15 MILIOANE DE MOTOARE ELECTRICE, PRODUSE ÎN 80 DE ANI LA SĂCELE

"Electroprecizia" mizează anul acesta pe afaceri de 30 de milioane de euro 1

30 iun. 2016 Companii-Afaceri
OVIDIU VRÂNCEANU

Compania Electroprecizia Săcele mizează anul acesta pe afaceri de 30 de milioane de euro, iar pentru anul viitor se aşteaptă la o creştere de 15 - 20%. În prezent, firma are 1.100 de angajaţi, cu un număr de nouă firme subsidiare.

Activitatea Electroprecizia a început la Braşov, într-o zonă cu o puternică tradiţie industrială, în 30 iunie 1936, când a luat naştere Prerom, societatea pe acţiuni specializată în fabricarea de instrumente de bord pentru avioane. Cinci ani mai târziu, Prerom a achiziţionat compania germană Tartler, specializată în fabricarea de motoare electrice. Numele de azi al companiei a aparut în 1948, când aceasta a fost naţionalizată şi denumită Electroprecizia. După încă un an, datorită expansiunii producţiei, sediul a fost mutat în Săcele.

Dezvoltarea industriei auto din România face ca, în 1953, Electroprecizia să înceapă şi fabricarea echipamentelor electrice pentru tractoare şi camioane. În 1968 a fost achiziţionată licenţa Serri Ducellier Jager care, alături de alte investiţii masive efectuate, au dezvoltat producţia de demaroare, alternatoare, tablouri de bord, distribuitoare de aprindere şi relee, integrând compania în orizontala fabricării autovehiculelor în România.

Concomitent a fost dezvoltată şi activitatea de fabricare a motoarelor electrice asincrone. În 1955 s-au introdus primele standarde de calitate în fabricaţia motoarelor. După o perioadă în care motoarele săcelene au fost exportate în SUA, au fost realizate noi serii de motoare electrice în carcase de aluminiu (1987), integrându-se astfel în trendul pieţei mondiale de la acea vreme.

Privatizată în 2008

În 1998, societatea a început procesul de privatizare care s-a finalizat în 2008, când Electroprecizia a devenit o companie privată cu capital integral românesc. Procesul de privatizare a însemnat nu doar un transfer de proprietate, ci şi implementarea unei strategii de modernizare, eficientizare şi dezvoltare a activităţii companiei, de repoziţionare pe principalele pieţe interne şi externe. Un an mai târziu, societatea s-a transformat în holding, fiind înfiinţate nouă companii subsidiare.

Eforturile investiţionale recente s-au concentrat către reînnoirea tehnologică. Au fost achiziţionate zeci de utilaje moderne şi tehnologii de ultimă generaţie.

Adrian Secelean, Directorul General şi Preşedintele Consiliului de Adminstraţie al Electroprecizia SA, a declarat: "În ultimii trei ani am investit în întreg procesul tehnologic din grup, începând cu turnarea sub presiune şi finalizând cu soluţii ERP şi de Business Intelligence. Acum suntem în stadiul final de implementare a şase celule de turnare sub presiune dotate cu roboţi, un sistem complex de sablare, un set de scule şi matriţe, cochilii de turnare şi alte utilaje şi tehnologii ce ne vor permite să eficientizăm şi să diversificăm oferta către clienţii noştri.

În prezent, am demarat producţia de masă a unei noi game de motoare electrice de înaltă eficienţă (IE3), având ca impact reducerea consumului de energie electrică".

A fost obţinut titlul de parc industrial

Unul dintre cele mai importante proiecte ale conducerii companiei este transformarea platformei industriale de la Săcele în Parcul Industrial Electroprecizia, societatea primind titlu de parc industrial prin Ordinul nr. 847/17.06.2016. Proiectul a fost demarat cu mai bine de cinci ani în urmă, din dorinţa de a utiliza activele imobiliare rămase nefolosite după concentrarea activităţii celor nouă firme din grup pe suprafeţe eficiente.

"Conceptul de parc industrial pe care îl propunem este unic la nivelul judeţului Braşov şi, poate, chiar la nivelul ţării" ne-a spus domnul Adrian Secelean.

De asemenea, compania se gândeşte să dezvolte un centru de reconversie profesională. De serviciile acestuia ar putea beneficia şi viitoarele companii care se vor reloca în cadrul Parcului Industrial Electroprecizia.


Opinia cititorului: 1
1.   Supercompanie
mesaj trimis de The Brute în data de 30.06.2016, 19:07

Rapoartele financiare structurate, echilibrate, transparente. Conceptul de afacere viabil si

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Ansamblul DaVinci Residence din Bucureşti, construit de o firmă clujeană
27 apr. R.R.


ÎN PRIMUL TRIMESTRU,Orange România a realizat o cifră de afaceri de 270 de milioane de euro, în creştere cu 11,1%
27 apr. A.G.


DUPĂ CUM PRECONIZA ZIARUL BURSA, ÎNCĂ DIN MARTIELăcrămioara Diaconu-Pinţea a demisionat din Directoratul OMV Petrom
27 apr.


Acţionarii Farmaceutica Remedia au aprobat un dividend de 0,01 lei/acţiune
27 apr. A.I.


ACŢIONARII AU APROBATBugetul de investiţii al OMV Petrom
26 apr. V.D.


Ministerul Sănătăţii va încasa dividende Antibiotice Iaşi
26 apr. D.I.


Electrica contestă amenda aplicată de Consiliul Concurenţei
26 apr. V.D.


PRIMUL TRIMESTRU 2018:Veniturile Medicover au crescut cu 14,1%
26 apr. V.D.


OMV Petrom a decis schimbarea directorului financiar
26 apr. D.I.


CFR primeşte 6 oferte pentru modernizarea infrastructurii
26 apr. Mihaela Dan

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.