ALIN BURCEA, PARALELA 45:

"Valoarea voucherelor de vacanţă, din primul semestru, a fost de 202 milioane euro"

07 aug. Companii
Alin Burcea: "Vânzările în staţiunile balneoclimaterice şi la munte s-au dublat faţă de anul trecut. Toate zonele care nu erau prea călcate de turişti s-au capitalizat, au strâns bani şi au început să-i investească".
Alin Burcea: "Vânzările în staţiunile balneoclimaterice şi la munte s-au dublat faţă de anul trecut. Toate zonele care nu erau prea călcate de turişti s-au capitalizat, au strâns bani şi au început să-i investească".

Valoarea voucherelor de vacanţă, acordate în primele şase luni ale anului, s-a ridicat la 202 milioane euro, a declarat Alin Burcea, proprietarul tour-operatorului Paralela 45, potrivit News.ro.

Domnia sa a precizat că au fost turişti care au cumpărat sejururi pe litoralul românesc încă din octombrie anul trecut.

"Încă din luna octombrie, vin turiştii şi cer pachete pentru litoralul româ-nesc. Mi s-a părut incredibil. Este vorba despre un avantaj material, turiştii au reducere de 20-30% la pachetele achiziţionate în octombrie. De parcă era vorba de Grecia, de o vacanţă la ofertă. Chiar şi acum, după ce se întorc din sejur de la mare vin şi ne întreabă când lansăm ofertele pentru anul următor", a adăugat el, afirmând că la începutul anilor 1990, o vacanţă pe litoral se vindea din luna aprilie.

Alin Burcea a subliniat însă, că autorităţile ar trebui să sprijine agenţiile de turism care fac incoming, pentru a le stimula să aducă şi mai mulţi turişti străini. În prezent, sunt 50 de agenţii care aduc turişti străini în România, iar alte 2.500 care le vând românilor pachete de vacanţă în străinătate.

"Vânzările în staţiunile balneoclimaterice şi la munte s-au dublat faţă de anul trecut. Toate zonele care nu erau prea călcate de turişti s-au capitalizat, au strâns bani şi au început să-i inves-tească. Astfel, hotelierii au acum bani şi îi pot reinvesti. Şi neapărat aceste investiţii trebuie să atragă şi turişti străini. Totuşi, trebuie dezvoltat incomingul. Autorităţile ar trebui să stimuleze agenţiile să aducă turişti străini, trebuie găsită o soluţie pentru a aduce şi mai mulţi turişti străini. Din păcate, nu exis-tă nicio strategie în acest sens", spune Alin Burcea.

Proprietarul touroperatorului Paralela 45 se întreabă şi dacă Guvernul va reuşi să se ţină de promisiunea făcută şi să acorde şi anul viitor aceste facilităţi bugetarilor şi atrage atenţia că exis-tă un risc foarte mare ca Guvernul să nu mai poată să dea banii de vouchere pentru anul viitor.

"Sfatul meu, pentru hotelieri, este să se pregătească să iasă pe piaţa liberă. Pentru că ei se bazează pe aceste vouchere şi există şanse de 50% ca ele să nu mai fie. Deci nu trebuie să ne bazăm pe aceste vouchere. Totuşi, ele şi-au atins scopul, oamenii s-au dus la mare în capetele de sezon. Mai mult, în sudul litoralului, lucrurile merg mai bine", a precizat domnia sa.

Valoarea voucherelor de vacanţă, emise anul trecut, a ajuns la 250 de milioane de euro, un nivel de aproape nouă ori mai mare faţă de 2017.

De asemenea, din ce în ce mai mulţi turişti folosesc cardurile de credit pentru a cumpăra o vacanţă, cu dobândă zero şi până în 12 rate.

În plus, omul de afaceri a solicitat în repetate rânduri autorităţilor scăderea TVA la 5% pentru agenţiile de turism. Totodată, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45 afirmă că touroperatorul are încheiată o poliţă de asigurare de 3 milioane de euro.

"În acest moment, banii turiştilor la agenţii sunt asiguraţi", subliniază Alin Burcea.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Conducem topul european la cheltuielile pentru alimente
10 dec.


Mauritius, o nouă destinaţie exotică în topurile turiştilor autohtoni
10 dec. ADELINA TOADER


Ursul autohton devine o problemă europeană
10 dec. O.D.


Memento Group, deţinătorul Christian Tour, va opera în ţara noastră brandul Tui TravelCenter
10 dec. ADELINA TOADER


Transportul, motiv de dispută între elevi şi Guvern
10 dec. O.D.


POTRIVIT LES ECHOSStatul francez se opune reînnoirii mandatului lui Isabelle Kocher în fruntea Engie
10 dec.


Companiile Big Tech - în vizorul autorităţilor de supraveghere financiară
10 dec. Vlad Dobrea


Antreprenorii din energie ar putea fi şi mai competitivi pe pieţele externe, cu sprijinul statului
10 dec. A consemnat Ramona Radu


MET Energy se extinde în Europa
09 dec. I.L.M.


Enel X a instalat cel mai mare sistem de stocare a energiei din New York
09 dec. L.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.