Acţionarii "SIF Transilvania", chemaţi să aprobe un program de răscumpărare de maximum 1% din capitalul social 1

12 oct. 10:26 Piaţa de Capital
Andrei Stan
Acţionarii "SIF Transilvania", chemaţi să aprobe un program de răscumpărare de maximum 1% din capitalul social

Acţionarii "SIF Transilvania" (simbol bursier SIF3) sunt chemaţi, pe 15 decembrie, să aprobe un program de răscumpărare de către societate a propriilor acţiuni, de maximum 1% din capitalul social, potrivit convocatorului Adunării Generale Extraordinare (AGEA), remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit sursei citate, dimensiunea programului este de maximum 21.842.867 de acţiuni cu valoare nominală de 0,10 lei/acţiune. Dacă va fi aprobat, atunci preţul minim va fi egal cu preţul de piaţă al acţiunilor societăţii de la BVB din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim va fi de 0,32 lei/acţiune.

Programul se va derula pe o perioadă de maximum 12 luni. Plata acţiunilor răscumpărate se va efectua din rezervele disponibile (cu excepţia rezervelor legale) înscrise în ultimile situaţii financiare anuale aprobate, se precizează în documentul citat.

Potrivit SIF3, destinaţia programului vizează reducerea capitalului social.

Pe ordinea de zi a convocatorului figurează şi aprobarea mandatării Directoratului SIF3 pentru ducerea la îndeplinire a programului de răscumpărare.

Profitul net al "SIF Transilvania" în primele şase luni ale acestui an a fost de 41,48 milioane lei, în creştere cu 78% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, când societatea a obţinut un profit de 23,2 milioane lei, potrivit unui raport financiar trimis BVB.

Veniturile nete înregistrate la semestrul I (cumulate de la începutul anului financiar 2017) au fost cu 11,63 milioane lei mai mari comparativ cu cele prevăzute în Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru primele şase luni din 2017, respectiv cu 22,2 milioane lei sub cele prevăzute în Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru întregul an 2017.

Cheltuielile operaţionale înregistrate la 30 iunie 2017 însumau 8,73 milioane lei, fiind cu 0,96 milioane lei mai mici decât cele prevăzute în Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru primele şase luni din 2017 şi reprezintau 45,93% din cele prevăzute în bugetul aprobat pentru acest an.

Profitul brut al SIF3 realizat la şase luni este a fost de 44,57 milioane lei, cu 12,59 milioane lei peste cel prevăzut în buget, potrivit raportului financiar al societăţii.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 12.10.2017, 15:28

kurvakurvelor e dinisovaaaa

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în creştere
12 dec. Andreea Cuzub


"Dedeman" a mai cumpărat 11,8% din "Cemacon"
12 dec. A.A.


SIF Moldova - Raport curent
12 dec.


BVB / SCĂDERI PE LINIE LA BVBTranzacţie "deal" cu 11,78% din titlurile Cemacon
12 dec. A.I.


Acţionarii "Unirea Shopping Center", convocaţi pentru reducerea capitalului social
12 dec. A.A.


DUPĂ INTRAREA LA TRANZACŢIONARE,Cotaţia derivatelor pe Bitcoin a trecut peste nivelul de 18.000 de dolari
12 dec. ANDREI IACOMI


Finanţele au respins toate ofertele băncilor la licitaţia de obligaţiuni de luni
12 dec.


"Dorna Turism" vrea un credit de 2,25 milioane de lei de la Banca Transilvania
12 dec. A.A.


DEŞI RAFINĂRIA DE LA CONSTANŢA ESTE SUB SECHESTRUKMG International vrea să ajungă la o cotă de piaţă de 25% în România, în patru ani2
12 dec. A.A.


ÎNTR-UN INTERVIU PENTRU PUBLICAŢIA POLONEZĂ PARKIET,Sobolewski anunţă că susţine dezvoltarea pieţei româneşti, printr-un eveniment peste două-trei luni5
12 dec. ADINA ARDELEANU

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.