Acord de finanţare pentru fermieri între Fondul European de Investiţii şi Raiffeisen Bank

09 nov. 2018 Bănci-Asigurări

Într-o primă fază, Raiffeisen Bank va putea să acorde credite în valoare totală de 30 milioane euro 

Într-o primă fază, Raiffeisen Bank va putea să acorde credite în valoare totală de 30 milioane euro 

Fondul European de Investiţii (FEI) şi Raiffeisen Bank au semnat un nou acord de finanţare şi garantare destinat acordării de împrumuturi în lei pe termen mediu şi lung, pentru capital de lucru şi investiţii, fermierilor şi antreprenorilor din zonele rurale, conform unui comunicat de presă. Acesta arată că, într-o prima fază, Raiffeisen Bank va putea să acorde credite în valoare totală de de 30 de milioane de euro, cu "dobândă şi costuri subvenţionate".

Raluca Nicolescu, Director Executiv al Direcţiei IMM din cadrul băncii, a menţionat: "Pe baza parteneriatului dezvoltat în anii precedenţi şi a experienţei de succes cu fondurile FEI, Raiffeisen Bank face un pas înainte în facilitarea accesului la finanţare pentru o categorie largă de clienţi şi activităţi IMM.

Cu un istoric îndelungat de sprijinire a sectorului agricol, punem acum la dispoziţia antreprenorilor o nouă linie de finanţare cu accent deosebit pe stimularea investiţiilor agricole în utilaje şi echipamente. De asemenea, avem în vedere dezvoltarea mai largă a zonelor rurale şi de munte prin finanţarea atât a firmelor, cât şi a fermierilor individuali pentru investiţii, activităţi tradiţionale, servicii şi unităţi de agroturism".

Cătălin Cepisca, Manager Departament Produse Structurate de Finanţare a Comerţului şi Sindicalizari menţionează: "Continuăm împreună cu FEI implementarea de soluţii simple de garantare, uşor de contractat şi foarte avantajoase din punct de vedere al costurilor, într-un domeniu de importanţă majoră pentru economie, cel agricol. Ne adresăm atât fermierilor, cât şi procesatorilor ce au în vedere o inves­tiţie în perioada următoare şi îşi doresc o finanţare care să le înlesnească finalizarea proiectelor, fie ele de modernizare a unităţilor de producţie sau îmbunătăţire a parcului tehnologic. Sectorul agricol a atins un grad de dezvoltare şi tehnologizare ce necesită ins­trumente financiare precum cele sustinute de acordul semnat astăzi".

Creditele cu garanţii cofinanţate de FEI vor fi acordate în lei, pentru finanţarea investiţiilor şi acoperirea nevoilor de capital de lucru aferente acestora. Garanţiile FEI acoperă 50% din valoarea creditului, fără nici un cost pentru clienţi, care beneficiază şi de dobânda subvenţionată.

Fondul European de Investiţii (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa centrală este de a sprijini întreprinderile micro, mici şi mijlocii din Europa (IMM-uri), ajutându-le să aibă acces la finanţare. EIF gestionează şi dezvoltă capital de risc şi de creştere, garanţii şi instrumente de microfinanţare care vizează în mod specific aceste firme. FEI promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii economice şi ocupării forţei de muncă.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

ASTĂZI:Finanţele au atras 60 milioane lei de la bănci
19 apr. T.T.


Consiliul Concurenţei a desecretizat raportul privind investigaţia ROBOR1
19 apr. Teona Tomoiagă


Euro a fost cotat la 4,7607 lei
19 apr. M.I.


ROBOR la trei luni a stagnat la 3,39%
19 apr. T.T.


BRD va distribui dividende cu un randament de 12%
19 apr. A.I.


83% dintre angajaţii Commerzbank se opun fuziunii cu Deutsche Bank
19 apr. ALINA VASIESCU


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,7619 lei
19 apr. MIHAI ISCUSITU


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a crescut la 3,55%
19 apr. MIHAI ISCUSITU


BNR a primit anul trecut 107 de cereri scrise pentru accesul la informaţii de interes public
18 apr. M.I.


Euro a fost cotat la 4,7619 lei
18 apr. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.