Alexander Adamescu poate fi extrădat

Alexander Adamescu poate fi extrădat

O instanţă din Marea Britanie a decis, vineri, că Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, poate fi extrădat în România, potrivit unei televiziuni de ştiri, care precizează că decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, recent, că Alexander Adamescu a fost arestat în Marea Britanie, după ce el a prezentat unei instanţe din Londra, în cursul judecării procedurii de extrădare, un document emis în aparenţă de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), document neasumat însă de această instituţie.

În schimb, Alexander Adamescu a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că documentul prezentat în faţa instanţei britanice i-a parvenit de la ziarul România Liberă, care s-a aflat în corespondenţă cu ANP. El a precizat că nu este cercetat penal pentru fals.

"Am primit cu tristeţe decizia instanţei londoneze. Este o decizie greşită şi profund nedreaptă. A venit pe fondul unei erori demonstrată a fi neintenţionată din partea apărătorilor lui Alexander Adamescu" , notează un comunicat semnat Familia Adamescu, precizând : "Avocaţii pregătesc în aceste momente apelul. Decizia de astăzi (n.r. - vineri) nu este executorie şi va fi atacată cu apel. Alexander s-a apărat corect, justiţia trebuie să fie egală pentru toată lumea şi trebuie să ne acorde şansa de a demonstra adevărul".

Alexander Adamescu a vorbit, în decembrie 2016, în cadrul unui interviu luat în exclusivitate de ziarul BURSA, despre arestarea sa, dar şi despre afacerile din România, deţinute de The Nova Group Investments BV - Astra Asigurări (intrată în faliment), participaţiile la Unirea Shopping Center şi Intercontinental.

Domnia sa considera că statul român duce o campanie de distrugere a grupului The Nova Group (TNG), deţinut de familia Adamescu.

Dan Adamescu a decedat la începutul anului 2017.

În iunie 2016, Alexander Adamescu a mai fost arestat la Londra, înainte de o conferinţă despre abuzurile mandatelor de arestare europene, unde trebuia să vorbească.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Judecătorii ÎCCJ cer lămuriri din partea DNA
25 apr. D.I.


ALERTSevil Shhaideh, urmărită penal pentru corupţie1
25 apr. D.I.


DIICOT: Percheziţii în Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti
25 apr. V.D.


Boureanu îşi rezolvă problemele la DNA
25 apr. M.D.


Vlădescu poate fi urmărit penal
24 apr. Mihaela Dan


Cristian Boureanu se află la DNA
24 apr. M.D.


Emanuel Ungureanu, audiat la Parchetul General
24 apr. V.D.


Disputa legată de revocarea şefei DNA a ajuns la CCR6
24 apr. O.D.


Bica solicită audiere prin videoconferinţă1
20 apr. M.D.


RECHIZITORIUL A FOST INFIRMATSurse: Procurorii reiau ancheta în dosarul Rompetrol II, dar sechestrul a rămas în vigoare1
20 apr. A.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.