Acţiunile europene au închis ieri în creştere cu peste 2%, susţinute de titlurile bancare

29 sep. 07:11 Internaţional
J.P.
Acţiunile europene au închis ieri în creştere cu peste 2%, susţinute de titlurile bancare

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de ieri în creştere cu peste 2%, susţinute de avansul puternic al titlurilor bancare, după cea mai slabă evoluţie săptămânală consemnată de la jumătatea lunii iunie, investitorii ignorând creşterea numărului cazurilor de coronavirus şi evoluţiile politice, transmite CNBC, conform news.ro.

Indicele pan-european Stoxx 600 a urcat cu 2,3%, iar componenta bancară cu 5%, toate sectoarele şi toate bursele importante încheind ziua în teritoriu pozitiv.

Săptămâna trecută, indicele Stoxx 600 a înregistrat un declin de 3,7%, pieţele globale fiind perturbate de revenirea cazurilor de coronavirus în Europa şi restul lumii.

Cu toate acestea, pieţele au fost susţinute luni de semnele de intensificare a redresării economiei chineze.

În Europa, o reprezentantă a Băncii Angliei, Silvana Tenreyro, a afirmat într-un interviu publicat weekendul trecut că o investigaţie a băncii centrle referitoare la o posibilă contribuţie dobânzilor negative la redresarea economică a dat rezultate "încurajatoare".

În sectorul corporativ, directorul general al grupului Daimler, Dieter Zetsche, a anunţat în timpul weekendului că nu mai doreşte să obţină funcţia de preşedinte al grupului german, investitorii dorind să numească un independent la conducerea consiliului de supraveghere.

Commerz Bank l-a numit director general pe Manfred Knof, fost director pentru retail banking la Deutsche Bank. Acesta îl va înlocui pe Martin Zielke, care a demisionat în iulie alături de preşedintele Stefan Schmittmann, la presiunea investitorilor activişti.

Siemens Energy a debutat luni la bursa din Frankfurt, după separarea de grupul Siemens, dar acţiunile au scăzut uşor de la preţul de listare de 21,6 euro pe unitate.

Acţiunile HSBC au urcat cu 9,2%, în urma anunţului companiei chineze Ping An Insurance că îşi va mări participaţia deţinută la cea mai mare bancă din Europa.

Creşterea s-a extins la nivelul sectorului bancar, titlurile Deutsche Bank, Standaard Chartered, Barclays şi Credit Agricole avansând cu peste 5%.

Reuters a relatat duminică, citâd surse, că grupul metalurgic ArcelorMittal discută o fuziune a activelor sale americane cu Cleveland-Cliffs, cel mai mare producător de pelete de minereu de fier din SUA. Acţiunile ArcelorMittal au urcat cu 10%.

În schimb, acţiunile producătorului de motoare de avioane Rolls-Royce au continuat să scadă, cu 3,6%.

Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 1.46%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 3,22%. Indicele FTSE MIB al bursei din bursei din Milano a urcat cu 2,47%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 2,46%.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

FAUCI:"Până la începutul lui decembrie vom şti dacă un vaccin Covid-19 este sigur şi eficient"
26 oct. J.P.


Bursele asiatice au închis în teritoriu negativ
26 oct. S.B.


ANGELA MERKEL:"Urmează luni foarte grele pentru Germania"
26 oct. A.P.


JOE BIDEN:"Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru SUA, China este un competitor"
26 oct. A.P.


Populaţia intră în grevă generală la Belarus
26 oct. A.P.


BOOKING.COM:Reglementările UE ajută "rivalilor mai mici" să prospere
26 oct. J.P.


Ucraina critică Ungaria pentru amestec în alegerile locale
26 oct. A.P.


Vaccinul anti-COVID testat de Oxford a generat un răspuns imun bun la vârstnici
26 oct. J.P.


SĂRBĂTOARE LA SANTIAGOChilienii au votat rescrierea Constituţiei1
26 oct. A.P.


Bursele europene au deschis în scădere
26 oct. A.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.