Gala BURSA 2018

ALEGERI LA MIJLOC DE MANDAT ÎN SUA:

Democraţii câştigă Camera Reprezentanţilor, republicanii - Senatul

08 nov. Internaţional
V.R.
Democraţii câştigă Camera Reprezentanţilor, republicanii - Senatul

Rezultatele preliminare ale alegerilor de la mijlocul mandatului des­făşurate în SUA, la data de 6 noiembrie, arată că democraţii au obţinut aproape 220 de mandate în Camera Reprezentanţilor, ceea ce le asigură majoritatea, în timp ce republicanii preşedinteluI Donald Trump şi-au păs­trat controlul Senatului, cu cel puţin 50 de mandate.

Presa străină scrie că democraţii ar putea folosi controlul Camerei Reprezentanţilor pentru lansarea de investigaţii asupra preşedintelui.

Jerrold Nadler, care, probabil, va fi preşedintele Comisiei Juridice din Camera Reprezentanţilor, a declarat: "Poporul american a cerut responsabilitate din partea instituţiilor guvernamentale, transmiţând un mesaj clar despre ce aşteaptă din partea Congresului. Indiferent dacă îi place sau nu, Donald Trump şi Administraţia sa vor fi traşi la răspundere în faţa legilor şi a poporului american".

În aceste condiţii, Donald Trump a avertizat, ieri, că va răspunde eventualelor anchete lansate de Partidul Democrat prin Camera Reprezentanţilor cu investigaţii ale Senatului. Liderul de la Casa Albă a spus, pe Twitter: "Dacă democraţii au de gând să folosească banii contribuabililor pentru a ne investiga în Camera Reprezentanţilor, vom fi şi noi forţaţi să luăm în considerare, în Senat, investigarea lor pentru dezvăluirea de informaţii clasificate şi multe altele. Putem face acest joc în doi!".

Totodată, deşi republicanii au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanţilor, Trump a catalogat drept "o mare victorie" rezultatul obţinut de partidul său în aceste alegeri.

Donald Trump şi-a axat campania electorală pe tema imigraţiei, pe economie şi sistemul de sănătate.

După victoria în alegerile din 6 noiembrie, Nancy Pelosi, liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, a afirmat: "Un Congres democrat va lucra la soluţii care să ne unească, de­oarece am avut suficiente diviziuni. Vom restaura contraputerile con­stituţionale".

Pelosi a promis că democraţii vor acţiona pentru reducerea costurilor cu sănătatea şi reţetele medicale, respectiv pentru investiţii în infrastructură.

La Senat, prin menţinerea controlului, republicanii vor avea în continuare puterea de decizie asupra numirilor la nivel înalt, inclusiv a judecătorilor din instanţele federale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Wall Street a deschis mixt
14 nov. E.M.


Cehia respinge tratatul ONU privind migraţia
14 nov. A.P.


Bursele asiatice închid în teritoriu negativ
14 nov. E.M.


Opozantul Navalnîi, autorizat să plece din Rusia la CEDO
14 nov. V.D.


Italia a retrimis UE proiectul de buget pentru 2019
14 nov. V.D.


Bursele europene au deschis în scădere
14 nov. E.M.


Melania îi cere lui Trump destituirea unui lider al NSC
14 nov. F.B.


Wall Street a închis negativ
14 nov. S.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINTEŢI:Bursele asiatice erau în teritoriu negativ
14 nov. S.I.


Germania investeşte 3 miliarde în dezvoltarea inteligenţei artificiale
14 nov. M.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.