Adama cumpără un pachet minoritar de acţiuni de la Agricover

25 oct. 12:45 Comunicate de presă
D.V.
Adama cumpără un pachet minoritar de acţiuni de la Agricover

Agricover ("AGRICOVER"), subsidiară a Agricover Holding, principalul jucător din agribusiness-ul românesc, şi Adama ("ADAMA"), unul dintre liderii globali în soluţii integrate pentru protecţia plantelor, anunţă cumpărarea de către ADAMA a unui pachet de acţiuni reprezentând 10% din capitalul social al AGRICOVER.

Înfiinţată în anul 2000, AGRICOVER este specializată în distribuţia de input-uri pentru agricultură şi urmează o linie strategică de dezvoltare a business-ului centrată pe optimizarea portofoliului de produse, creşterea cotei de piaţă şi eficientizarea operaţiunilor. AGRICOVER, principalul distribuitor pentru producătorii internaţionali de input-uri agricole, va continua să-şi extindă relaţia de business cu toţi partenerii săi, pentru a putea oferi fermierilor cele mai eficiente soluţii pentru o agricultură performantă, reducând costurile de producţie la hectar şi adoptând cele mai bune practici de protecţie a mediului. Cu o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei la finalul anului 2018 (416.0 milioane USD), AGRICOVER se dezvoltă sustenabil înregistrând şi o creştere cu 25% a numărului de clienţi fermieri.

"Continuăm strategia noastră şi accesăm know-how specializat pentru fiecare linie de business prin dezvoltarea de parteneriate strategice, de data aceasta în zona distribuţiei de input-uri agricole, ADAMA fiind unul dintre liderii globali recunoscuţi în producţia de produse pentru protecţia culturilor agricole. Fermierii, partenerii noştri, vor avea acces la un portofoliu complex de produse, consultanţă specializată şi cele mai moderne tehnologii de protecţia plantelor," a declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

"Suntem onoraţi să avem alături de noi, de peste 19 ani, cei mai mari producători globali de input-uri agricole, capabili să ofere fermierilor cele mai moderne şi inovative soluţii. Vom continua să ne aliniem celor mai înalte standarde de guvernanţă corporativă şi de transparenţă comercială, pentru a asigura o bază sustenabilă de dezvoltare pentru noi şi pentru toţi partenerii noştri," a adăugat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

Dimitrios Drisis, directorul general al ADAMA România şi Polonia a fost numit membru al Consiliului de administraţie al AGRICOVER începând cu acest moment.

Dimitrios Drisis a spus, "Suntem încântaţi să întărim legătura cu una dintre cele mai importante companii din agribusiness-ul din România. Vom lucra împreună cu AGRICOVER pentru a face schimb de cunoştinţe şi bune practici, cu scopul de a sprijini şi moderniza agricultura românească cu produse şi servicii noi. Parteneriatul nostru cu AGRICOVER ne va permite să ne sporim şi mai mult apropierea de fermieri, în timp ce vom continua să lucrăm şi să oferim sprijin complet partenerilor noştri fideli şi tradiţionali de pe piaţă, care vor continua să comercializeze produsele noastre în ţară."

În urma tranzacţiei, structura acţionariatului AGRICOVER este următoarea: Agricover Holding S.A. (86.75%), ADAMA (10.00%), acţionari minoritari (3.25%).

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Tezaur naţional, în licitaţie
09 dec. A.I.


Peste 140.000 de oameni au murit din cauza rujeolei
06 dec. A.I.G.


Zborurile de Crăciun cresc de la an la an1
06 dec. A.I.G


Numărul de participanţi ai agenţiei Cursuri Creative a înregistrat nouă creştere
05 dec. A.I.G.


CONSTANTIN-FLORIN MITULEŢU-BUICĂ:"Aceste alegeri au fost o provocare pentru noi toţi, un test pe care apreciez că l-am trecut cu succes''1
05 dec. A.I.G.


Afacere pe spatele victimelor accidentelor rutiere
04 dec. A.I.G


COMUNICAT DE PRESĂ: Fonduri europene pentru "România Durabilă"1
04 dec. L.I.M.


Comisia Europeană a aprobat tarife mai mici pentru transmiterea apelurilor în ţara noastră1
04 dec. A.I.G.


Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim şi CCIB - expoziţie de pictură cu vânzare, în scop caritabil1
04 dec. C.P.


PRIMA LICITAŢIE PROFESIONISTĂ DE VINURI DIN ROMÂNIAO poveste de milioane la doar 50 de euro
29 nov. L.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.