A LANSAT OFERTA

Cel mai mare investitor al Aston Martin vrea să-şi majoreze deţinerea

22 iul. Internaţional
Alina Vasiescu
Cel mai mare investitor al Aston Martin vrea să-şi majoreze deţinerea

Strategic European Investment Group, cel mai mare investitor al Aston Martin, a lansat vineri oferta pentru achiziţia unui pachet adiţional de 3% din companie, dorind să-şi majoreze participaţia după ce acţiunile producătorului britanic de autoturisme sport de lux au scăzut cu 80% de la momentul listării sale, care a avut loc în toamna anului trecut.

Strategic European Investment Group, parte a grupului italian de private equity Investindustrial, are în proprietate aproape 31% din Aston Martin, iar acum vrea să cumpere cel mult 3% (6,8 milioane de acţiuni), cotă pentru care a fost nevoit să lanseze o ofertă tuturor acţionarilor întrucât are în propritate cea mai mare deţinere.

Potrivit Reuters, investitorul a confirmat că a propus 10 lire sterline (12,53 dolari) pentru o acţiune Aston Martin care, la data de 18 iulie (ziua anterioară anunţului privind oferta), aveau o cotaţie de 963 pence la London Stock Exchange (Bursa din Londra). Propunerea investitorului evaluează compania auto la 2,18 miliarde de lire sterline.

Anul acesta, titlurile Aston Martin au pierdut 21%. Rezultatele financiare recente ale societăţii au fost afectate de nevoia sporirii investiţiilor în unităţile de producţie şi de extinderea ofertei de vehicule, măsuri care au generat creşterea costurilor sale.

În luna mai, constructorul de maşini a anunţat o pierdere operaţională de 17,3 milioane de lire pentru primul trimestru din 2019, faţă de un profit de 2,8 milioane de lire în acelaşi interval din 2018.

Vânzările totale ale companiei au sporit, însă, cu 6% în perioada menţionată, la 196 milioane de lire, în baza cererii solide din America de Nord şi Asia.

Aston Martin a depăşit anul trecut, pentru prima dată după 2008, pragul de 5.000 de unităţi livrate. Prin listarea sa la Bursa din Londra, compania a avut în vedere consolidarea redresării mărcii auto pe care o produce.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Elanco preia o divizie Bayer pe 7,6 miliarde dolari
21 aug. A.V.


Sindicatul german IG Metall respinge oferta AMS pentru Osram
21 aug. ALINA VASIESCU


O bancă daneză îi va taxa pe deponenţii bogaţi
21 aug.


BULGARIA13 oferte pentru construirea centralei nucleare de la Belene
21 aug.


UE reface lista neagră a ţărilor acuzate de spălare de bani
21 aug. V.R.


Bursele din lume
21 aug. A.V.


FMI trimite o misiune de experţi în Argentina pentru a evalua situaţia monetară1
20 aug. D.D.


Wall Street a deschis în scădere
20 aug. D.V.


Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a demisionat
20 aug. V.D.


Cerealele britanice sunt vândute cu rapiditate pe piaţă înaintea Brexitului2
20 aug. D.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.