ADRIAN ŢUŢUIANU, PSD:

"În unele instituţii publice, salariile sunt exagerat de mari"

02 nov. 2017 Politică
Andrei Stan
Adrian Ţuţuianu (Sursa foto: Facebook)
Adrian Ţuţuianu (Sursa foto: Facebook)

În unele instituţii publice, salariile sunt exagerat de mari faţă de ce ar fi normal şi faţă de ce permite bugetul, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, referindu-se la situaţia din judeţ, potrivit Agerpres.

Senatorul Ţuţuianu a afirmat: ''Nu cred că e normal ce se întâmplă acum în multe instituţii publice şi trebuie să atragem atenţia: salarii foarte mari, exagerat de mari faţă de ce ar fi normal şi faţă de ce permite bugetul unor unităţi administrativ teritoriale, unii dintre ei au început să îşi acorde premii sau să acorde unor salariaţi premii. Cred că este puţin cam devreme, mai întâi trebuie să vezi cum funcţionează sistemul, să îl implementezi, să-i verifici un pic funcţionarea. Am înţeles că unii deja au început să îşi dea drepturi salariale pe proiecte europene, eu cred că, până la momentul când încep implementarea, este de bun simţ să nu iei bani pe proiecte europene, vorbesc şi de lideri de administraţie, vorbesc şi de funcţionari''.

Acesta a adăugat că, din informaţiile pe care le are, Prefectura Dâmboviţa a înaintat pe această temă, a salariilor din primării nesusţinute de bugetul din acest an, 26 de recursuri administrative.

Întrebat de exemple concrete, Ţuţuianu a spus că va da, dacă primarii respectivi nu vor corecta, între timp, situaţia. Senatorul a precizat: ''Nu agreez modul ăsta de a da continuu exemplu pe unul sau pe altul. Cred că este important să reglăm lucrurile şi, când cineva nu a înţeles, să venim cu exemplele respective''.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

OUG asupra sistemului de achiziţii publice a fost adoptată cu încălcarea exigenţelor constituţionale
03 iul. A.P.


NICUŞOR DAN:''Primarul general şi primarii de sectoare doresc distrugerea a sute de hectare de spaţii verzi''2
03 iul. G.U.


MARCEL CIOLACU:'' Diferenţa dintre politicile PSD şi gogoşile electorale ale PNL e scoasă la iveală de Banca Mondială''2
03 iul. G.U.


RALUCA TURCAN:''Teleşcoala a fost un proiect bun; cred că în perioada următoare trebuie extins''3
03 iul. G.U.


BOGDAN DESPESCU:''Activitatea operatorilor economici va fi suspendată dacă nu respectă măsurile de protecţie împotriva coronavirusului''
03 iul. G.U.


NELU TĂTARU:"Pacienţii cu coronavirus pot cere să fie externaţi"1
03 iul. A.P.


LUDOVIC ORBAN:''Nu a fost uşor să luăm decizia de suspendare a şcolilor''
03 iul. G.U.


PSD:''În România lui Iohannis şi Orban, pandemia s-a transformat în pande-mită''4
03 iul. G.U.


FLORIN CÎŢU:"Cea mai bună reformă este informatizarea sistemului public"3
03 iul. S.B.


LUDOVIC ORBAN:"83 la sută dintre români vor să îşi petreacă concediul în România"2
03 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.