A LANSAT OFERTA

Cel mai mare investitor al Aston Martin vrea să-şi majoreze deţinerea

22 iul. Internaţional
Alina Vasiescu
Cel mai mare investitor al Aston Martin vrea să-şi majoreze deţinerea

Strategic European Investment Group, cel mai mare investitor al Aston Martin, a lansat vineri oferta pentru achiziţia unui pachet adiţional de 3% din companie, dorind să-şi majoreze participaţia după ce acţiunile producătorului britanic de autoturisme sport de lux au scăzut cu 80% de la momentul listării sale, care a avut loc în toamna anului trecut.

Strategic European Investment Group, parte a grupului italian de private equity Investindustrial, are în proprietate aproape 31% din Aston Martin, iar acum vrea să cumpere cel mult 3% (6,8 milioane de acţiuni), cotă pentru care a fost nevoit să lanseze o ofertă tuturor acţionarilor întrucât are în propritate cea mai mare deţinere.

Potrivit Reuters, investitorul a confirmat că a propus 10 lire sterline (12,53 dolari) pentru o acţiune Aston Martin care, la data de 18 iulie (ziua anterioară anunţului privind oferta), aveau o cotaţie de 963 pence la London Stock Exchange (Bursa din Londra). Propunerea investitorului evaluează compania auto la 2,18 miliarde de lire sterline.

Anul acesta, titlurile Aston Martin au pierdut 21%. Rezultatele financiare recente ale societăţii au fost afectate de nevoia sporirii investiţiilor în unităţile de producţie şi de extinderea ofertei de vehicule, măsuri care au generat creşterea costurilor sale.

În luna mai, constructorul de maşini a anunţat o pierdere operaţională de 17,3 milioane de lire pentru primul trimestru din 2019, faţă de un profit de 2,8 milioane de lire în acelaşi interval din 2018.

Vânzările totale ale companiei au sporit, însă, cu 6% în perioada menţionată, la 196 milioane de lire, în baza cererii solide din America de Nord şi Asia.

Aston Martin a depăşit anul trecut, pentru prima dată după 2008, pragul de 5.000 de unităţi livrate. Prin listarea sa la Bursa din Londra, compania a avut în vedere consolidarea redresării mărcii auto pe care o produce.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

SUA acuză Teheranul că a ucis peste o mie de manifestanţi
06 dec. I.L.


Poroşenko îl sfătuieşte pe Zelenski "să nu aibă încredere în Putin niciodată"
06 dec. D.B.


Bursele asiatice au închis în creştere
06 dec. I.M.


Iranul şi europenii încearcă la Viena să menţină dialogul
06 dec. B.F.


Rusia şi Turcia lucrează la un nou contract privind sistemul rus de apărare antiaeriană
06 dec. B.D.


NATO - propusă la Premiul Nobel pentru Pace din 20201
06 dec. I.M.


Putin vrea să prelungească Tratatul New Start cu SUA
06 dec. I.M.


Bursele europene au deschis în creştere
06 dec. I.A.


Producţia industrială a Germaniei a scăzut
06 dec. I.L.


Iranul respinge scrisoarea UE care îi cere să renunţe la programul de rachete balistice
06 dec. M.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.