Acţionarii "SIF Transilvania", chemaţi să aprobe un program de răscumpărare de maximum 1% din capitalul social 1

12 oct. 2017 Piaţa de Capital
Andrei Stan
Acţionarii "SIF Transilvania", chemaţi să aprobe un program de răscumpărare de maximum 1% din capitalul social

Acţionarii "SIF Transilvania" (simbol bursier SIF3) sunt chemaţi, pe 15 decembrie, să aprobe un program de răscumpărare de către societate a propriilor acţiuni, de maximum 1% din capitalul social, potrivit convocatorului Adunării Generale Extraordinare (AGEA), remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit sursei citate, dimensiunea programului este de maximum 21.842.867 de acţiuni cu valoare nominală de 0,10 lei/acţiune. Dacă va fi aprobat, atunci preţul minim va fi egal cu preţul de piaţă al acţiunilor societăţii de la BVB din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim va fi de 0,32 lei/acţiune.

Programul se va derula pe o perioadă de maximum 12 luni. Plata acţiunilor răscumpărate se va efectua din rezervele disponibile (cu excepţia rezervelor legale) înscrise în ultimile situaţii financiare anuale aprobate, se precizează în documentul citat.

Potrivit SIF3, destinaţia programului vizează reducerea capitalului social.

Pe ordinea de zi a convocatorului figurează şi aprobarea mandatării Directoratului SIF3 pentru ducerea la îndeplinire a programului de răscumpărare.

Profitul net al "SIF Transilvania" în primele şase luni ale acestui an a fost de 41,48 milioane lei, în creştere cu 78% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, când societatea a obţinut un profit de 23,2 milioane lei, potrivit unui raport financiar trimis BVB.

Veniturile nete înregistrate la semestrul I (cumulate de la începutul anului financiar 2017) au fost cu 11,63 milioane lei mai mari comparativ cu cele prevăzute în Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru primele şase luni din 2017, respectiv cu 22,2 milioane lei sub cele prevăzute în Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru întregul an 2017.

Cheltuielile operaţionale înregistrate la 30 iunie 2017 însumau 8,73 milioane lei, fiind cu 0,96 milioane lei mai mici decât cele prevăzute în Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru primele şase luni din 2017 şi reprezintau 45,93% din cele prevăzute în bugetul aprobat pentru acest an.

Profitul brut al SIF3 realizat la şase luni este a fost de 44,57 milioane lei, cu 12,59 milioane lei peste cel prevăzut în buget, potrivit raportului financiar al societăţii.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 12.10.2017, 15:28

kurvakurvelor e dinisovaaaa

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 1,44 milioane de euro pe BVB
24 sep. P. E.


Wall Street a închis mixt
24 sep. F.B


Bursele europene au deschis în scădere
24 sep. F.B


Indicii BVB au deschis în teritoriu pozitiv
24 sep. F.B.


MIRCEA URSACHE, AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ:"Companiile din Fondul Suveran trebuie listate într-un an de la lansare­"4
24 sep.


Fiera Capital a vândut 4,25% din MedLife
24 sep. A.I.


Rulaj de 73 milioane de lei
24 sep. Mihai Gongoroi


Bursele europene au închis în creştere
21 sep. I.T.


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv
21 sep. T.T.


Wall Street a deschis în creştere
21 sep. O.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.