Alexander Adamescu poate fi extrădat

16 apr. 2018 Anticorupţie
A.A.
Alexander Adamescu poate fi extrădat

O instanţă din Marea Britanie a decis, vineri, că Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, poate fi extrădat în România, potrivit unei televiziuni de ştiri, care precizează că decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, recent, că Alexander Adamescu a fost arestat în Marea Britanie, după ce el a prezentat unei instanţe din Londra, în cursul judecării procedurii de extrădare, un document emis în aparenţă de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), document neasumat însă de această instituţie.

În schimb, Alexander Adamescu a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că documentul prezentat în faţa instanţei britanice i-a parvenit de la ziarul România Liberă, care s-a aflat în corespondenţă cu ANP. El a precizat că nu este cercetat penal pentru fals.

"Am primit cu tristeţe decizia instanţei londoneze. Este o decizie greşită şi profund nedreaptă. A venit pe fondul unei erori demonstrată a fi neintenţionată din partea apărătorilor lui Alexander Adamescu" , notează un comunicat semnat Familia Adamescu, precizând : "Avocaţii pregătesc în aceste momente apelul. Decizia de astăzi (n.r. - vineri) nu este executorie şi va fi atacată cu apel. Alexander s-a apărat corect, justiţia trebuie să fie egală pentru toată lumea şi trebuie să ne acorde şansa de a demonstra adevărul".

Alexander Adamescu a vorbit, în decembrie 2016, în cadrul unui interviu luat în exclusivitate de ziarul BURSA, despre arestarea sa, dar şi despre afacerile din România, deţinute de The Nova Group Investments BV - Astra Asigurări (intrată în faliment), participaţiile la Unirea Shopping Center şi Intercontinental.

Domnia sa considera că statul român duce o campanie de distrugere a grupului The Nova Group (TNG), deţinut de familia Adamescu.

Dan Adamescu a decedat la începutul anului 2017.

În iunie 2016, Alexander Adamescu a mai fost arestat la Londra, înainte de o conferinţă despre abuzurile mandatelor de arestare europene, unde trebuia să vorbească.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Anticorupţie

Ministerul Justiţiei a retras cererea de extrădare emisă pe numele lui Sebastian Ghiţă
21 mar. T.T.


RAPORTUL CURŢII DE CONTURI PENTRU ANUL 2017 PRIVIND FINANŢELE LOCALE:Municipiul Bucureşti, campionul fraudării banilor publici
20 mar. George Marinescu


ICCJ admite contestaţia în anulare formulată de Alina Bica
19 mar. T.T.


ÎCCJ:Procurorul-şef adjunct al DNA a săvârşit abatere disciplinară
19 mar. T.T.


Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare1
18 mar. T.T.


KOVESI, LA ICCJ: "CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară"
18 mar. T.T.


Josef Hornegger a recunoscut că a dat mită
15 mar. M.I.


DECIZIE CCR:Secţia de Investigare a Magistraţilor, constituţională
14 mar. I.Ghe.


Sindicaliştii din ANAF denunţă protocolul cu Parchetul General
14 mar. George Marinescu


Cererea Elenei Udrea de a primi azil politic în Costa Rica, respinsă
13 mar. P.E.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.