83% dintre angajaţii Commerzbank se opun fuziunii cu Deutsche Bank

19 apr. 2019 Bănci-Asigurări
ALINA VASIESCU
83% dintre angajaţii Commerzbank se opun fuziunii cu Deutsche Bank

"Distanţaţi-vă de planurile de fuziune", îndeamnă consiliul salariaţilor Commerzbank 

Aproximativ 83% dintre salariaţii Commerzbank AG, a doua mare bancă germană, se opun fuziunii acesteia cu rivala mai mare Deutsche Bank AG, conform rezultatelor preliminare ale unui sondaj văzut recent de Reuters.

În luna martie, Deutsche Bank şi Commerzbank au confirmat că au lansat discuţii oficiale pe marginea unei eventuale fuziuni. Cele două bănci au circa 140.000 de salariaţi, iar sindicaliştii au avertizat că eventuala fuziune ar putea genera până la 30.000 de disponibilizări.

Opoziţia salariaţilor faţă de aceas-tă eventuală tranzacţie este mai mare în cadrul Commerzbank decât al Deutsche Bank, unde circa 70% dintre angajaţi nu se pronunţă în favoarea combinării operaţiunilor băncilor.

"Distanţaţi-vă de planurile de fuziune", a îndemnat, conform Reuters, consiliul salariaţilor Commerzbank (care realizează sondajul), într-un e-mail deschis adresat consiliului de administraţie al băncii, căruia i-a trans-mis şi rezultatele sondajului efectuat în cea de-a cincea săptămână de discuţii privind fuziunea dintre cele două bănci.

Oficialii Commerzbank au refuzat să facă vreun comentariu cu privire la această situaţie.

Opiniile angajaţilor sunt luate în seamă în Germania, deoarece lucrătorii au reprezentare în proporţie de până la 50% în consiliile de supraveghere ale companiilor şi, de obicei, trebuie să îşi pună semnătura pe acordurile de fuziune.

Rezultatele finale ale sondajului citat de Reuters vor fi anunţate luna viitoare, angajaţii Commerzbank putând să se exprime până la data de 3 mai.

Din cei 11.000 de salariaţi care au primit sondajul, 5.500 au răspuns până miercuri dimineaţă, conform Reuters. Dintre aceştia, 82,5% s-au epxrimat că băncile în cauză nu trebuie să fuzioneze, 13,7% aprobă eventuala tranzacţie, iar 3,8% nu au o opinie.

Amintim că un sondaj Insa publicat în martie arată că aproximativ 43% dintre germani se pronunţă împotriva unei fuziuni între Deutsche Bank şi Commerzbank, respectiv că numai o proporţie de 17% acceptă ideea unificării celor două instituţii financiare.

Dacă vor fuziona, Deutsche Bank şi Commerzbank vor da naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 miliarde de euro. Entitatea astfel creată ar avea o cotă de 20% din piaţa de retail banking din Germania.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,29%
02 iun. S.B.


BT: "Costul finanţării pe termen lung, în scădere puternică"
02 iun. M.G.


ING BANK:"Recenta reducere a ratei-cheie operată de BNR va fi şi ultima din acest scurt ciclu de tăieri"
02 iun. MIHAI GONGOROI


COTAR:"Viitorul Preşedinte al ASF trebuie să fie pro-consumator"11
01 iun.


BNR a scăzut la 2,8% prognoza de inflaţie
29 mai. M.I.


BNR reduce rata de politică monetară la 1,75%6
29 mai. M.A.


UNSAR:"Poliţele RCA vor acoperi în continuare 100% pagubele din accidentele auto"
29 mai. I.A.


Alpha Bank România lansează soluţiile de plată Garmin Pay şi Fitbit Pay
29 mai. G.U.


ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2020:Profitul net al CEC Bank a crescut cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent
29 mai. A.M.


Euro s-a apreciat la 4,8426 lei
29 mai. M.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.