AEGON ROMÂNIA:

"Piaţa asigurărilor de viaţă continuă să crească"

20 aug. 2019 Bănci-Asigurări
C.P.

Compania de asigurări de viaţă Aegon România, parte a grupului financiar internaţional Aegon, a încheiat primul semestru al anului în curs cu un volum al primelor brute subscrise din activitatea de bancassurance cu partenerii actuali de 54,9 milioane lei, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioada din 2018, când valoarea acestor prime s-a situat la 44,1 milioane lei.

Conform estimărilor, se aşteaptă ca, până la finele anului în curs, valoarea cumulată a primelor brute subscrise să atingă 100 de milioane de lei. Reprezentanţii Aegon România preconizează că piaţa locală a asigurărilor de viaţă s-a majorat cu aproximativ 8%, în primul semestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce, în trimestrul întâi al anului în curs, creşterea raportată de Autoritatea de Supraveghere Financiară fusese de 8,75%.

Valoarea plasamentelor în prima jumătate a lui 2019 a fost de circa 340,5 milioane lei, mai mare cu 8% în comparaţie cu cele 315,3 milioane lei raportate pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. Indemnizaţiile pentru evenimentele asigurate (daune) au fost de 901.000 lei, comparativ cu nivelul înregistrat în intervalul similar din 2018, când au fost plătite daune de aproximativ 1,2 milioane lei. Indemnizaţiile pentru poliţele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate şi anuităţile) s-au situat, în prima jumătate a anului, la 3,2 milioane lei, în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când valoarea raportată a fost de 3,09 milioa-ne lei.

Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România, a declarat: "Piaţa asigurărilor de viaţă continuă să crească, dar ritmul este încă lent, românii fiind în continuare mai interesaţi să îşi asigure bunurile, decât sănătatea sau viaţa. Totuşi, direcţia ascendentă a pieţei, care se reflectă şi în rezultatele pe care le-am avut în primul semestru, mă face să fiu încrezătoare că vom reuşi să creştem numărul de asigurări care se încheie anual în România. Tocmai de aceea, ne implicăm în campanii de educaţie financiară şi de conştientizare a beneficiilor reale ale unei asigurări de viaţă cu economisire".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Şeful ING, Ralph Hamers, preia conducerea UBS la toamnă
21 feb.


DUPĂ CE A PRIMIT ACORDUL DE DISTRIBUIRE PENTRU 1,98 MILIARDE LEIFNGCIMM a lansat Programul Prima Casă 2020
21 feb. E.O.


PIAŢA VALUTARĂ Euro, la record maxim faţă de leu
21 feb. Dumitrescu Bogdan


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,71%
21 feb. Dumitrescu Bogdan


Deficitele doboară leul
21 feb. Vlad Dobrea


SERGIU OPRESCU, PREŞEDINTELE EXECUTIV ALPHA BANK ROMÂNIA:"Ţara noastră este în linie cu cerinţele directivei pe obligaţiunile ipotecare"1
21 feb. EMILIA OLESCU


BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI:Finanţele au împrumutat joi 1,1 miliarde de lei de pe piaţa internă
20 feb. D.B.


DUPĂ PRIMIREA ACORDULUI MFP: FNGCIMM lansează Programul Prima Casă 2020
20 feb. I.M.


Euro atinge un nou nivel record - 4,7834 lei
20 feb. A.M.


ROBOR la trei luni a scăzut la 3,03%1
20 feb. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.