CNAIR a depus Aplicaţia de Finanţare a Studiului de Fezabilitate privind construcţia Podului peste Tisa

09 mar. 12:22 Companii-Afaceri
D.I.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a elaborat şi depus Aplicaţia de Finanţare pentru proiectul "Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru «Pod peste Tisa» in zona Teplita din Sighetul Marmatiei", în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 - "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi efficient", se arată într-un comunicat al CNAIR, dat astăzi publicităţii.

Potrivit documentului, obiectivul general al proiectului este îmbunatăţirea competitivităţii economice a ţării noastre prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene.

Reprezentanţii CNAIR afirmă că podul peste Tisa în zona Tepliţa este prevăzut a fi realizat şi de analiza efectuată în cadrul Master Planului General de Transport, din care rezultă că acest proiect constituie o prioritate de investiţie pentru ţara noastră.

Realizarea proiectului - faza "Studiu de Fezabilitate al Podului peste Tisa din Sighetul Marmaţiei" contribuie la indicatorul de rezultat 2S81 - Cerere de finanţare transmisă, spre analiză şi aprobare la Organismul Independent pentru Evaluare.

Proiectul are ca scop crearea unei căi de comunicaţie moderne cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului, a creşterii siguranţei utilizatorilor, micşorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelele în zonele tranzitate în prezent, scurtarea legăturilor rutiere cu Rusia, Ţările Baltice, Polonia, Ungaria şi Slovacia.

Potrivit sursei citate, rezultatele aşteptate pentru acest proiect sunt: elaborarea realizarea Studiului de Fezabilitate şi a documentaţiei de atribuire pentru viitorul contract de execuţie lucrări pentru Podul peste Tisa.

În comunicat se mai arată că valoarea totală a proiectului este de 1.468.589,71 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-913.768,94 lei, 25% contribuţia proprie - 304.589,65 lei, restul de 250.231,12 lei reprezentând TVA.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Ministerul Economiei a făcut o înţelegere cu Damen, ca statul să preia 51% din Şantierul Naval Mangalia
23 mar. A.A.


SITE-UL OLIGARCHSINSIDER.COM:Fluxys, concurent cu Transgaz în preluarea DESFA, este partener cu Gazprom
23 mar. M.P.


Grupul care deţine Kanal D, vândut unei companii apropiate preşedintelui Erdogan
23 mar.


ADVERTORIALCONVOCATOR al Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii comerciale ZENTIVA S.A., înmatriculată sub J40/363/1991, CUI 336206
23 mar.


ÎN ŢARA NOASTRĂHolzindustrie Schweighofer a investit un milion de euro în sistemul de securitate al lanţului de aprovizionare
23 mar. R.R.


Commerzbank şi-a suspendat reclamele de pe Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica
22 mar. V.D.


BMW nu va produce în masă automobile electrice pană în 2020
22 mar. M.D


CTP o numeşte pe Andreea Odovîncă în funcţia de Director Financiar pentru România
22 mar. M.D


ANCOM a amendat Vodafone pentru nerespectarea Regulamentului european "Roam like at home"
22 mar. M.D


Werk Property Group investeşte 14 milioane de euro într-un proiect rezidenţial unic în România1
22 mar. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.