ŞEFA EXECUTIVULUI DIN HONG KONG:

Lam suspendă proiectul vizând autorizarea extrădărilor către China

15 iun. 12:23 Internaţional
A.P.
Lam suspendă proiectul vizând autorizarea extrădărilor către China

Şefa Executivului din Hong Kong a anunţat, astăzi, suspendarea proiectului de lege vizând să autorizeze extrădările către China, aflate la originea unor manifestaţii în masă, relatează AFP.

"Guvernul a decis să suspende procedura de amendare legislativă", a declarat Carrie Lam pentru presă, după o săptămână de proteste fără precedent în fosta colonie britanică.

Hong Kongul s-a confruntat miercuri cu cele mai grave violenţe politice de la retrocedarea sa către China, în 1997. Zeci ce mii de protestatari au fost dispersaţi de poliţia antirevoltă cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacromogene.

Un milion de persoane au manifestat duminică împotriva acestui proiect de lege care, porivit criticilor săi, ar plasa populaţia la mâna sistemului judiciar din China - opac şi aflat sub influenţa Partidului Comunist unic.

Opoziţia faţă de proiectul de lege reuneşte avocaţi, organizaţii juridice influente, lideri din industrie, camere de comerţ, jurnalişti, activişti şi diplomaţi occidentali.

În faţa opoziţiei cauzate de proiectul de lege, Carrie Lam, conducătoarea Executivului favorabil Beijingului al Hong Kongului, s-a confruntat în ultimele zile cu îndemnuri la abandonarea proiectului, inclusiv din tabăra sa.

Într-o conferinţă de presă, astăzi, ea a anunţat că lucrările cu privire la proiect urmează să fie suspendate şi a adăugat că nicio dată nu a fost stabilită în vederea reintroducerii acestuia pe agendă.

"Sunt profund întristată şi regret că deficienţele muncii noastre şi alţi factori au provocat controverse importante şi conflicte în societate, după o perioadă de doi ani de relativ calm", a declaart ea.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Guaido acuză Guvernul Maduro de "asasinarea" unui politician din opoziţie
18 oct. I.I.


CHRISTINE LAGARDE: "Este o onoare să-i succed lui Mario Draghi la conducerea Băncii Centrale Europene"
18 oct. A.I.


Bursele asiatice au închis în scădere
18 oct. A.I.


BREXIT:UE - un nou plan bugetar de 1,1 trilioane de euro
18 oct. B.D.


Impactul Brexit asupra României ar putea fi unul modest
18 oct. I.A.


Johnson încearcă să convingă Westminsterul după acordul Brexitului de la Bruxelles
18 oct. I.D.


DONALD TRUMP: Turcii şi kurzii aveau nevoie "să se ciondănească ca nişte copii"1
18 oct. D.D.


Bursele europene au deschis în creştere
18 oct. D.B.


ANALIŞTI: Acordul pentru Brexit al lui Boris Johnson îi va face mai săraci pe britanici
18 oct. M.A.


Casa Albă recunoaşte că Trump a blocat ajutorul militar pentru Ucraina1
18 oct. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.