Acţiunile companiei farmaceutice Acorda s-au prăbuşit cu 40%

16 nov. 2017 Internaţional
Andreea Cuzub
Acţiunile companiei farmaceutice Acorda s-au prăbuşit cu 40%

Acţiunile companiei farmaceutice americane Acorda Therapeutics s-au prăbuşit, ieri, cu 40%, după moartea mai multor pacienţi care participau la ultima fază a unui studiu clinic pentru un medicament destinat tratării bolii Parkinson, relatează Bloomberg.

Cazul reprezintă o nouă lovitură pentru Acorda, care începuse să îşi revină în ultimul an după alte probleme.

Conform sursei: "Un număr de şapte pacienţi incluşi în studiul clinic au devoltat septicemie, iar cinci dintre ei au decedat, a anunţat miercuri compania. Dintre cei şapte, patru au dezvoltat o boală în care celulele albe, care luptă cu infecţiile, dispar din organism, afecţiune numită agranulocitoză. Potrivit companiei, agranulocitoza ar putea avea legătură cu medicamentul aflat în studiu, tozadenant."

Acorda nu a precizat câţi dintre pacienţii decedaţi au avut agranulocitoză, dar a anunţat că nu va mai include alţi pacienţi în studiu.

Compania nu are încă o ipoteză legată de motivul producerii deceselor, a afirmat directorul general Ron Cohen, într-o conferinţă cu analiştii.

Cohen a spus că Acorda vrea să colecteze în continuare datele în faza finală a studiului referitor la medicamentul tozadenant, până în primul trimestru din 2018.

Directorul general a afirmat: "Trebuie să aşteptăm să vedem care este profilul de eficacitate, pentru a avea un punct de vedere echilibrat", a spus Cohen, el adăugând că termenul de depunere a cererii de aprobare a noului medicament, până în 2019, ar putea fi modificat.

Sursa citată precizează: "Acţiunile Acorda au scăzut cu 40% în urma informaţiilor. Acorda înregistrase în acest an o creştere de 50% a titlurilor, până la închiderea de marţi a bursei, redresându-se după pierderea unui proces legat de brevetul celui mai bine vândut medicament al companiei. Compania şi-a restructurat operaţiunile pentru a se concentra pe două medicamente pentru tratarea Parkinson, tozadenant şi Inbrija".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în depreciere
23 apr. M.D.


Grecia respinge propunerea privind schimbul de prizonieri
23 apr. M.D.


Coreea de Sud opreşte mesajele de propagandă
23 apr. Mihaela Dan


Bloomberg plăteşte pentru acordul climatic de la Paris
23 apr. Mihaela Dan


EMMANUEL MACRON:"Putin vrea o Rusie puternică"
23 apr. Mihaela Dan


Angela Merkel a subliniat importanţa libertăţii comerţului
23 apr. M.D.


Wall Street a închis în scădere1
23 apr. M.D.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI, Bursele asiatice erau în scădere
23 apr. M.D.


Acţionarii Băncii Mondiale au aprobat majorarea capitalului
23 apr.


Şefilor de la CEFC li s-a interzis să călătorească în străinătate
23 apr.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.