71 de dosare pentru achiziţia de autovehicule prin "Rabla" şi "Rabla Plus"

05 nov. 2019 Companii

Comitetul de Avizare din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat 71 de dosare de finanţare pentru achiziţia de autovehicule noi prin Programele "Rabla" şi "Rabla Plus", adresate persoanelor juridice, a informat, ieri, instituţia, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, pentru Programul "Rabla" au fost acceptate 34 dosare prin care vor fi cumpărate 76 de autovehicule, în timp ce pentru Programul "Rabla Plus" au fost aprobate 37 dosare pentru 104 autovehicule, dintre care 90 pur electrice şi 14 electrice hibride.

În acelaşi timp, AFM a admis două contestaţii pentru achiziţia a două autovehicule 100% electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente Programelor "Rabla" şi "Rabla Plus".

Persoanele juridice ale căror dosare de finanţare au fost sau urmează să fie aprobate se pot înscrie la producătorii validaţi până la 20 noiembrie 2019 în Programul "Rabla", respectiv până la 25 noiembrie 2019 în Programul "Rabla Plus", termene care trebuie respectate şi în cazul în care se doreşte cumularea primei de casare cu ecotichetul.

De asemenea, Notele de înscriere în ambele programe sunt valabile până pe 25 noiembrie 2019, dată până la care trebuie emise şi facturile de achiziţie a autovehiculelor noi.

AFM precizează că datele calendaristice indicate anterior sunt termene procedurale maxime, care nu pot fi depăşite, dar care pot fi devansate la iniţiativa producătorilor validaţi, sens în care persoanele juridice sunt sfătuite să se adreseze din timp acestora, astfel încât să poată beneficia de cele două programe guvernamentale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

16 asociaţii critică Apple pentru noua politică pop-up de urmărire a utilizatorilor
04 iul. A.P.


Impact Developer & Contractor a finalizat programul de rascumparare demarat în 2019
03 iul. M.G.


SIF Transilvania vrea înlocuirea conducerii de la THR Marea Neagră şi modificarea formei de administrare
03 iul. M.G.


Daimler va prelua 3% din producătorul chinez de baterii Farasis Energy
03 iul. G.U.


Google este investigată de UE din cauza unei achiziţii de 1,87 miliarde euro
03 iul. G.U.


Boeing nu va mai produce modelul 747 Jumbo Jet
03 iul. S.B.


Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii
03 iul. G.U.


Mark Zuckerberg nu cedează în faţa boicotului2
03 iul. S.B.


Apple lansează un site pentru Apple Card
03 iul. S.B.


Facebook va încuraja purtarea măştilor în aplicaţiile sale1
03 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.