Acţionarii "Fondului Proprietatea", chemaţi să aprobe reducerea capitalului social al societăţii la 4,77 miliarde lei 2

13 aug. 2017 Piaţa de Capital
ANDREI STAN
Acţionarii "Fondului Proprietatea", chemaţi să aprobe reducerea capitalului social al societăţii la 4,77 miliarde lei

"Franklin Templeton" solicită reînnoirea mandatului de administrator al FP pentru o durată de încă doi ani 

Acţionarii "Fondului Proprietatea" (simbol bursier FP) sunt chemaţi, pe 26 septembrie, să aprobe reducerea capitalului subscris al societăţii de la 4,85 miliarde lei la 4,77 miliarde lei, prin anularea unui număr de 158.508.824 de acţiuni proprii achiziţionate de FP în cadrul celui de-al şaptelea şi de-al optulea program de răscumpărare, potrivit convocatorului Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) trimis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"După reducerea capitalului social, capitalul social subscris al Fondul Proprietatea S.A. va avea valoarea de 4.771.610.196,08 RON, fiind împărţit în 9.176.173.454 acţiuni, având o valoare nominală de 0,52 RON / acţiune", se arată în document.

Tot pe data de 26 septembrie este programată şi Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA), pe primul punct al ordinii de zi figurând reînnoirea mandatului "Franklin Templeton Investment Management" de administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al FP pentru o durată de încă doi ani, începând cu data de 1 aprilie 2018.

În convocator se precizează: "Ordinea de zi a AGOA este următoarea:

1. În conformitate cu articolul 19 alin. (3) din Actul Constitutiv al Fondul Proprietatea S.A., aprobarea:

1.1. Reînnoirii mandatului Franklin Templeton International Services S.A R.L., o societate cu răspundere limitată (...) drept administrator de fond de investiţii alternative si administrator unic al Fondul Proprietatea S.A. pentru o durată de încă 2 (doi) ani începând cu data de 1 aprilie 2018 ("Noul Mandat"). (...) Reînnoirea mandatului Franklin Templeton International Services S.A R.L. descrisă mai sus este condiţionată de: (a) Aprobarea de către acţionari a principalelor aspecte comerciale ale Noului Mandat conform punctului 1.2 de mai jos; (b) Franklin Templeton International Services S.A R.L. şi Fondul Proprietatea S.A. încheie până la data de 1 martie 2018 un contract de administrare ce acoperă Noul Mandat (şi care să includă principalele aspecte comerciale menţionate la punctul 1.2 de mai jos).

1.2. Principalelor aspecte comerciale ale Noului Mandat, astfel cum sunt acestea descrise în materialul de prezentare.

1.3. Numirii unui administrator de fond de investiţii alternative al Fondul Proprietatea S.A. pentru un mandat de 2 (doi) ani începând cu data de 1 aprilie 2018, în conformitate cu prevederile legale în vigoare".

Pentru cel din urmă punct, acţionarii pot face propuneri de candidaţi până în data de 4 septembrie 2017.

"Fondul Proprietatea" a raportat vineri, pentru primul semestru al acestui an, un profit după impozitare de 709,3 milioane lei, cu 31% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, potrivit datelor remise BVB.

Rezultatul global aferent perioadei a fost de 816,2 milioane lei, în creştere comparativ cu cele 351,7 milioane lei raportate la 30 iunie 2016.

Veniturile brute din dividende în primele şase luni au fost de 539,9 milioane lei, fiind cu 55% mai mari faţă de cele din perioada similară a anului trecut. "Creşterea se datorează în principal dividendelor de la OMV Petrom SA şi a dividendelor mai mari din partea companiilor din portofoliu (în special Hidroelectrica SA)", a explicat FP, potrivit Agerpres.

În perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2017, FP a vândut integral participaţiile în "Oil Terminal" SA şi în "Banca Transilvania" SA.

Principalele tranzacţii de vânzare în primele şase luni ale anului 2016 au fost: întreaga deţinere în "Romgaz" SA, "E.ON Distribuţie" România SA şi "E.ON Energie" România SA şi o parte din deţinerile în "BRD Groupe Societe Generale" SA.

Potrivit raportului financiar, capitalurile proprii totale au fost de peste 10,520 miliarde lei la 30 iunie 2016, reprezentând o scădere de 7,6% comparativ cu valoarea de la 31 decembrie 2016, de 11,386 miliarde lei.

Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor şi aprecierea per acţiune a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti şi titluri de valoare asociate acţiunilor. FP se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti din 25 ianuarie 2011 şi a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market al Bursei de Valori de la Londra prin intermediul certificatelor de depozit (GDR-uri) la data de 29 aprilie 2015.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de Redacţia în data de 13.08.2017, 14:19

[Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Redacţia în data de 13.08.2017, 18:43

[Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

SIF Transilvania se retrage din acţionariatul IAR Braşov
18 iun. A.I.


DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI, Avans mai mult decât dublu al titlurilor Banca Transilvania faţă de BET
18 iun. Andrei Iacomi


În comparaţie cu luna aprilie, activele nete ale fondurilor deschise locale au scăzut cu 1,9%
18 iun.


SIF TRANSILVANIA - RAPORT CURENT
18 iun.


BVBRulaj de numai 17 milioane de lei
18 iun. MIHAELA DAN


MFP a lansat titlurile de stat pentru populaţie cu dobândă de 5% pe an1
18 iun. Emilia Olescu


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv
15 iun. M.D.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 9,24 milioane de euro pe BVB
15 iun. M.D.


Indicii BVB au deschis în creştere
15 iun. Raluca Găină


SIF Moldova - Raport curent - Eveniment important
15 iun.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.