Alstom va furniza locomotive electrice pentru ONCF

16 feb. 13:27 Companii-Afaceri
A.C
Alstom va furniza locomotive electrice pentru ONCF

Alstom a câştigat recent un contract cu ONCF, operatorul naţional marocan de transport feroviar, pentru furnizarea a 30 de locomotive electrice, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Contractul, obţinut în urma unei licitaţii internaţionale lansate de ONCF în martie 2017, valorează aproximativ 130 de milioane de euro. Locomotivele vor fi fabricate în uzina Alstom din Belfort, iar echipa Alstom din Maroc va asigura serviciul post-vânzare şi întreţinerea.

Cele 30 de locomotive Prima M4 au o putere nominală de 5,5 MW, o viteză maximă de rulare de 160 km/h şi funcţionează la o tensiune de 3 KV CC.

Brahim Soua, Director General al Alstom în Maroc, a declarat: "Suntem încântaţi că ONCF şi-a reînnoit încrederea în compania şi în produsele noastre. Datorită parteneriatului solid şi istoric bazat pe încredere reciprocă şi un real spirit de echipă în relaţia cu clientul, 20 de locomotive Prima funcţionează cu succes în Maroc încă din anul 2011, urmând ca prin intermediul acestui nou contract, călătoria noastră să continue, fiind mândri de contribuţia la dezvoltarea infrastructurii feroviare marocane".

Şase unităţi franceze vor fi angajate în producerea locomotivelor: Belfort (asamblare), Le Creusot (boghiuri), Ornans (motoare), Petit-Quevilly (transformatoare), Tarbes (componentele lanţului de tracţiune) şi Villeurbanne (dispozitivele electronice de la bord).

Alstom fabrică locomotive de mai bine de 100 de ani, prima locomotivă electrică fiind produsă în 1926. Actualmente, Alstom a vândut peste 3 000 de locomotive din gama Prima în ultimii 20 de ani.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CE invită părţile interesate să transmită observaţii la angajamentele Transgaz1
22 sep. F.B.


Emirates şi Etihad Airways dezmint că vor să creeze cel mai mare operator aerian din lume
22 sep. F.B.


Ford, aproape de vânzarea fabricii sale din Franţa
21 sep. T.M.


Uber negociază preluarea companiei Deliveroo
21 sep. V.D.


PROIECTUL STRATEGIEI ENERGETICE:"România îşi va menţine poziţia de producător de energie în regiune"
21 sep. E.O.


Christian Tour a intrat pe segmentul vacanţelor city break
21 sep. E.O.


Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii
21 sep. O.D.


Comerţul cu produse agricole, vital în contextul schimbărilor climatice
21 sep. O.D.


OANA TOTORA, MYORGANIC:Piaţa produselor organice din România - matură, dar subdezvoltată
21 sep. RAMONA RADU


Turismul balnear, în creştere cu 20% în 2018
21 sep. Adelina Toader

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.