EMANUEL UNGUREANU (USR):

Am depus plângere penală împotriva managerilor Spitalului Târgu Jiu din ultimii 5 ani

19 nov. 17:23 Politică
D.F.
 Am depus plângere penală împotriva managerilor Spitalului Târgu Jiu din ultimii 5 ani

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat că a depus o plângere penală la DNA Craiova împotriva managerilor care au condus Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în ultimii cinci ani.

"Am fost astăzi (marţi n.r.) la DNA Craiova, aşa cum am promis acum câteva zile, am depus o plângere penală împotriva managerilor care au condus Spitalul Judeţean Târgu Jiu în ultimii cinci ani, deci nu este vorba doar de domnul Capotă (fost manager al SJU Târgu Jiu n.r.), ci de managementul în general, mă refer la cei care s-au ocupat de partea economică, cei care s-au ocupat de achiziţii, vorbim despre suspiciuni de abuz în serviciu, de fals, uz de fals, de fals intelectual cu privire la achiziţiile din anii 2017-2018, mă refer cu precădere la acel sistem, l-aş putea denumi pervers, de divizare a contractelor în aşa fel încât să câştige cine trebuie, au fost favorizate anumite firme", a precizat, la Târgu Jiu, Emanuel Ungureanu.

Prezent marţi în şedinţa Comisiei de Dialog Social Gorj, managerul interimar al SJU Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a făcut publice mai multe explicaţii cu privire la modul de derulare a achiziţiilor publice în unitatea medicală.

El a subliniat că au existat doar erori privind raportul procedurii.

Contractul de management al directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a încetat înainte de termen, în data de 6 noiembrie 2019, decizia fiind luată de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj. Interimatul este asigurat, până la selectarea noului manager, de directorul financiar-contabil al SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu.

În ultima perioadă, unitatea medicală a fost implicată în mai multe incidente, cum ar fi neraportarea numărului real de infecţii nosocomiale, caz în care reprezentaţii IPJ Gorj efectuează cercetări pentru neglijenţă în serviciu. Totodată, mai mulţi ziarişti locali au protestat mai multe zile în faţa sediului SJU, cerând demisia managerului Gigel Capotă, acuzându-l pe acesta de mai multe ilegalităţi făcute în perioada cât a ocupat respectiva funcţie.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

RALUCA TURCAN:''Ameninţările cu moţiunea de cenzură venite din partea Opoziţiei nu ne vor face să dăm înapoi"
12 dec. A.I.G.


MARCEL CIOLACU:PSD va depune un amendament la legea bugetului prin care propune dublarea alocaţiilor
12 dec. A.I.G.


LUDOVIC ORBAN:"PSD arată că a rămas prizonier intereselor obscure ale baronilor roşii"
12 dec. D.F.


MARCEL CIOLACU: "Există un conflict juridic, atâta timp cât o lege există în Parlament"
12 dec. B.B.


ASOCIAŢIA ELEVILOR DIN CONSTANŢA: Proiectul pe care Guvernul îşi angajează răspunderea nu rezolvă problema transportului
12 dec. F.F.


Marian Oprişan a depus plângere penală împotriva şefilor Inspectoratului Şcolar Vrancea
12 dec. D.B.


Dosarul CSM care vizează procurorul de la Caracal a fost suspendat1
12 dec. B.D.


USR ILFOV:Excludere pentru o postare referitoare la amplasarea de banere fără autorizaţie3
12 dec. F.D.


Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European la Bruxelles
12 dec. D.B.


Guvernul îşi asumă, astăzi, răspunderea pe trei proiecte de lege
12 dec. M.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.