AFI EUROPE ROMÂNIA:

"AFI Cotroceni a obţinut un venit operaţional net de peste 34 milioane euro în 2017"

14 mar. Companii-Afaceri
R.R.
Centrul comercial AFI Ploieşti a generat, anul trecut, un venit operaţional net de peste cinci milioane de euro, având o suprafaţă totală închiriabilă de 34.000 de metri pătraţi, se mai menţionează în comunicatul de presă. De asemenea, potrivit reprezentanţilor companiei, vânzările retailerilor din centrul comercial Afi Ploieşti au crescut cu 18%, ajungând la peste 260 de milioane de lei, anul trecut, în comparaţie cu cele înregistrate în 2016. Totodată, numărul de vizitatori ai centrului comercial din Ploieşti a depăşit pragul de 15.000 de persoane pe zi, iar gradul de ocupare rămâne constant, la 99%.
Centrul comercial AFI Ploieşti a generat, anul trecut, un venit operaţional net de peste cinci milioane de euro, având o suprafaţă totală închiriabilă de 34.000 de metri pătraţi, se mai menţionează în comunicatul de presă. De asemenea, potrivit reprezentanţilor companiei, vânzările retailerilor din centrul comercial Afi Ploieşti au crescut cu 18%, ajungând la peste 260 de milioane de lei, anul trecut, în comparaţie cu cele înregistrate în 2016. Totodată, numărul de vizitatori ai centrului comercial din Ploieşti a depăşit pragul de 15.000 de persoane pe zi, iar gradul de ocupare rămâne constant, la 99%.

AFI Europe România: "Anul trecut, vânzările retailerilor din AFI Cotroceni au crescut cu 5%, la 1,1 miliarde lei"  

AFI Europe România: "Valoarea celor cinci clădiri ale proiectului Afi Park este de 165 de milioane de euro"

Centrul comercial AFI Cotroceni a raportat un venit operaţional net de peste 34 de milioane de euro pentru anul trecut, cu 2% mai mare faţă de 2016, luând în considerare lucrările de extindere care au fost finalizate în ultimul trimestru din 2017, anunţă un comunicat de presă al AFI Europe România.

Potrivit documentului, anul trecut, vânzările retailerilor prezenţi în centrul comercial AFI Cotroceni au crescut cu 5%, faţă de anul 2016, până la 1,1 miliarde de lei.

Conform informaţiilor transmise de companie, la data de 30 septembrie 2017, valoarea AFI Cotroceni era de 501 milioane de euro, marcând o creştere cu peste 7%, după finalizarea lucrărilor de extindere a câtorva magazine, fapt ce a dus la creşterea suprafeţei totale închiriabile a centrului comercial la 90.000 mp, iar numărul vizitatorilor a crescut, atingând 51.000 de persoane pe zi.

Proiectul de birouri AFI Park - venit anual estimat la 13 milioane de euro

Proiectul de birouri AFI Park înregistrează un venit anual estimat la 13 milioane de euro, iar valoarea celor cinci clădiri ale proiectului este de 165 de milioane de euro, potrivit evaluărilor efectuate la 30 septembrie 2017, se precizează în comunicat.

Conform acestor evaluări, suprafaţa închiriabilă a proiectului de birouri AFI Park este de 70.000 de metri pătraţi, iar gradul de ocupare al acestuia - de 99,7%.

David Hay, CEO AFI Europe România, declară: "Avem trei proiecte diverse în curs de desfăşurare: proiectul mixt AFI Braşov, format din centru comercial şi clădiri de birouri unde avem contracte încheiate sau în curs de semnare pentru peste 85% din spaţiile centrului comercial, proiectul de birouri AFI Tech Park (Bucureşti), care este pre-închiriat în proporţie de 40% şi complexul rezidenţial AFI City (Bucureştii Noi), unde vânzările au fost demarate recent".

Lucrările de construcţie a proiectului AFI Braşov avansează conform planurilor, susţine sursa citată. În prezent, pentru 85% din spatiile din mall-ul AFI Brasov exista deja contracte de închiriere semnate, conform comunicatului. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă brută de 45.000 de metri pătraţi GLA (n.r. Gross Leasable Area) şi va include 200 de magazine şi unităţi de retail, iar deasupra acestuia vor fi integrate două clădiri de birouri de Clasă A, cu o suprafaţă totală de 25.000 de metri pătraţi GLA, a mai precizat acesta.

David Hay a mai menţionat: "Lucrările de construcţie pentru AFI Tech Park din Bucureşti sunt avansate, iar contractele de pre-închiriere se apropie de 40%. Prima clădire de birouri va fi inaugurată în trimestrul al doilea din 2018, oferind 20.000 de metri pătraţi GLA spaţii de birouri şi 2.000 de metri pătraţi de spaţii retail".

Prima clădire de birouri din cadrul AFI Tech Park va avea opt etaje şi două niveluri de parcare subterană, a mai spus reprezentantul AFI Europe România.

În prima fază a proiectului rezidenţial Afi City, demarat pe parcursul ultimelor patru săptămâni, este planificată dezvoltarea a două clădiri rezidenţiale de 190 de apartamente pe o suprafaţă construită de 16.000 de metri pătraţi.

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a raportat un venit operaţional net de 85 de milioane de euro, în 2017, în creştere cu 5%, şi venituri de 217 milioane de euro, cu 30% mai mari comparativ cu anul 2016, mai notează comunicatul, potrivit căruia anul trecut, AFI Properties a înregistrat vânzarea a peste 600 de apartamente.

Venitul Operaţional Net (NOI) al AFI Europe România (din activele generatoare de venit din ţara noastră) a trecut pragul de 51 de milioane de euro, anul trecut, marcând o creştere de 10,1% faţă de rezultatele înregistrate în 2016.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Creşteri ale acţiunilor Facebook, Alphabet, Amazon şi Netflix
21 iun. A.M.


METROREX: Energie electrică de 13 milioane de euro
21 iun. A.M.


Uber:Mărire de salariu pentru şoferii cu vehicule electrice
21 iun. A.M.


NICOLETA MĂRUNŢELU, COFACE ROMÂNIA:"Piaţa autohtonă a metalelor - în creştere, în acest an"
21 iun. Emilia Olescu


OBSESII ALIMENTAREIaurtul - un "marker" al sănătăţii1
21 iun. ADRIAN-NICOLAE POPESCU


STUDIU:Ţara noastră necesită 70 de miliarde de euro pentru infrastructura de transport
21 iun.


Hackerii chinezi au atacat SUA!
21 iun. O.D.


SEPTIMIU STOICA, BRM:"Bursele noastre trebuie modernizate şi integrate cu celelalte pieţe europene"1
21 iun. A.V.


Preţurile alimentelor din ţara noastră, cele mai mici din UE
21 iun.


Primul complex rezidenţial La Gloire, investiţie de 2,5 milioane euro
21 iun. Adelina Toader

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.