ADRIAN TĂNASE, BVB:

"Economiile se ţin la bursă, în valori mobiliare" 4

13 mar. Piaţa de Capital
A.I.
"Economiile se ţin la bursă, în valori mobiliare"

Depozitele bancare nu reprezintă o opţiune pentru economiile populaţiei, ci bursa este locul în care acestea ar trebui plasate, a declarat, ieri, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul unui eveniment dedicat educaţiei financiare în rândul adolescenţilor.

Domnul Tănase a spus: "Primul răspuns pe care­-l dă cineva atunci când este întrebat unde ar putea să-şi ţină economiile este depozitul bancar. Este un răspuns greşit. Economiile se plasează în valori mobiliare, listate la bursă. Deci, trebuie să vă gândiţi să economisiţi la bursă, să investiţi în portofolii de acţiuni şi obligaţiuni. Nu este foarte complicat, dar trebuie respectate nişte reguli. Trebuie să investeşti banii de care nu ai nevoie (...) pe care ştii că vrei să-i acumulezi până la bătrâneţe".

Potrivit directorului BVB, cifrele arată că, investind la bursă, în acţiuni şi obligaţiuni, în timp, randamentul obţinut este mai mare decât cel al unui depozit bancar.

Totodată, Adrian Tănase a subliniat că tinerii trebuie să economisească pentru pensie încă din prima zi în care intră în câmpul muncii.

Oficialul BVB a spus: "Este o plăcere să vorbesc cu tinerii, despre pensie. Pentru că, de fapt, asta este ideea. Poate părea cumva paradoxal şi contraintuitiv, dar tinerii trebuie să se gândeacă la pensie. Şcoala te învaţă o meserie, din care să faci bani. Educaţia financiară ar trebui să te înveţe cum să acumulezi acei bani, să nu­-i cheltuieşti pe toţi. Din acest motiv, trebuie să te gândeşti la bătrâneţe de când ai intrat în câmpul muncii şi trebuie să încerci, încă din prima zi, să pui bani deoparte, astfel încât să ai bani la pensie. Toată lumea trebuie să aibă în vedere conceptul economisirii şi al planificării financiare."

Conform unui studiu realizat în 2015 de Standard & Poor's asupra educaţiei financiare globale, România se afla pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte educaţia financiară, în condiţiile în care doar 22% din populaţie are cunoştinţe financiare minime.

Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 13.03.2018, 10:28

In domeniul acesta e bine sa nu dati sfaturi. Fiecare e liber sa-si tina economiile cum vrea in functie de cunostintele care le are si increderea in sistem. In unele cazuri s-a dovedit ca cel mai bine a fost la "saltea"!

1.1.   ingrijorator (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Anonim în data de 13.03.2018, 18:50

Este socant ca BSE are un astfel de Director! Sper sa scape furiei populatiei (si nu numai) la urmatorul crash.

1.2.   aberant (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de dani în data de 17.03.2018, 20:41

sa-si tina el banii asa...cat mai tine teapa cu pilonul II...dupa aia mai vedem cand nu mai pot sa-l sustina fondurile -ING in special

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 13.03.2018, 19:03

cand ma gandersc ca ma duc la mimozele alea la anaf sa depun declaratia p...i imi vine furie de nebunie.

apropo!anul trecut am platit la timp si m-am pomenit acasa cu titlu executoriu!de care abia am scapat!sunt niste nemernici invidiosi si jegosi.

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în scădere
17 dec. M.I.


Sif Oltenia - Raport curent
17 dec.


ANALIŞTII ESTIMEAZĂ:"Derivatele vor spori lichiditatea la BVB"1
17 dec. Andrei Iacomi


MAJORAREA DE CAPITAL SOCIAL BITTNET - SUBSCRISĂ 100%Bittnet a atras 2,8 milioane de lei de la acţionari
17 dec. Mihai Gongoroi


DOCUMENTAŢIE DEPUSĂ LA ASFSIF5 are în vedere răscumpărarea a 32,7 milioane de acţiuni proprii 1
17 dec. M.G.


LA PROPUNEREA MINISTERULUI ECONOMIEITranselectrica va distribui dividende suplimentare de 67 milioane lei
17 dec. M.G.


ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ:BT, SIF5 Oltenia şi Romgaz, cele mai lichide titluri pe BVB2
16 dec. A.P.


Bursele europene au închis în teritoriu negativ
14 dec. T.A.


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ
14 dec. T.T.


Wall Street a deschis în scădere
14 dec. T.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.