Africa de Sud interzice alcoolul în lupta împotriva coronavirusului 1

13 iul. 2020 Miscellanea
G.U.
Africa de Sud interzice alcoolul în lupta împotriva coronavirusului

Africa de Sud a introdus noi restricţii, printre care şi o altă interdicţie de vânzare a alcoolului, pentru a ajuta în lupta împotriva răspândirii Covid-19, transmite BBC, conform G4Media.ro.

În noul pachet de restricţii au fost introduse şi starea de asediu pe timpul nopţii, iar purtarea măştii în spaţiile deschise a devenit obligatorie.

Ultimele măsuri au fost luate în contextul în care bilanţul infecţiilor a depăşit un sfert de milion.

De asemenea, peste 4.000 de sud-africani au murit iar proiecţia guvernului arată că acest bilanţ poate ajunge la 50.000 de victime până la finalul anului.

Africa de Sud este cea mai afectată ţară de pe continent, iar săptămâna trecută a înregistrat un record de infectări zilnice.

"Există oameni care au participat la petreceri, au consumat băuturi alcoolice, iar alţii se plimbă prin aglomeraţii fără să poarte mască", a transmis preşedintele Cyril Ramaphosa.

Acesta a spus că noile măsuri au fost introduse pentru a ajuta ţara să scape de furtuna coronavirus, iar starea de urgenţă va fi prelungită până pe 15 august.

Noua interzicere a alcoolului a venit la câteva săptămâni după prima interdicţie, care a durat trei luni, luată pentru prevenţia bătăilor sau a violenţei domestice cauzate de consumul băuturilor de acest fel.


Opinia cititorului: 1
1.   Masuri tembele
mesaj trimis de Cristian în data de 13.07.2020, 07:41

Masuri tembele, despotice.

Ce treabă are virusul cu alcoolul? 

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Enel a câştigat contractul pentru furnizarea a 401 de autobuze electrice şi a două noi terminale electrice pentru Bogota
20 ian. J.P.


Ghişeele pentru plata taxelor şi impozitelor în Sectorul 4 vor fi desfiinţate
20 ian. A.B.


Protecţia datelor şi confidenţialitatea, lecţia din 2020 şi tendinţele din 2021
20 ian. A.T.


MARCEL CIOLACU:"Salut preluarea mandatului de preşedinte al SUA de către Joe Biden"1
20 ian. A.B.


În ultimele 24 de ore au fost vaccinate, în România, 38.338 de persoane
20 ian. J.P.


PREFECTUL CAPITALEI:"Dacă rata infectărilor se menţine sub 3, se redeschid barurile, restaurantele, teatrele şi cinematografele"
20 ian. J.P.


ADRIAN MARINESCU, MEDIC INFECŢIONIST LA INSTITUTUL MATEI BALŞ DIN CAPITALĂ:"Pâinea trebuie ambalată, mâinile murdare pot să transmită mai multe boli infecţioase"
20 ian. Julia Pandi


20 IANUARIE, ÎN ROMÂNIA:Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat - 3000 noi cazuri
20 ian. S.B.


19 IANUARIE , PE GLOB:Infectaţi - cca. 96 milioane ; Decese - cca. 2,06 milioane
20 ian. J.P.


TVR:"TVR respinge cu fermitate orice afirmaţie conform căreia conducerea instituţiei a pus în pericol sănătatea salariaţilor"
20 ian. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.