DUPĂ CE A PĂRĂSIT ROMGAZ

Adrian Volintiru - CEO al unei companii din domeniul metalelor rare 5

01 mar. 17:03 Companii
G.U.
Adrian Volintiru - CEO al unei companii din domeniul metalelor rare

Adrian Volintiru, demis de la conducerea Romgaz în ianuarie, este acum CEO la o companie din minerit, Romanium Metal, axată pe metale rare, informează E-nergia.ro.

"Firma se ocupă cu explorarea şi exploatarea metalelor rare şi a neferoaselor, vorbesc aici despre beriliu, litiu, cupru, nichel. Este activă doar în România, sunt patru lucrări de prospecţiuni şi exploatare", a spus Volintiru, solicitat să comenteze informaţia pe care E-energia.ro a găsit-o pe contul lui personal de pe o reţea de socializare.

Potrivit datelor Termene.ro, Romanium Metal a fost înfiinţată în 2018 şi este deţinută, în părţi egale, de Luca Gheorghe şi Luca Ioana. Date despre această firmă nu sunt foarte multe, dar cei doi pare că sunt activi în alte companii care se ocupă de minerit şi metale rare. De asemenea, Luca Gheorghe şi Luca Ioana deţin compania Global Centurions SRL care apare într-un context legat de piaţa metalelor rare, conform sursei citate.

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a organizat în toamna 2019 trecut o procedură de licitaţie, neanunţată public, în vederea atribuirii unei licenţe de explorare a unui perimetru cu posibile zăcăminte de cobalt şi litiu din vestul României, vitale pentru industria aflată în plin avânt a bateriilor, conform E-nergia.ro.

Subsidiara românească a companiei canadiene Leading Edge Materials, specializată în exploatarea mineralelor şi metalelor rare, care deţine în Suedia una dintre cele mai mari mine de grafit din lume, a solicitat ANRM o licenţă de explorare pentru perimetrul Bihor Sud, în vederea unei eventuale dezvoltări ulterioare a potenţialelor zăcăminte de cobalt şi litiu de acolo.

Interesată de acest perimetru era şi firma Global Centurions. Aceasta a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti împotriva ANRM, prin care a solicitat anularea procedurii de licitaţie pentru licenţa de explorare a perimetrului Bihor Sud înainte de declararea unui câştigător. În consecinţă, procedura competitivă a fost suspendată. Anul trecut, instanţa a respins solicitarea celor de la Global Centurions, sentinţă care poate fi atacată cu apel, potrivit E-nergia.ro.

Luca Gheorghe şi Luca Ioana mai apar acţionari, fiecare cu câte 50%, în companiile Solace Mining, Ene-Min Development SRL şi Augustine Trading Proffesionals SRL.

Consiliul de Administraţie al Romgaz l-a revocat în ianuatrie pe Constantin Adrian Volintiru din funcţia de director general al Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, decizie pe care Volintiru a calificat-o inexplicabilă. El fusese numit în funcţia de director general al Romgaz în iunie 2018, iniţial pe o perioadă de 4 luni. Ulterior, în octombrie 2018, a fost numit pe această funcţie pentru un mandat de patru ani, notează sursa citată.

Adrian Volintiru a fost secretar de stat în Ministerul Economiei în perioada noiembrie 2013 - martie 2014 şi preşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului în perioada noiembrie 2012 - noiembrie 2013.

Acesta a ocupat şi diverse funcţii de conducere în companii precum Poşta Română (preşedinte CA), Vulcan (director general), Upetrom 1 mai (director general), Rompetrol Downstream şi Rompetrol Rafinare (director financiar) etc.


Opinia cititorului: 5
1.   fără titlu
mesaj trimis de STATY în data de 02.03.2021, 09:37

A-TI VAZUT , CE REPEDE S-A ORIENTAT , COMUNISTUL ??? HARAM , DE EL !!! ALT LOC , MULTI-CALDUT !!! O SA DEA , PALME LA RAHAT , SI AICI VREO CATIVA ANI BUNI , PANA V-A FI MATURAT , SI SE V-A STRECURA , IN ALT LOC , DE ASEMENEA , MULTI-CALDUT !!! VEDETI , CE INSEAMNA , SA TRECI PRIN VIATA , CA RATA PRIN APA ??? NICI NU TE UZI , SI MAI IEI SI TEANCURI DE BANI , LUNAR !!! PENTRU CE ??? E BINE SA ''''' LUCREZI '''''' LA STAT ??? CE-AR FACE ASTA , LA PRIVAT ??? NICI LA PAZA , NU L-AR PRIMII !!!

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de SIKI în data de 02.03.2021, 10:39

Analizam si ce constatam?

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de Activistul în data de 02.03.2021, 11:55

Analizam si constatam ca Domnul Adrian Volintiru este un om capabil sa lucreze atat in mediul de stat cat si privat!!!

Domnule STATY, pentru cultura dumneavoastra generala, aceasta firma este privata, asadar daca nu cunosteti nu mai vorbiti prostii!!! 

1.3.   Staty cel prost (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 03.03.2021, 19:48

Este firma privata incompetentule !!!!! Mare incult chiorpec esti ( daca scri cu diacritice) !!!! Ai citit matale articolul din Bursa cu titlul “ Romgaz - profit de 1,25 miliarde lei, cu 15% peste cel din 2019 “ cine era mai prostule director general anul trecut la Romgaz??? Macar acest lucru este cunoscut de tine ???

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 03.03.2021, 09:16

Nu l a luat și pe slugoiul Tomescu cu el?

Devenise mare specialist la Romgaz.Rusine sa va fie.

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

IULIU STOCKLOSA, VICEPREŞEDINTE CCIB:"Exportul, prioritate pe termen lung"
21 apr. S.B.


ASBIS Romania prezintă Prestigio Click&Touch 2, o nouă tastatură inteligentă
21 apr. S.B.


STUDIU HORVATH&PARTNERS:Circa 97% dintre proiectele de infrastructură mare din România întârzie din cauza relaţiei deficitare cu autorităţile
21 apr.


ÎN ANUL 2020Tohani România a produs 1 milion de sticle de Fetească Neagră
21 apr. S.B.


OPINIIDigitalizarea ANAF, esenţială pentru protejarea contribuabililor şi pentru reducerea presiunii pe bugetul de stat
21 apr.


Daily Mail a dat în judecată Google pentru publicitatea online
21 apr. S.B.


Apple a anunţat o gamă de computere iMac slim cu procesor propriu
21 apr. S.B.


CDA CONFORT STEEL a cerut insolvenţa societăţii STEEL STANDARD
21 apr. J.P.


A & G COMUNICATION PREST şi-a cerut insolvenţa
21 apr. J.P.


Producătorul de smartphone-uri vivo îşi face loc pe piaţa din România
21 apr.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.