ADVERTORIAL

Antrenamentul HIIT pe banda de alergat este ideal pentru slăbit!

13 iun. 2018 Media-Advertising
Antrenamentul HIIT pe banda de alergat este ideal pentru slăbit!

Fiind cel mai folosit aparat fitness din lume, banda de alergat te poate ajuta să arzi grasimile şi să slăbeşti rapid chiar în confortul propriei locuinţe, insă folosirea regulată nu este suficientă. Pentru a putea avea cele mai bune rezultate in cel mai scurt timp posibil, antrenamentele pe banda de alergat trebuie sa varieze în intensitate şi efort depus. La acest capitol, de o popularizare majora în ultimi ani s-au bucurat programele de exerciţii de tip HIIT.

Ce presupune un antrenament HIIT (High Intensity Interval Training)?

HIIT este un tip de antrenament cardiovascular pe banda de alergat ce presupune alternarea intensităţii exerciţiilor efectuate, fiind structurat pe mai multe intervale. Practic, acest program combină intervale de intensitate redusă cu unele de efort maxim, garantand o ardere accelerata a caloriilor urmată de o perioada de recuperare a musculaturii dupa efortul depus.

Daca dai dovada de consecvenţă, antrenamentele de tip HIIT vor fi metoda ideală de a-ţi atinge obiectivele şi a-ţi urmări scopul într-un mod sănătos, iar slăbirea în urma acestui gen de antrenament pe banda de alergat este bazată pe două aspecte fundamentale în procesul de slăbire:

1. Mai intâi, pe durata unui asemenea antrenament pe banda de alergat, organismul tău va atinge foarte rapid cantitatea maximă de oxigen necesară, acest lucru traducându-se în solicitarea musculaturii tale la capacitate maximă. Consecinta acestui prim aspect este continuarea consumului caloric şi după terminarea programului de exerciţii, efect ce persista chiar si până la 48 de ore.

2. În al doilea rând, alternarea intervalelor de intensitate ridicată cu cele de o intensitate medie sau scazută stimulează metabolismul mai mult decât o fac exerciţiile moderate efectuate constant pe o durată mai mare de timp petrecut pe banda de alergat.

Unul dintre marile avantaje ale antrenamentelor HIIT constă în tonifierea vizibilă a musculaturii părtii inferioare a corpului, iar în cazul bărbaţilor a fost dovedit ştiintific ca antrenamentul HIIT pe banda de alergat produce mari cantitaţi de testosteron, element esenţial în creşterea şi dezvoltarea masei musculare.

Vizând slăbitul ca principal scop pentru care iei în considerare antrenamentele bazate pe intervale, cercetările au mai dezvăluit şi ca aceste programe de exerciţii stimulează producţia de HGH, hormonul creşterii. Pe lângă responsabilitatea pe care acest hormon o are şi asupra stării generale de sănătate a organismului, el contribuie şi la dezvoltarea musculaturii, arderea caloriilor, având un rol de importanţă majoră şi în procesul de slăbire. Din afirmaţiile specialiştilor, corpul nostru produce cu până la 450% mai mult HGH în primele 24 de ore de la finalizarea unui antrenament de tip HIIT pe banda de alergat.

Cum este structurat un antrenament HIIT?

În primul rând, alergi pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate, aşadar asigură-te că inima ta poate face faţă stresului fizic. HIIT este un tip de antrenament cardiovascular foarte intens, aşa că trebuie sa dispui de conditia fizică necesară unui astfel de efort pentru a nu-ţi periclita sănătatea. În cazul în care nu suferi de afecţiuni care să interzică acest tip de efort fizic, poţi incepe exerciţiile pe banda de alergat după urmatoarea reţetă:

- 3-5 minute de incălzire prin mers rapid şi alergare uşoara;

- 1 minut de jogging;

- 1 minut de mers.

Repetă acest circuit de mai multe ori, sporind intensitatea alergării, chiar dacă micşorezi timpul alocat fiecărei etape cu 10-20 de secunde. Recomandarea generală este să urmezi un program de exerciţii HIIT pe banda de alergat de maximum 3 ori pe saptămană, iar antrenamentele să se încadreze în 10-20 de minute. Durata intervalelor de intensitate sporită poate varia, insă durata unei pauze trebuie sa fie de aproximativ 1 minut.

Dacă vrei să profiţi şi tu de antrenamentele de tip HIIT pe banda de alergat, intră pe Sport-Mag.ro si alege-ţi banda potrivită nevoilor tale! Mai mult, acesta este momentul ideal pentru a profita de reducerile de sezon la gama de aparate fitness.

Citeşte şi

Articole din aceeaşi secţiune

Media-Advertising

Cum să folosiţi lumânările Heiken Ashi
11 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 77"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 76"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 73"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 72"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 71"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 68"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 67"
07 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 77"
06 mar.


ADVERTORIAL"Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 - FE 76"
06 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.