Acţiunile companiei farmaceutice Acorda s-au prăbuşit cu 40%

16 nov. 2017 Internaţional
Andreea Cuzub
Acţiunile companiei farmaceutice Acorda s-au prăbuşit cu 40%

Acţiunile companiei farmaceutice americane Acorda Therapeutics s-au prăbuşit, ieri, cu 40%, după moartea mai multor pacienţi care participau la ultima fază a unui studiu clinic pentru un medicament destinat tratării bolii Parkinson, relatează Bloomberg.

Cazul reprezintă o nouă lovitură pentru Acorda, care începuse să îşi revină în ultimul an după alte probleme.

Conform sursei: "Un număr de şapte pacienţi incluşi în studiul clinic au devoltat septicemie, iar cinci dintre ei au decedat, a anunţat miercuri compania. Dintre cei şapte, patru au dezvoltat o boală în care celulele albe, care luptă cu infecţiile, dispar din organism, afecţiune numită agranulocitoză. Potrivit companiei, agranulocitoza ar putea avea legătură cu medicamentul aflat în studiu, tozadenant."

Acorda nu a precizat câţi dintre pacienţii decedaţi au avut agranulocitoză, dar a anunţat că nu va mai include alţi pacienţi în studiu.

Compania nu are încă o ipoteză legată de motivul producerii deceselor, a afirmat directorul general Ron Cohen, într-o conferinţă cu analiştii.

Cohen a spus că Acorda vrea să colecteze în continuare datele în faza finală a studiului referitor la medicamentul tozadenant, până în primul trimestru din 2018.

Directorul general a afirmat: "Trebuie să aşteptăm să vedem care este profilul de eficacitate, pentru a avea un punct de vedere echilibrat", a spus Cohen, el adăugând că termenul de depunere a cererii de aprobare a noului medicament, până în 2019, ar putea fi modificat.

Sursa citată precizează: "Acţiunile Acorda au scăzut cu 40% în urma informaţiilor. Acorda înregistrase în acest an o creştere de 50% a titlurilor, până la închiderea de marţi a bursei, redresându-se după pierderea unui proces legat de brevetul celui mai bine vândut medicament al companiei. Compania şi-a restructurat operaţiunile pentru a se concentra pe două medicamente pentru tratarea Parkinson, tozadenant şi Inbrija".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au închis în scădere
19 iul. A.M.


Wall Street a deschis în scădere
19 iul. A.M.


Rusia si-a lichidat titlurile ale Trezoreriei SUA
19 iul. A.M.


Bursele asiatice au închis în depreciere
19 iul. A.M.


România dă iar cu subsemnatul
19 iul. A.M.


Israelul: "stat-naţiune al poporului evreu"1
19 iul. V.D.


Bursele europene au deschis în scădere
19 iul. V.D.


Suspecţii în cazul otrăvirilor cu Noviciok, identificaţi
19 iul. V.D.


Wall Street a închis în creştere
19 iul. R.G.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în depreciere
19 iul. R.G.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.