ŞEFA EXECUTIVULUI DIN HONG KONG:

Lam suspendă proiectul vizând autorizarea extrădărilor către China

15 iun. 12:23 Internaţional
A.P.
Lam suspendă proiectul vizând autorizarea extrădărilor către China

Şefa Executivului din Hong Kong a anunţat, astăzi, suspendarea proiectului de lege vizând să autorizeze extrădările către China, aflate la originea unor manifestaţii în masă, relatează AFP.

"Guvernul a decis să suspende procedura de amendare legislativă", a declarat Carrie Lam pentru presă, după o săptămână de proteste fără precedent în fosta colonie britanică.

Hong Kongul s-a confruntat miercuri cu cele mai grave violenţe politice de la retrocedarea sa către China, în 1997. Zeci ce mii de protestatari au fost dispersaţi de poliţia antirevoltă cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacromogene.

Un milion de persoane au manifestat duminică împotriva acestui proiect de lege care, porivit criticilor săi, ar plasa populaţia la mâna sistemului judiciar din China - opac şi aflat sub influenţa Partidului Comunist unic.

Opoziţia faţă de proiectul de lege reuneşte avocaţi, organizaţii juridice influente, lideri din industrie, camere de comerţ, jurnalişti, activişti şi diplomaţi occidentali.

În faţa opoziţiei cauzate de proiectul de lege, Carrie Lam, conducătoarea Executivului favorabil Beijingului al Hong Kongului, s-a confruntat în ultimele zile cu îndemnuri la abandonarea proiectului, inclusiv din tabăra sa.

Într-o conferinţă de presă, astăzi, ea a anunţat că lucrările cu privire la proiect urmează să fie suspendate şi a adăugat că nicio dată nu a fost stabilită în vederea reintroducerii acestuia pe agendă.

"Sunt profund întristată şi regret că deficienţele muncii noastre şi alţi factori au provocat controverse importante şi conflicte în societate, după o perioadă de doi ani de relativ calm", a declaart ea.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bernard Arnault devine al doilea cel mai bogat om din lume
17 iul. I.A.M.


Wall Street a deschis în creştere
17 iul. M.I.


Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO1
17 iul. T.T.


SUA:O carte poştală, ajunsă la destinaţie după 26 ani de la expediere
17 iul. T.E.


Verzii cer patru posturi în CE, pentru a coopera cu von der Leyen
17 iul. M.I.


Situaţia de la Chişinău, dezbătută în Parlamentul European
17 iul. T.T.


THE TIMES:Boris Johnson pregăteşte organizarea unor alegeri naţionale în Marea Britanie
17 iul. V.D.


Rusia va investi 70 de miliarde dolari pentru a creşte producţia de cereale
17 iul. I.I.


Bursele asiatice au închis mixt
17 iul. T.E.


Bursele europene au deschis în scădere
17 iul. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.