ALERT

Ludovic Orban, achitat definitiv 5

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Actualizare 19:30 Orban, după decizia ÎCCJ: "Mi s-a făcut dreptate"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi că prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i s-a făcut dreptate.

"Încă din prima clipă în care a început ancheta penale în cazul meu am susţinut cu tărie că sunt un om cinstit, că sunt un om corect, care respectă legea şi instituţiile fundamentale ale statului român, încă din primul moment am anunţat că sunt nevinovat şi mi-am susţinut acest punct de vedere. Iată că astăzi ÎCCJ, prin completul de apel format din cinci judecători, a hotărât că ceea ce am susţinut din prima clipă este adevărat. (...) Pot să spun astăzi că mi s-a făcut dreptate, că încrederea mea în puterea judecătorească, în sistemul de justiţie din România s-a dovedit corectă şi că exact aşa cum mie mi s-a făcut dreptate oricărui cetăţean român i se poate face dreptate şi că puterea judecătorească şi sistemul de justiţie din România are capacitatea de a face dreptate oricărui român", a spus Orban, la Parlament.

--------

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat de ÎCCJ în dosarul în care a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Decizia pronunţată astăzi de instanţa supremă este definitivă, fiind menţinută astfel decizia luată în 31 ianuarie 2017 de un complet de trei judecători al instanţei supreme.

"Mă consider nevinovat. Nu am abuzat de influenţa politică. Nu am făcut nici cea mai mică aluzie la această funcţie. Nu am avut niciun moment intenţia de a beneficia de finanţare ilegală. Nu e Biblia aici, dar v-am jurat. Am încredere în capacitatea dumneavoastră de a judeca", le-a spus Ludovic Orban judecătorilor, la ultimul termen al procesului, din 19 februarie, de la completul de cinci judecători al ICCJ, anunţă News.ro

La rândul său, procurorul DNA a cerut instanţei condamnarea liderului PNL la un an închisoare cu executare, susţinând că s-a folosit de funcţia pe care o avea în PNL pentru a obţine foloase necuvenite, iar înregistrările ambientale completează denunţul depus împotriva lui de către omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Liderul PNL spunea că are încredere în completul de judecată şi în faptul că în România există domnia legii. El a mai spus că nu are niciun motiv să creadă că poate fi modificată decizia de achitare pronunţată de instanţa de fond.

"Cred că oamenii publici trebuie să se desprindă de considerentele de natură personală, de frustrările, răzbunările proprii, de interesele ascunse pe care le au. (...) Eu nu m-am comportat precum alţi oameni politici care în momentul în care au fost chemaţi la DNA au început să atace DNA. Decizia mea a fost de a renunţa la toate funcţiile de conducere pe care le aveam în partid şi Parlament, de a renunţa la candidatura la Primărie. Nu am candidat la Parlament până nu am primit un verdict din partea instanţei de fond. Nu cred că m-aţi văzut pe mine venind la Curtea Supremă cu bodyguarzi, nu cred că m-aţi văzut ameninţând procurori şi judecători", a afirmat Ludovic Orban.


Opinia cititorului: 5
1.   Justitie k'-de la manual ~
mesaj trimis de ~'C'~ în data de 05.03.2018, 15:31

Da ! Sa facut domnilor dreptate ! Caci bietul om era oricum nevinovat ! A fost doar o razbunare din partea omului de afaceri, un tertip de a mai scapa din acuzatii .....Acuma insa !...! Repede ! Sa mearga pe la Maruta sau la Teo de ce nu ? Sa o puna de o cintare, sa ne vedem cu totii la un top show...ca de restul are cine sa se ocupe ! Iar El Ludowicul nostru poate deci merge pe mai de parte la partid si parlament unde ca sef suprem ce este el doar da cu subsemnatul si semneaza acte si docomente, precum un primar_..._"Partidul national liberal e singurul partid din.....

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 05.03.2018, 17:21

Cine sare...ia achitare!

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Madam Clo Clo în data de 05.03.2018, 19:32

O sa mearga sigur; sa vezi cee o sa cante si topaie la 8 Martie si ce-o sa-l mai pupam. 

1.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
mesaj trimis de ~C~ în data de 06.03.2018, 11:50

..Imi tot trageti VOI la greu pe la turloaie pina intr-o zi cind am sa va FUT in Git prin Cur asa cum suna si melodia celebra___Cit de curind cred~___!!~...Sa nu o cenzurati_rog__!.."fut-carie" ??

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 05.03.2018, 18:42

Vai! Dar ce surpriza?!

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

ALERT/ Liderul PSD, achitat pentru fals intelectualLiviu Dragnea, condamnat pentru abuz în serviciu17
21 iun. Mihaela Dan


Percheziţii la marile spitale din Capitală
21 iun. M.D.


ÎCCJ: Sentinţa în dosarul fraţilor Mazăre, amânată
21 iun. V.D.


TREI ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE Dan Şova, condamnat definitiv de Înalta Curte1
21 iun. G.M.


Ziua Z pentru Justiţie1
20 iun. George Marinescu


Dan Şova, condamnat definitiv
20 iun. V.D.


Decizia CSM în cazul lui Kovesi, amânată
20 iun. M.D.


Ioan Neculaie va fi eliberat condiţionat
20 iun. M.D.


Zi decisivă pentru Dan Şova
20 iun. M.D.


COD NOU DE PROCEDURĂ PENALĂ, NĂRAVURI VECHIInfractorii, mai presus de lege45
20 iun. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.