ALEXANDRU NAZARE, PNL:

"Ponta crede că procurorii DNA nu se pricep la mecanismele utilizării fondurilor europene"

04 mai. 2015 Politică
Elena Deacu

Vicepreşedintele PNL Alexandru Nazare, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, condamnă declaraţiile premierului Ponta referitoare la blocajul în absorbţia fondurilor europene ca urmare a anchetelor DNA.

"Ponta crede că poate găsi la infinit ţapi ispăşitori pentru propria incompetenţă şi iresponsabilitate la guvernare. Dacă în domeniul fondurilor europene până de curând vinovată era celebra «grea moştenire», premierul şi-a dat seama că la trei ani de guvernare are nevoie de o scuză nouă şi a găsit de cuviinţă să acuze anchetele DNA. Dacă acum trei ani de zile era nemulţumit că DNA nu anchetează suficient pretinsele fraude cu fonduri europene, Ponta crede acum că procurorii DNA nu se pricep de fapt la mecanismele pe care le implică utilizarea acestor bani. De fapt, Ponta nu ştie ce minciuni să mai inventeze pentru a muşamaliza dezastrul pierderii a cel puţin 7 miliarde de euro la sfârşitul anului", a declarat Alexandru Nazare.

Deputatul PNL reaminteşte faptul că în momentul de faţă România are probleme grave pe aproape toate programele operaţionale finanţate din bugetul UE 2007-2013 şi nu a demarat niciun proiect din alocarea 2014-2020. "POSDRU şi POSCCE au plăţile întrerupte şi urmează a fi suspendate. OLAF-ul investighează mai multe proiecte finanţate prin POS Mediu. Pe primele 3 luni ale anului pentru patru programe nu s-au trimis deloc facturi la decontat la Bruxelles (POSDRU, POSCCE, POS Transport şi POS Mediu), iar valoarea facturilor trimise pe celelalte 3 programe a totalizat abia 170 de milioane de euro, în condiţiile în care până la finele anului ar trebui să ajungem la 9 miliarde de euro. La această situaţie contribuie din plin şi harababura instituţională de la Ministerul Fondurilor Europene, unde pe lângă un ministru nou şi neexperimentat avem şi doi secretari de stat noi", a conchis Alexandru Nazare.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

COMISIA DE LA VENEŢIA SPUNE STOP ABUZURILOR PSDIohannis şi CSM, rol mai mare în domeniul justiţiei
16 iul. George Marinescu


COMISIA DE LA VENEŢIA INFIRMĂ ABSURDA JUDECATĂ A CCRMălai mare, Iohannis, a dat cu piciorul norocului3
16 iul. FLORIAN GOLDSTEIN


Războiul dintre sciatica lui Juncker şi geniul stabil al lui Trump
16 iul. MAKE


Eugen Tomac (PMP) cere demisia ministrului Culturii
15 iul. A.M.


USR: CCR să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia4
15 iul. A.M.


KLAUS IOHANNIS:România şi Franţa vor contribui la relansarea UE4
15 iul. A.M.


Corina Creţu în vizită la Beijing
14 iul. A.M.


Revocarea procurorilor-şefi în atenţia Comisiei de la Veneţia2
14 iul. A.M.


Deputatul Eugen Tomac: Poziţia Comisiei de la Veneţia este una corectă4
14 iul. V.D.


Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educaţiei
13 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.