Adama cumpără un pachet minoritar de acţiuni de la Agricover

25 oct. 2019 Comunicate de presă
D.V.
Adama cumpără un pachet minoritar de acţiuni de la Agricover

Agricover ("AGRICOVER"), subsidiară a Agricover Holding, principalul jucător din agribusiness-ul românesc, şi Adama ("ADAMA"), unul dintre liderii globali în soluţii integrate pentru protecţia plantelor, anunţă cumpărarea de către ADAMA a unui pachet de acţiuni reprezentând 10% din capitalul social al AGRICOVER.

Înfiinţată în anul 2000, AGRICOVER este specializată în distribuţia de input-uri pentru agricultură şi urmează o linie strategică de dezvoltare a business-ului centrată pe optimizarea portofoliului de produse, creşterea cotei de piaţă şi eficientizarea operaţiunilor. AGRICOVER, principalul distribuitor pentru producătorii internaţionali de input-uri agricole, va continua să-şi extindă relaţia de business cu toţi partenerii săi, pentru a putea oferi fermierilor cele mai eficiente soluţii pentru o agricultură performantă, reducând costurile de producţie la hectar şi adoptând cele mai bune practici de protecţie a mediului. Cu o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei la finalul anului 2018 (416.0 milioane USD), AGRICOVER se dezvoltă sustenabil înregistrând şi o creştere cu 25% a numărului de clienţi fermieri.

"Continuăm strategia noastră şi accesăm know-how specializat pentru fiecare linie de business prin dezvoltarea de parteneriate strategice, de data aceasta în zona distribuţiei de input-uri agricole, ADAMA fiind unul dintre liderii globali recunoscuţi în producţia de produse pentru protecţia culturilor agricole. Fermierii, partenerii noştri, vor avea acces la un portofoliu complex de produse, consultanţă specializată şi cele mai moderne tehnologii de protecţia plantelor," a declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

"Suntem onoraţi să avem alături de noi, de peste 19 ani, cei mai mari producători globali de input-uri agricole, capabili să ofere fermierilor cele mai moderne şi inovative soluţii. Vom continua să ne aliniem celor mai înalte standarde de guvernanţă corporativă şi de transparenţă comercială, pentru a asigura o bază sustenabilă de dezvoltare pentru noi şi pentru toţi partenerii noştri," a adăugat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

Dimitrios Drisis, directorul general al ADAMA România şi Polonia a fost numit membru al Consiliului de administraţie al AGRICOVER începând cu acest moment.

Dimitrios Drisis a spus, "Suntem încântaţi să întărim legătura cu una dintre cele mai importante companii din agribusiness-ul din România. Vom lucra împreună cu AGRICOVER pentru a face schimb de cunoştinţe şi bune practici, cu scopul de a sprijini şi moderniza agricultura românească cu produse şi servicii noi. Parteneriatul nostru cu AGRICOVER ne va permite să ne sporim şi mai mult apropierea de fermieri, în timp ce vom continua să lucrăm şi să oferim sprijin complet partenerilor noştri fideli şi tradiţionali de pe piaţă, care vor continua să comercializeze produsele noastre în ţară."

În urma tranzacţiei, structura acţionariatului AGRICOVER este următoarea: Agricover Holding S.A. (86.75%), ADAMA (10.00%), acţionari minoritari (3.25%).

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

ANUL TRECUT:1.500 de pacienţi români au cheltuit peste 3 milioane de euro pentru tratamente în spitalele PremiQaMed din Viena2
03 iul. V.R.


BNR: "Clienţii care şi-au suspendat ratele în baza OUG 37 nu sunt consideraţi nebancabili"1
03 iul. E.O.


Editura Rao a lansat titluri noi pentru copii
03 iul. A.P.


UniCredit oferă un discount de dobândă la creditele semnate cu semnătură electronică1
03 iul. A.P.


Enel Green Power câştigă prima licitaţie de energie solară din India
01 iul. S.B.


Boualem Saidi a fost numit la conducerea diviziei Crop Science a grupului de ţări România, Bulgaria şi Republica Moldova
01 iul. A.P.


DELOITTE, DESPRE LIBERALIZAREA PIEŢEI GAZELOR DE LA 1 IULIE:Autorităţile ignoră legislaţia, analizele de impact şi consultarea cu mediul de afaceri1
01 iul. A.P.


Cursele charter decolează, de astăzi, spre destinaţii din Grecia6
01 iul. A.T.


PREMIERĂ ÎN ROMÂNIAŢara noastră intră în elita francizelor
01 iul. G.U.


Comisia Europeană a adoptat un regulament de instalare a infrastructurii 5G1
30 iun. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.