Alstom va furniza locomotive electrice pentru ONCF

16 feb. 13:27 Companii-Afaceri
A.C
Alstom va furniza locomotive electrice pentru ONCF

Alstom a câştigat recent un contract cu ONCF, operatorul naţional marocan de transport feroviar, pentru furnizarea a 30 de locomotive electrice, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Contractul, obţinut în urma unei licitaţii internaţionale lansate de ONCF în martie 2017, valorează aproximativ 130 de milioane de euro. Locomotivele vor fi fabricate în uzina Alstom din Belfort, iar echipa Alstom din Maroc va asigura serviciul post-vânzare şi întreţinerea.

Cele 30 de locomotive Prima M4 au o putere nominală de 5,5 MW, o viteză maximă de rulare de 160 km/h şi funcţionează la o tensiune de 3 KV CC.

Brahim Soua, Director General al Alstom în Maroc, a declarat: "Suntem încântaţi că ONCF şi-a reînnoit încrederea în compania şi în produsele noastre. Datorită parteneriatului solid şi istoric bazat pe încredere reciprocă şi un real spirit de echipă în relaţia cu clientul, 20 de locomotive Prima funcţionează cu succes în Maroc încă din anul 2011, urmând ca prin intermediul acestui nou contract, călătoria noastră să continue, fiind mândri de contribuţia la dezvoltarea infrastructurii feroviare marocane".

Şase unităţi franceze vor fi angajate în producerea locomotivelor: Belfort (asamblare), Le Creusot (boghiuri), Ornans (motoare), Petit-Quevilly (transformatoare), Tarbes (componentele lanţului de tracţiune) şi Villeurbanne (dispozitivele electronice de la bord).

Alstom fabrică locomotive de mai bine de 100 de ani, prima locomotivă electrică fiind produsă în 1926. Actualmente, Alstom a vândut peste 3 000 de locomotive din gama Prima în ultimii 20 de ani.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Engie vinde o participaţie companiei Glow Energy
20 iun. A.M.


Volkswagen şi Ford alianţă pentru vehicule utilitare
20 iun. A.M.


TeraPlast investeşte în reciclare
20 iun. M.D.


Parteneriatul Red Bull - Renault se încheie
20 iun. M.D.


CONPET:Creştere de 5,8% pentru tarifele de ţiţei intern
20 iun. A.M.


OBSESII ALIMENTARECine se teme de microunde?
20 iun. ADRIAN-NICOLAE POPESCU


Industria IT autohtonă, în top la nivel european
20 iun. O.D.


Industria de gambling se plânge de reticenţa băncilor
20 iun. Emilia Olescu


MIHAELA PROICEA, BIO ORTOCLINIC:"Medicii nu mai vor să lucreze în sistemul privat, statul acordă salarii mai mari"7
20 iun. A consemnat ADELINA TOADER


INVESTIŢIE DE 16 MILIOANE DE EURO ÎN BUCUREŞTIAFI Europe Romania începe construcţia proiectului rezidenţial AFI City
20 iun.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.