15 MILIOANE DE MOTOARE ELECTRICE, PRODUSE ÎN 80 DE ANI LA SĂCELE

"Electroprecizia" mizează anul acesta pe afaceri de 30 de milioane de euro 1

30 iun. 2016 Companii-Afaceri
OVIDIU VRÂNCEANU

Compania Electroprecizia Săcele mizează anul acesta pe afaceri de 30 de milioane de euro, iar pentru anul viitor se aşteaptă la o creştere de 15 - 20%. În prezent, firma are 1.100 de angajaţi, cu un număr de nouă firme subsidiare.

Activitatea Electroprecizia a început la Braşov, într-o zonă cu o puternică tradiţie industrială, în 30 iunie 1936, când a luat naştere Prerom, societatea pe acţiuni specializată în fabricarea de instrumente de bord pentru avioane. Cinci ani mai târziu, Prerom a achiziţionat compania germană Tartler, specializată în fabricarea de motoare electrice. Numele de azi al companiei a aparut în 1948, când aceasta a fost naţionalizată şi denumită Electroprecizia. După încă un an, datorită expansiunii producţiei, sediul a fost mutat în Săcele.

Dezvoltarea industriei auto din România face ca, în 1953, Electroprecizia să înceapă şi fabricarea echipamentelor electrice pentru tractoare şi camioane. În 1968 a fost achiziţionată licenţa Serri Ducellier Jager care, alături de alte investiţii masive efectuate, au dezvoltat producţia de demaroare, alternatoare, tablouri de bord, distribuitoare de aprindere şi relee, integrând compania în orizontala fabricării autovehiculelor în România.

Concomitent a fost dezvoltată şi activitatea de fabricare a motoarelor electrice asincrone. În 1955 s-au introdus primele standarde de calitate în fabricaţia motoarelor. După o perioadă în care motoarele săcelene au fost exportate în SUA, au fost realizate noi serii de motoare electrice în carcase de aluminiu (1987), integrându-se astfel în trendul pieţei mondiale de la acea vreme.

Privatizată în 2008

În 1998, societatea a început procesul de privatizare care s-a finalizat în 2008, când Electroprecizia a devenit o companie privată cu capital integral românesc. Procesul de privatizare a însemnat nu doar un transfer de proprietate, ci şi implementarea unei strategii de modernizare, eficientizare şi dezvoltare a activităţii companiei, de repoziţionare pe principalele pieţe interne şi externe. Un an mai târziu, societatea s-a transformat în holding, fiind înfiinţate nouă companii subsidiare.

Eforturile investiţionale recente s-au concentrat către reînnoirea tehnologică. Au fost achiziţionate zeci de utilaje moderne şi tehnologii de ultimă generaţie.

Adrian Secelean, Directorul General şi Preşedintele Consiliului de Adminstraţie al Electroprecizia SA, a declarat: "În ultimii trei ani am investit în întreg procesul tehnologic din grup, începând cu turnarea sub presiune şi finalizând cu soluţii ERP şi de Business Intelligence. Acum suntem în stadiul final de implementare a şase celule de turnare sub presiune dotate cu roboţi, un sistem complex de sablare, un set de scule şi matriţe, cochilii de turnare şi alte utilaje şi tehnologii ce ne vor permite să eficientizăm şi să diversificăm oferta către clienţii noştri.

În prezent, am demarat producţia de masă a unei noi game de motoare electrice de înaltă eficienţă (IE3), având ca impact reducerea consumului de energie electrică".

A fost obţinut titlul de parc industrial

Unul dintre cele mai importante proiecte ale conducerii companiei este transformarea platformei industriale de la Săcele în Parcul Industrial Electroprecizia, societatea primind titlu de parc industrial prin Ordinul nr. 847/17.06.2016. Proiectul a fost demarat cu mai bine de cinci ani în urmă, din dorinţa de a utiliza activele imobiliare rămase nefolosite după concentrarea activităţii celor nouă firme din grup pe suprafeţe eficiente.

"Conceptul de parc industrial pe care îl propunem este unic la nivelul judeţului Braşov şi, poate, chiar la nivelul ţării" ne-a spus domnul Adrian Secelean.

De asemenea, compania se gândeşte să dezvolte un centru de reconversie profesională. De serviciile acestuia ar putea beneficia şi viitoarele companii care se vor reloca în cadrul Parcului Industrial Electroprecizia.


Opinia cititorului: 1
1.   Supercompanie
mesaj trimis de The Brute în data de 30.06.2016, 19:07

Rapoartele financiare structurate, echilibrate, transparente. Conceptul de afacere viabil si

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

PENTRU ACEST AN,Alum a pregătit 59 milioane de lei pentru investiţii
20 iul. A.I.


Daniel DăianuCe arată decizia privind Bulgaria?
20 iul. Daniel Dăianu


VREI CA STATUL SĂ ÎŢI GARANTEZE CREDITUL? DAI ŞPAGĂ!"Prima Casă", în atenţia Parchetului General
20 iul. G.M.


CU MOARTEA PRE MOARTE ZBURÂNDAripile frânte ale aviaţiei militare
20 iul. George Marinescu


Tinerii fug de agricultură
20 iul. Octavian Dan


TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon1
20 iul. A.T.


ROMPETROL:Prima benzinarie din Romania alimentata din surse regenerabile
19 iul. A.M.


Volvo mizează pe un nou record de vânzări
19 iul. V.D.


ANUL TRECUT:Germanii de la Elektrobit, afaceri de 8 milioane de euro la Braşov
19 iul. OVIDIU VRÂNCEANU


CU O INVESTIŢIE DE 30.000 DE EUROSTROP Concept mizează pe cosmetica organică
19 iul. A consemnat ADELINA TOADER

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.