Alstom va furniza locomotive electrice pentru ONCF

16 feb. 13:27 Companii-Afaceri
A.C
Alstom va furniza locomotive electrice pentru ONCF

Alstom a câştigat recent un contract cu ONCF, operatorul naţional marocan de transport feroviar, pentru furnizarea a 30 de locomotive electrice, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Contractul, obţinut în urma unei licitaţii internaţionale lansate de ONCF în martie 2017, valorează aproximativ 130 de milioane de euro. Locomotivele vor fi fabricate în uzina Alstom din Belfort, iar echipa Alstom din Maroc va asigura serviciul post-vânzare şi întreţinerea.

Cele 30 de locomotive Prima M4 au o putere nominală de 5,5 MW, o viteză maximă de rulare de 160 km/h şi funcţionează la o tensiune de 3 KV CC.

Brahim Soua, Director General al Alstom în Maroc, a declarat: "Suntem încântaţi că ONCF şi-a reînnoit încrederea în compania şi în produsele noastre. Datorită parteneriatului solid şi istoric bazat pe încredere reciprocă şi un real spirit de echipă în relaţia cu clientul, 20 de locomotive Prima funcţionează cu succes în Maroc încă din anul 2011, urmând ca prin intermediul acestui nou contract, călătoria noastră să continue, fiind mândri de contribuţia la dezvoltarea infrastructurii feroviare marocane".

Şase unităţi franceze vor fi angajate în producerea locomotivelor: Belfort (asamblare), Le Creusot (boghiuri), Ornans (motoare), Petit-Quevilly (transformatoare), Tarbes (componentele lanţului de tracţiune) şi Villeurbanne (dispozitivele electronice de la bord).

Alstom fabrică locomotive de mai bine de 100 de ani, prima locomotivă electrică fiind produsă în 1926. Actualmente, Alstom a vândut peste 3 000 de locomotive din gama Prima în ultimii 20 de ani.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Ministerul Economiei a făcut o înţelegere cu Damen, ca statul să preia 51% din Şantierul Naval Mangalia
23 mar. A.A.


SITE-UL OLIGARCHSINSIDER.COM:Fluxys, concurent cu Transgaz în preluarea DESFA, este partener cu Gazprom
23 mar. M.P.


Grupul care deţine Kanal D, vândut unei companii apropiate preşedintelui Erdogan
23 mar.


ADVERTORIALCONVOCATOR al Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii comerciale ZENTIVA S.A., înmatriculată sub J40/363/1991, CUI 336206
23 mar.


ÎN ŢARA NOASTRĂHolzindustrie Schweighofer a investit un milion de euro în sistemul de securitate al lanţului de aprovizionare
23 mar. R.R.


Commerzbank şi-a suspendat reclamele de pe Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica
22 mar. V.D.


BMW nu va produce în masă automobile electrice pană în 2020
22 mar. M.D


CTP o numeşte pe Andreea Odovîncă în funcţia de Director Financiar pentru România
22 mar. M.D


ANCOM a amendat Vodafone pentru nerespectarea Regulamentului european "Roam like at home"
22 mar. M.D


Werk Property Group investeşte 14 milioane de euro într-un proiect rezidenţial unic în România1
22 mar. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.