Afacerile RE/MAX România au crescut cu aproximativ 30% în 2017, la 2 milioane de euro

16 ian. 09:44 Companii-Afaceri
Andreea Cuzub
Răzvan Cuc
Răzvan Cuc

RE/MAX România a înregistrat anul trecut comisioane generate în valoare de peste 2 milioane de euro, în creştere cu cca. 30% faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit datelor centralizate de companie, RE/MAX a intermediat în 2017 peste 1.500 de tranzacţii imobiliare în creştere cu 50%, comparativ cu 2016. Din tranzacţiile efectuate, 57% au fost vânzări, iar 43% închirieri. Cea mai mare tranzacţie intermediată pe segmentul rezindenţial a fost de peste 1,5 milioane de euro, pentru un apartament din Bucureşti.

Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România, a declarat: "Afacerile RE/MAX au continuat evoluţia pozitivă şi în 2017 şi credem că această tendinţă se va păstra şi în perioada următoare. Numărul tranzacţiilor intermediate de birourile reţelei RE/MAX România din 13 oraşe a crescut comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.500 de vânzări, respectiv închirieri".

Topul oraşelor cu cele mai multe intermedieri în 2017 rămâne parţial similar cu cel înregistrat anul anterior, rezultat al potenţialului de pe pieţele respective, cât şi al tradiţiei în domeniul imobiliar. Astfel, birourile din Cluj-Napoca au intermediat cele mai multe tranzacţii imobiliare, urmate în clasament de cele din Bucureşti şi Arad, oraş nou intrat în clasament.

"În ceea ce priveşte tipul de proprietăţi tranzacţionate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidenţial a fost de 74%. Restul de tranzacţii au fost realizate pe segmentele: terenuri (10%), comercial (11%) şi industrial (5%), a adăugat Răzvan Cuc.

În comunicat se menţionează: "RE/MAX România a încheiat 2017 cu 22 de birouri, peste 200 de agenţi şi 7 contracte de franciză semnate pentru birouri în curs de deschidere. În ceea ce priveşte 2018, reprezentanţii companiei mizează pe un parcurs pozitiv al business-ului".

Răzvan Cuc a afirmat: "În 2018, avem în vedere o creştere de 60% ca număr de birouri şi agenţi în linie cu strategia noastră de expansiune, iar ceea ce priveşte valoarea comisioanelor din tranzacţii ţintim o creştere cu 40%.

Cu privire la evoluţia business-ului nostru şi în acest an şi ne propunem să continuăm acţiunile de dezvoltare a francizelor RE/MAX în România".

Referitor la evoluţia pieţei imobiliare în 2018, reprezentanţii companiei estimează o creştere temperată de 8% a segmentului rezidenţial, cu accent pe pieţele principale şi anume oraşele care sunt poli economici în România. Potrivit previziunilor REMAX, piaţa cea mai scumpă şi cu cea mai mare creştere procentuală va fi în continuare reprezentată de Cluj Napoca, în timp ce Bucureştiul va rămâne cel mai interesant pol de dezvoltare ca volume, atât pe segmentul rezidenţial, cât şi pe cel comercial.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Oltchim opreşte producţia şi intră în revizie generală
19 aug. A.M.


Volkswagen doreşte majorarea producţiei de automobile1
18 aug. A.M.


Transgaz a semnat contracte de 335 milioane de euro4
18 aug. A.M.


PRIUMUL SEMESTRU 2018:Braiconf, profit net de 1,3 milioane lei
18 aug. A.M.


PRIMUL SEMESTRU 2018:Dafora, venituri totale de 52,9 milioane lei
18 aug. A.M.


ÎN PERIOADA IANUARIE - IUNIE 2018,Câştigurile "IAR Braşov", în declin
17 aug. R.R.


ÎN PRIMELE ŞASE LUNI DIN 2018,Profitul Aerostar Bacău a crescut cu peste 80%
17 aug. R.A.


ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI CURENTProfitul Transelectrica s-a menţinut la 98 milioane lei
17 aug. R.R.


NOVEL RESEARCH:Contrabanda cu ţigarete, în creştere abruptă1
17 aug. EMILIA OLESCU


PENTRU DIMINUAREA TARIFULUI REGLEMENTAT DE TRANSPORT AL ELECTRICITĂŢIITranselectrica a dat în judecată ANRE
17 aug. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.