Acţionarii "Romgaz" au ales şapte noi membri în CA

20 dec. 2017 Piaţa de Capital
Andrei Stan
Acţionarii "Romgaz" au ales şapte noi membri în CA

Acţionarii "Romgaz" (simbol bursier SNG) au ales, astăzi, şapte membri provizorii în Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii al căror mandat este de patru luni, potrivit unui raport al SNG remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, administratorii aleşi sunt Dorin-Liviu Nistoran, Sorana-Rodica Baciu, Romeo-Cristian Ciobanu, Remus Grigorescu, Daniel-Ioan Cermonea, Adrian Constantin Volintiru şi Daniel-Florin Anghel.

"Se stabileşte durata mandatului membrilor provizorii aleşi la articolul 5 de 4 (patru) luni, începând cu data de 08 ianuarie 2018, sau până la finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 109/2011, aprobată de Legea nr. 111/2016, cu modificările şi completările ulterioare, dacă selecţia se finalizează înainte de termenul menţionat", potrivit hotărârilor adoptate de Adunarea Generală a Acţionarilor "Romgaz".

Tot astăzi, acţionarii au aprobat forma contractului de mandat ce va fi încheiat cu membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie al societăţii aleşi.

De asemenea, a fost stabilită remuneraţia membrilor provizorii ai CA egală cu de două ori media pe ultimele douăsprezece luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii.

Acţionarii SNG nu au aprobat achiziţionarea de către societate de servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică specializată externă, pentru cazuri deosebite şi punctuale, până la valoarea maximă cumulată de 200.000 euro/an.

La finalul lunii noiembrie, Consiliul de Administraţie al "Romgaz" i-a numit administratori provizorii pe domnii Adrian Constantin Volintiru şi Daniel Florin Anghel, până la întrunirea următoarei şedinţe a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

Atunci, Consiliul companiei a luat act de renunţarea la mandatul de administrator a domnului Bogdan-Nicolae Stan, începând cu data de 7.11.2017, şi a constatat vacantarea unui post de administrator, începând cu data de 7.11.2017, ca urmare a renunţării domnului Bogdan-Nicolae Stan la mandatul de administrator.

De asemenea, un alt post era vacant ca urmare a renunţării la mandatul de administrator a lui Gheorghe Gabriel Gheorghe, începând cu data de 19.10.2017.

Compania de stat "Romgaz" a raportat în primele nouă luni un profit net de 1,18 miliarde lei, mai mare cu 66% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce producţia de gaze a urcat cu 23,6%, la 3,75 miliarde metri cubi. De asemenea, cifra de afaceri a "Romgaz" s-a majorat cu 35%, la 3,24 miliarde lei, de la 2,4 miliarde lei în perioada ianuarie-septembrie 2016.

"Romgaz" este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din ţara noastră. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

MedLife intenţionează să răscumpere 868,000 acţiuni proprii 1
20 oct. T.T.


BVB închide în teritoriu pozitiv
19 oct. M.F.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 6,24 milioane de euro pe BVB
19 oct. T.I.


Indicii BVB au deschis în scădere
19 oct. T.I.


BVBPeste o treime din rulaj, asigurat de titlurile OMV Petrom
19 oct. Mihai Gongoroi


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ
18 oct. T.T.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 2,02 milioane de euro pe BVB
18 oct. I.I.


Indicii BVB au deschis în teritoriu mixt
18 oct. E.A.


CLAUDIA SOFIANU, EY ROMÂNIA:"Ţara noastră încă prezintă interes pentru investitorii străini"
18 oct. Ramona Radu


BVBSalt de 1,28% pentru BET1
18 oct. A. I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.