AEP:

Numărul alegătorilor înregistraţi online în străinătate a crescut la 20.000 1

20 aug. 2019 Politică
D.D.
Numărul alegătorilor înregistraţi online în străinătate a crescut la 20.000

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că numărul românilor care s-au înregistrat online ca alegători în străinătate a depăşit 20.000, peste jumătate dintre ei alegând votul prin corespondenţă.

Potrivt AEP, numărul cetăţenilor români care s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro ca alegători în străinătate, până luni, la ora 23:00, a depăşit 20.000, peste 10.000 dintre aceştia accesând ca opţiune votul prin corespondenţă.

Conducerea AEP aminteşte cetăţenilor români care au domiciliul sau reşedinta în străinătate că mai au la dispoziţie 22 de zile pentru a se înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro şi le recomandă să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără cozi, fără deplasări şi fără costuri.

Pentru exercitarea votului prin corespondenţă trebuie parcurşi următorii paşi: 1. Înregistrarea - completarea formularului online de pe portalul www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă. La acest formular trebuie anexată copia scanată sau fotografia actului de identitate şi copia documentului care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine. 2. Primirea documentelor - Poşta Română transmite alegătorului următoarele documente necesare exercitării votului prin corespondenţă: două plicuri exterioare, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două plicuri interioare, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două autocolante cu menţiunea "Votat", marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două certificate de alegător, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două buletine de vot prin corespondenţă, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; instrucţiuni privind exercitarea dreptului de vot; două autocolante cu adresa biroului electoral pentru votul prin corespondenţă din ţară, pe care alegătorul care a optat pentru transmiterea votului prin corespondenţă în ţară îl va aplica pe plicul exterior.

Al treilea pas este Votarea: pe buletinul de vot se lipeşte autocolantul cu menţiunea "Votat" pe patrulaterul cu candidatul preferat; Buletinul de vot astfel marcat se introduce în plicul interior, care nu are niciun semn distinctiv, apoi acesta se sigilează; Se completează certificatul de alegător, menţionând data şi semnând olograf; Se introduce plicul interior şi certificatul de alegător în plicul exterior, care se sigilează; ATENŢIE! În cazul celui de-al doilea tur de scrutin pentru Preşedintele României, înainte de a aplica timbrul autocolant pe patrulaterul ce conţine candidatul pentru care optează, alegătorul se asigură că acesta participă la cel de-al doilea tur de scrutin.


Opinia cititorului: 1
1.   # fără SENS
mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2019, 19:56

Au LISTE BIROCRATICE CU CNP-ul LA miliție - fără liste BIROCRAȚIA se DESFINȚEAZĂ!!!!

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CSM, o instituţie ignorată de preşedintele ţării
21 feb. George Marinescu


Klaus Iohannis consideră "ciudată" atitudinea PSD de boicotare a votului de învestire2
20 feb. D.B.


LUDOVIC ORBAN, DESPRE GREEN DEAL: "Va trebui să ne facem un plan care să prevadă toate domeniile afectate"3
20 feb. B.D.


CSEKE ATTILA, UDMR: "OUG privind anticipatele este în totalitate neconstituţională, cu modificări ce ar produce mari probleme"
20 feb. D.F.


USR: "Într-o Românie normală, procurorii-şefi nu pot fi numiţi fără avizul CSM"1
20 feb. M.I.


LUDOVIC ORBAN:"Dacă nu va exista cvorum la şedinţa pentru votul de învestitură, responsabilitatea aparţine PSD"1
20 feb. M.A.


MARCEL BOLOŞ: "Începând cu 15 mai, lansăm apelul de proiecte privind implementarea Programului naţional de introducere a gazelor naturale"
20 feb. D.B.


PSD consideră că este obligaţia premierului să demonstreze că are susţinerea Parlamentului pentru a forma Guvernul
20 feb. M.A.


Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a şefilor Parchetului General, DNA şi DIICOT 1
20 feb. A.M.


FLORIN CÎŢU: "Acceptăm Comisie de anchetă în Parlament"
20 feb. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.