CNAIR a depus Aplicaţia de Finanţare a Studiului de Fezabilitate privind construcţia Podului peste Tisa

09 mar. 12:22 Companii-Afaceri
D.I.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a elaborat şi depus Aplicaţia de Finanţare pentru proiectul "Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru «Pod peste Tisa» in zona Teplita din Sighetul Marmatiei", în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 - "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi efficient", se arată într-un comunicat al CNAIR, dat astăzi publicităţii.

Potrivit documentului, obiectivul general al proiectului este îmbunatăţirea competitivităţii economice a ţării noastre prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene.

Reprezentanţii CNAIR afirmă că podul peste Tisa în zona Tepliţa este prevăzut a fi realizat şi de analiza efectuată în cadrul Master Planului General de Transport, din care rezultă că acest proiect constituie o prioritate de investiţie pentru ţara noastră.

Realizarea proiectului - faza "Studiu de Fezabilitate al Podului peste Tisa din Sighetul Marmaţiei" contribuie la indicatorul de rezultat 2S81 - Cerere de finanţare transmisă, spre analiză şi aprobare la Organismul Independent pentru Evaluare.

Proiectul are ca scop crearea unei căi de comunicaţie moderne cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului, a creşterii siguranţei utilizatorilor, micşorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelele în zonele tranzitate în prezent, scurtarea legăturilor rutiere cu Rusia, Ţările Baltice, Polonia, Ungaria şi Slovacia.

Potrivit sursei citate, rezultatele aşteptate pentru acest proiect sunt: elaborarea realizarea Studiului de Fezabilitate şi a documentaţiei de atribuire pentru viitorul contract de execuţie lucrări pentru Podul peste Tisa.

În comunicat se mai arată că valoarea totală a proiectului este de 1.468.589,71 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-913.768,94 lei, 25% contribuţia proprie - 304.589,65 lei, restul de 250.231,12 lei reprezentând TVA.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CE invită părţile interesate să transmită observaţii la angajamentele Transgaz1
22 sep. F.B.


Emirates şi Etihad Airways dezmint că vor să creeze cel mai mare operator aerian din lume
22 sep. F.B.


Ford, aproape de vânzarea fabricii sale din Franţa
21 sep. T.M.


Uber negociază preluarea companiei Deliveroo
21 sep. V.D.


PROIECTUL STRATEGIEI ENERGETICE:"România îşi va menţine poziţia de producător de energie în regiune"
21 sep. E.O.


Christian Tour a intrat pe segmentul vacanţelor city break
21 sep. E.O.


Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii
21 sep. O.D.


Comerţul cu produse agricole, vital în contextul schimbărilor climatice
21 sep. O.D.


OANA TOTORA, MYORGANIC:Piaţa produselor organice din România - matură, dar subdezvoltată
21 sep. RAMONA RADU


Turismul balnear, în creştere cu 20% în 2018
21 sep. Adelina Toader

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.