Doi ani de conferinţe pentru planificarea viitorului Europei

03 iun. 14:18 Miscellanea
A.D.
 Doi ani de conferinţe pentru planificarea viitorului Europei

Comisia Europeană a decis iniţierea unor conferinţe depre viitorul Europei care vor dura doi ani. Aceste sesiuni de conferinţe ar fi trebuit să înceapă pe 9 mai, dar au fost amânate pe perioadă nedeterminată, anunţă Thinking Federalist.com

Atunci când Ursula von der Leyen a fost aleasă drept preşedintele Comisiei Europene, ea a promis o dezbatere serioasă asupra problemelor instituţionale care au provocat agitaţie în timpul alegerilor de anul trecut de la Bruxelles. Conferinţele vor dezbate cum se poate salva sistemul "Spitzenkandidaten", cum se pot reforma alegerile europene şi politicile UE de anul viitor.

Planul exact al conferinţei este deocamdată necunoscut. Parlamentul European şi Comisia Europeană şi-au exprimat viziunea despre modul de organizare a conferinţei în faţa Consiliului European (format din şefii de stat ai statelor membre) dar acesta nu a fost de acord, informează sursa.

Mai mult, instituţiile europene nu au putut ajunge la o concluzie nici în vederea a cine ar trebui să conducă conferinţa. În luna decembrie 2019, Paramentul European l-a sugerat pe liberalul MEP Guy Verhofstadt dar Consiliul şi-a exprimat dezaprobarea, spunând că liberalul are o mentalitate prea federalistă pentru conducerea acestei conferinţe.

În acest moment, se anticipează ca pe parcursul dezbaterii de doi ani, ideile pentru viitorul Europei să fie colectate prin diferite evenimente publice şi o platformă online. Cu toate acestea, rămâne de văzut modul cum ideile vor fi filtrate de către Conferinţă.

Tinerii Federalişti Europeni ( JEF-Europe) urmăresc cu atenţie organizarea dezbaterii. În luna aprilie şi-au expus aşteptările cu privire la ea printr-o rezoluţie adoptată. Organizaţia consideră că discuţiile ar trebui să fie cât mai incluzive şi să adune laolaltă cât mai multe instituţii şi cetăţeni europeni. Acesţia au propus să se organizeze sondaje şi interviuri online pentru adunarea a cât mai multe opinii.

Ei subliniază că dezbaterile ar trebui să includă subiecte precum : Uniunea Economică şi Monetară, inegalitatea, actualizarea pieţei muncii la noua societate digitală şi obiective de dezvoltare durabilă. Mai mult, organizaţia prevede constituirea unei Federaţii Europene care va sta sub legea unei singure Constituţii Europene.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

MAE: România, inclusă de autorităţile din Belgia în zona portocalie
16 iul. A.B


Transgaz împrumută 300 milioane lei de la Banca Transilvania pentru finanţarea necesarului de capital de lucru
16 iul. A.B


Doi clienţi şi trei angajaţi World Class România, infectaţi cu covid
16 iul. A.P.


Un bărbat infectat cu covid a murit după ce a refuzat internarea
16 iul. A.P.


Măsurile de restricţie care se menţin după 17 iulie
16 iul. A.P.


Primăria Iaşi a girat lansarea unui volum care include texte conspiraţioniste
16 iul. A.P.


Italia ar putea interzice intrarea românilor în ţară
16 iul. A.P.


Tătaru, despre o eventuală revenire la starea de urgenţă: "În acest moment nu e cazul"
16 iul. A.B


"The Michelle Obama Podcast", va fi lansat de Spotify la finalul lunii iulie1
16 iul. A.B


USR a depus şapte proiecte de lege pentru debirocratizare şi transparentizarea activităţii statului
16 iul. A.B

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.