Activele nete ale fondurilor de investiţii au scăzut

14 iun. 19:58 Piaţa de Capital
V.D.
Activele nete ale fondurilor de investiţii au scăzut

Activele nete ale celor 200 de fonduri deschise şi închise (cu excepţia SIF şi FP), locale şi străine, au scăzut în luna mai cu 2%, până la 25,6 miliarde de lei (5,5 miliarde de euro), iar faţă de începutul anului declinul este de 3%, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri.

Ieşirile nete ale lunii mai au totalizat 342,7 milioane de lei (73,9 milioane de euro).

Activele celor 78 de fonduri deschise locale s-au cifrat la 21,5 miliarde de lei (4,6 miliarde de euro) în luna mai, după o scădere cu 1,9% faţă de luna precedentă şi cu 5,4% faţă de începutul anului.

Fondurile deschise locale au înregistrat ieşiri nete de 375,7 milioane de lei (81 milioane de euro), fiind vizate fondurile de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix (-221 milioane de lei), cele reunite sub categoria 'alte fonduri' (173 milioane de lei), cele cu capital garantat (- 9,2 milioane de lei) şi cele de randament absolut (-8,8 milioane de lei). Pe de altă parte, au beneficiat de intrări nete fondurile diversificate (+27,4 milioane de lei), cele monetare (+6,5 milioane de lei) şi cele de acţiuni (+2,3 milioane de lei).

Activele nete exprimate în lei ale celor 98 de fonduri deschise străine distribuite în România au scăzut cu 1,7% comparativ cu luna aprilie, până la nivelul de 2,95 miliarde de lei (635 milioane de euro) şi au înregistrat, de la începutul anului, o creştere de 0,3%.

Fondurile deschise străine distribuite în România au o pondere de 12% în totalul activelor fondurilor deschise de investiţii şi au avut în luna mai intrări nete de 5 milioane de lei (1,1 milioane de euro).

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în scădere1
14 aug. A.B.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 4.1 milioane de euro pe BVB
13 aug. A.B.


Indicii BVB au deschis în scădere
13 aug. R.V.


SIF OLTENIA- COMUNICAT DE PRESĂ
13 aug.


SIF Muntenia-Comunicat
13 aug.


Tradeville vinde Vanguard Asset Management
13 aug. A.I.


Temperarea inflaţiei, doar o iluzie pe termen scurt?1
13 aug. Calin Rechea


PENTRU PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Bursa de Valori Bucureşti - profit în creştere cu o treime
13 aug. A.I.


BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei
13 aug. A.I.


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ
10 aug. R.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.