EMANUEL UNGUREANU (USR):

Am depus plângere penală împotriva managerilor Spitalului Târgu Jiu din ultimii 5 ani

19 nov. 2019 Politică
D.F.
 Am depus plângere penală împotriva managerilor Spitalului Târgu Jiu din ultimii 5 ani

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat că a depus o plângere penală la DNA Craiova împotriva managerilor care au condus Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în ultimii cinci ani.

"Am fost astăzi (marţi n.r.) la DNA Craiova, aşa cum am promis acum câteva zile, am depus o plângere penală împotriva managerilor care au condus Spitalul Judeţean Târgu Jiu în ultimii cinci ani, deci nu este vorba doar de domnul Capotă (fost manager al SJU Târgu Jiu n.r.), ci de managementul în general, mă refer la cei care s-au ocupat de partea economică, cei care s-au ocupat de achiziţii, vorbim despre suspiciuni de abuz în serviciu, de fals, uz de fals, de fals intelectual cu privire la achiziţiile din anii 2017-2018, mă refer cu precădere la acel sistem, l-aş putea denumi pervers, de divizare a contractelor în aşa fel încât să câştige cine trebuie, au fost favorizate anumite firme", a precizat, la Târgu Jiu, Emanuel Ungureanu.

Prezent marţi în şedinţa Comisiei de Dialog Social Gorj, managerul interimar al SJU Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a făcut publice mai multe explicaţii cu privire la modul de derulare a achiziţiilor publice în unitatea medicală.

El a subliniat că au existat doar erori privind raportul procedurii.

Contractul de management al directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a încetat înainte de termen, în data de 6 noiembrie 2019, decizia fiind luată de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj. Interimatul este asigurat, până la selectarea noului manager, de directorul financiar-contabil al SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu.

În ultima perioadă, unitatea medicală a fost implicată în mai multe incidente, cum ar fi neraportarea numărului real de infecţii nosocomiale, caz în care reprezentaţii IPJ Gorj efectuează cercetări pentru neglijenţă în serviciu. Totodată, mai mulţi ziarişti locali au protestat mai multe zile în faţa sediului SJU, cerând demisia managerului Gigel Capotă, acuzându-l pe acesta de mai multe ilegalităţi făcute în perioada cât a ocupat respectiva funcţie.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

TEODOROVICI:"O moţiune de cenzură la adresa Guvernului actual trebuie depusă urgent"
13 iul. A.P.


Comisia juridică a Senatului reia dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea3
13 iul. G.U.


COPREŞEDINTELE USR PLUS:''Situaţia pare că este aproape scăpată de sub control''6
12 iul. G.U.


NELU TĂTARU:''Rămânem pe acelaşi trend de creştere uşoară''1
12 iul. G.U.


VIOLETA ALEXANDRU:''Agenţii economici trebuie să se implice mai mult pentru a preveni creşterea numărului de infectări''1
12 iul. G.U.


ROBERT CAZANCIUC:''Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a scăpat situaţia de sub control''4
12 iul. G.U.


Turcan:"Organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate"1
11 iul. A.B


VIOLETA ALEXANDRU:''Săptămâna viitoare vom lansa o aplicaţie prin care se va înregistra mai uşor activitatea zilierilor''1
11 iul. G.U.


Premierul este "revoltat", după ce Senatul a amânat Legea privind carantinarea4
11 iul. G.U.


LUDOVIC ORBAN:''Unele cluburi ar trebui închise"3
11 iul. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.