CNAIR a depus Aplicaţia de Finanţare a Studiului de Fezabilitate privind construcţia Podului peste Tisa

09 mar. 12:22 Companii
D.I.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a elaborat şi depus Aplicaţia de Finanţare pentru proiectul "Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru «Pod peste Tisa» in zona Teplita din Sighetul Marmatiei", în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 - "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi efficient", se arată într-un comunicat al CNAIR, dat astăzi publicităţii.

Potrivit documentului, obiectivul general al proiectului este îmbunatăţirea competitivităţii economice a ţării noastre prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene.

Reprezentanţii CNAIR afirmă că podul peste Tisa în zona Tepliţa este prevăzut a fi realizat şi de analiza efectuată în cadrul Master Planului General de Transport, din care rezultă că acest proiect constituie o prioritate de investiţie pentru ţara noastră.

Realizarea proiectului - faza "Studiu de Fezabilitate al Podului peste Tisa din Sighetul Marmaţiei" contribuie la indicatorul de rezultat 2S81 - Cerere de finanţare transmisă, spre analiză şi aprobare la Organismul Independent pentru Evaluare.

Proiectul are ca scop crearea unei căi de comunicaţie moderne cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului, a creşterii siguranţei utilizatorilor, micşorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelele în zonele tranzitate în prezent, scurtarea legăturilor rutiere cu Rusia, Ţările Baltice, Polonia, Ungaria şi Slovacia.

Potrivit sursei citate, rezultatele aşteptate pentru acest proiect sunt: elaborarea realizarea Studiului de Fezabilitate şi a documentaţiei de atribuire pentru viitorul contract de execuţie lucrări pentru Podul peste Tisa.

În comunicat se mai arată că valoarea totală a proiectului este de 1.468.589,71 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-913.768,94 lei, 25% contribuţia proprie - 304.589,65 lei, restul de 250.231,12 lei reprezentând TVA.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Qatar Petroleum, investiţie de 20 miliarde dolari în SUA
16 dec. E.A.


MEDIAT DE MINISTRUL TRANSPORTURILOR LUCIAN ŞOVA:Acord între conducerea Romatsa şi sindicat
15 dec. T.T.


DIN CAUZA ZĂPEZII:Aeroportul Internaţional din Timişoara, închis temporar
15 dec. L.T.


FP critică Ministerul Transporturilor
14 dec. D.D.


Ţara noastră - blocaj economic în sectorul forestier
14 dec. L.I.


ANRE:Cresc tarifele pentru distribuţia energiei electrice
14 dec. T.A.


CET Govora a salvat Oltchim de la faliment3
14 dec. I.T.


Delta Studio a lansat a 3-a ediţie a Albumului Lifestyle Design Interior
14 dec. R.R.


Hidroelectrica a finalizat modernizarea Hidroagregatului II al CHE Bereşti
14 dec. Mihai Gongoroi


Mai mulţi bani pentru IMM-urile din domeniul IT
14 dec. I.Ghe.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.