ALEXANDRU NAZARE, PNL:

"Ponta crede că procurorii DNA nu se pricep la mecanismele utilizării fondurilor europene"

04 mai. 2015 Politică
Elena Deacu

Vicepreşedintele PNL Alexandru Nazare, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, condamnă declaraţiile premierului Ponta referitoare la blocajul în absorbţia fondurilor europene ca urmare a anchetelor DNA.

"Ponta crede că poate găsi la infinit ţapi ispăşitori pentru propria incompetenţă şi iresponsabilitate la guvernare. Dacă în domeniul fondurilor europene până de curând vinovată era celebra «grea moştenire», premierul şi-a dat seama că la trei ani de guvernare are nevoie de o scuză nouă şi a găsit de cuviinţă să acuze anchetele DNA. Dacă acum trei ani de zile era nemulţumit că DNA nu anchetează suficient pretinsele fraude cu fonduri europene, Ponta crede acum că procurorii DNA nu se pricep de fapt la mecanismele pe care le implică utilizarea acestor bani. De fapt, Ponta nu ştie ce minciuni să mai inventeze pentru a muşamaliza dezastrul pierderii a cel puţin 7 miliarde de euro la sfârşitul anului", a declarat Alexandru Nazare.

Deputatul PNL reaminteşte faptul că în momentul de faţă România are probleme grave pe aproape toate programele operaţionale finanţate din bugetul UE 2007-2013 şi nu a demarat niciun proiect din alocarea 2014-2020. "POSDRU şi POSCCE au plăţile întrerupte şi urmează a fi suspendate. OLAF-ul investighează mai multe proiecte finanţate prin POS Mediu. Pe primele 3 luni ale anului pentru patru programe nu s-au trimis deloc facturi la decontat la Bruxelles (POSDRU, POSCCE, POS Transport şi POS Mediu), iar valoarea facturilor trimise pe celelalte 3 programe a totalizat abia 170 de milioane de euro, în condiţiile în care până la finele anului ar trebui să ajungem la 9 miliarde de euro. La această situaţie contribuie din plin şi harababura instituţională de la Ministerul Fondurilor Europene, unde pe lângă un ministru nou şi neexperimentat avem şi doi secretari de stat noi", a conchis Alexandru Nazare.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

IONUŢ SIMIONCA (PMP): "Actuala guvernare nu vede pădurea din cauza copacilor"
23 oct. A.P.


SUCIU (PSD) DESPRE LEGEA OFFSHORE:"Statul român şi investitorii împart echitabil profitul gazului"
23 oct. P.E.


EURODEPUTATUL PSD RĂZVAN POPA:Macovei şi Preda sunt "patefoane stricate", trebuind scoase din uz
23 oct. F.B.


Dragnea solicită protejarea comunităţii de români din Italia
23 oct. E.M.


Camera Deputaţilor aprobă audierea lui Ciorbea asupra Legilor Justiţiei
23 oct. F.B.


Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva lui Ioan Deneş
23 oct. P.E.


IOAN DENEŞ DESPRE REMANIEREA GUVERNAMENTALĂ:"Nu ne-am propus să rămânem miniştri până la pensie"1
23 oct. P.E.


SKY NEWS: Părţi ale cadavrului lui Kahoggi, în grădina casei consului saudit
23 oct. Filip Bodoc


SENAT:Clarificarea perioadelor de suspendare a dreptului de a şofa - raport favorabil
23 oct. V.D.


CAMERA DEPUTAŢILOR/COMISIA PENTRU TRANSPORTURI:Proiectul referitor la realizarea "Autostrăzii Unirii', aprobat
23 oct. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.