Acţionarii Aerostar au prelungit mandatul board-ului cu patru ani 1

13 iul. Piaţa de Capital
A.I.
Acţionarii Aerostar au prelungit mandatul board-ului cu patru ani

Acţionarii Aerostar Bacău (ARS) le-au prelungit, în adunarea din 9 iulie, mandatele membrilor Consiliului de Administraţie cu încă patru ani, până în data de 10 iulie 2024, se arată într-un raport al companiei aeronautice remis la finele săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Board-ul, al cărui vechi mandat a expirat în data de 10 iulie, este compus din Grigore Filip, ce este preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al companiei încă din 1998, Doru Damaschin, vicepreşedinte şi director financiar-contabil al Aerostar din 2000, şi membrii Mihail-Nicolae Toncea, Liviu-Claudiu Doroş şi Daniel Vîrna.

Totodată, s-a dat undă verde menţinerii pentru fiecare membru ales al Consiliului de Administraţie a unei remuneraţii lunare fixe nete de 4.750 lei, pentru exercitiul financiar al anului 2020, începând cu luna iulie a acestui an.

În plus s-a aprobat ca nivel maxim al remuneraţiilor suplimentare pentru membrii board-ului care au şi atribuţii executive a unei sume lunare, fixe, de cel mult 10 (zece) ori (inclusiv) remuneraţia fixă de 4.750 lei, aplicată individual, după caz.

Aerostar este puternic afectată de pandemia de Covid-19, în condiţiile în care marii operatori aerieni din industria de aviaţie europeană şi mondială şi-au redus drastic activitatea, se concentrază pe operaţiuni de reducere a costurilor şi asigurarea supravieţuirii pentru a putea beneficia de perioada de relansare ce va veni după criză, după cum a informat emitentul la începutul lunii trecute.

În aceste condiţii, Aerostar estimează pentru acest an o scădere a vânzărilor cu aproximativ 100 milioane lei, până la 278 milioane lei, faţă de cele prevăzute în Bugetul Activităţii Generale pentru 2020, ce fusese aprobat de acţionari în decembrie anul trecut, precum şi o scădere a profitului net cu aproximativ 33 milioane lei, până la 10 milioane lei.

Pentru primele trei luni ale anului, Aerostar Bacău a raportat un profit net de 21,68 milioane de lei, în creştere cu 32,02% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă din 2019, în condiţiile în care veniturile din exploatare s-au ridicat la 112,57 milioane de lei, cu 13,94% peste cele din primul trimestru al anului anterior.

De la începutul anului şi până în penultima zi de tranzacţionare a săptămânii trecute, acţiunile ARS se depreciaseră cu circa 27,1%, în timp ce cu tot cu dividendul de 0,13 lei, pierderea era de 24,67%.

La ultima cotaţie a acţiunii ARS din data de 9 iulie, de 3,9 lei, valoarea de piaţă a companiei din Bacău se ridica la 593,88 milioane de lei.

La data de 31 decembrie a anului trecut, Iarom Bucureşti deţinea 71,36% din producătorul de componente pentru industria aeronautică din Bacău, în timp ce SIF Moldova (SIF2) avea 15,05%.

Acţionarii Iarom Bucureşti sunt Grigore Filip, Doru Damaschin şi Mihail-Nicolae Toncea.

Opinia cititorului: 1
1.   Umbla cu cioara vopsita
mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2020, 14:21

În 2019 profitul a scăzut cu vreo 20% fata de 2019.. În realitate au umflat datoriile firme cu vreo 20 de milioane de lei, altfel scăderea era de vreo 40%. În primul trimestru din 2020 au mai umflat datoria firmei cu vreo 10 milioane de lei. Altfel,profitul scădea din nou (fata de T1, 2019).

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

IULIE FINANCIARDeclin pe linie pentru indici, la BVB
11 aug. Andrei Iacomi


BVBÎnchideri pozitive pentru indici într-o zi în care rulajul a fost tractat de oferta de obligaţiuni a Guvernului
11 aug. Mihai Gongoroi


OPINIIDe ce a întârziat atât listarea titlurilor de stat la bursă?
11 aug. CRISTIAN DOGARU


Indicii bvb au închis în creştere3
10 aug. A.P.


Indicii BVB au deschis în apreciere
10 aug. A.B.


ANALIŞTI:"Programul Fidelis - pas înainte pentru piaţa de capital"
10 aug. Andrei Iacomi


SIF3 vrea schimbarea formei de administrare la Transilvania Leasing şi Credit IFN
10 aug. A.I.


ASF l-a amendat pe preşedintele Electroargeş cu 60.000 lei 1
10 aug. A.I.


BVBRulaj de 30,9 milioane lei, sub media zilnică a anului
10 aug. A.I.


Manipularea de la SIF Banat Crişana a fost intenţionată63
10 aug. MAKE

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.