun. A consemnat ADELINA TOADER


INVESTIŢIE DE 16 MILIOANE DE EURO ÎN BUCUREŞTIAFI Europe Romania începe construcţia proiectului rezidenţial AFI City
20 iun.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.