Acţiunile Tesla au scăzut ieri cu peste 5%

10 aug. 09:17 Internaţional
A.M.
(sursa foto: Twitter)
(sursa foto: Twitter)

Acţiunile Tesla au scăzut ieri cu peste 5%, la cel mai redus nivel din ultimele două zile, şi au anulat complet creşterea provocată de anunţul făcut pe Twitter al directorului general Elon Musk referitor la intenţia de a retrage compania de la bursă, transmite Reuters.

Declinul titlurilor a fost provocat de reacţia sceptică a Wall Street faţă de ideea lui Musk de a retrage de la bursă acţiunile Tesla şi de o informaţie publicată de Wall Street Journal potrivit căreia Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a întrebat Tesla de ce Musk a anunţat planul pe Twitter şi dacă afirmaţia sa este adevărată, relatează News.ro.

Acţiunile au scăzut mai mult, ieri, după ce Bloomberg a relatat, citând două surse, că SEC a analizat deja declaraţiile publice ale Tesla. Reprezentanţii Tesla şi cei ai SEC au refuzat să comenteze. Agenţia de evaluare financiară Moody's a anunţat joi că planul Tesla de a deveni companie privată este negativ din punctul de vedere al perspectivei ratingului.

Viitorul Tesla depinde în mare parte de automobilul de serie Model 3, iar compania creşte producţia după luni de zile care au fost descrise de Musk drept "un iad al producţiei". Compania are şi datorii convertibile de 1,2 miliarde de dolari care vor ajunge la scadenţă în martie 2019, a notat Moody's.

Potrivit surselor, analiştii de pe Wall Street şi-au exprimat îndoiala în privinţa capacităţii miliardarului de a atrage sprijin financiar suficient pentru a duce la bun sfârşit planul de a transforma Tesla în companie privată.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Luare de ostatici la gara centrală din Koln
15 oct. F.B.


Cele două state coreene îşi vor reconecta drumurile
15 oct. T.T.


Wall Street a deschis mixt
15 oct. I.T.


PRIVIND DISPARIŢIA REPORTERULUI JAMAL KHASHOGGI:Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul va fi percheziţionat astăzi
15 oct. F.B.


Trump acuză că Putin este "probabil" implicat în asasinate şi otrăviri
15 oct. F.B.


MINISTRII DE EXTERNE AI STATELOR UE: Limitarea fluxurilor de migranţi, discutată la Luxemburg
15 oct. F.B.


Bursele europene au deschis în creştere
15 oct. E.A.


ŞEDINŢĂ DE GUVERN: Premierul Dăncilă se întâlneşte cu preşedintele Turciei, Erdogan
15 oct. F.B.


ALEGERI LEGISLATIVE:Partidul social-creştin a obţinut victoria în Luxemburg
15 oct. V.D.


Gigantul american Sears s-a plasat sub protecţia Legii falimentului
15 oct. F.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.