Alstom va furniza locomotive electrice pentru ONCF

16 feb. 13:27 Companii
A.C
Alstom va furniza locomotive electrice pentru ONCF

Alstom a câştigat recent un contract cu ONCF, operatorul naţional marocan de transport feroviar, pentru furnizarea a 30 de locomotive electrice, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Contractul, obţinut în urma unei licitaţii internaţionale lansate de ONCF în martie 2017, valorează aproximativ 130 de milioane de euro. Locomotivele vor fi fabricate în uzina Alstom din Belfort, iar echipa Alstom din Maroc va asigura serviciul post-vânzare şi întreţinerea.

Cele 30 de locomotive Prima M4 au o putere nominală de 5,5 MW, o viteză maximă de rulare de 160 km/h şi funcţionează la o tensiune de 3 KV CC.

Brahim Soua, Director General al Alstom în Maroc, a declarat: "Suntem încântaţi că ONCF şi-a reînnoit încrederea în compania şi în produsele noastre. Datorită parteneriatului solid şi istoric bazat pe încredere reciprocă şi un real spirit de echipă în relaţia cu clientul, 20 de locomotive Prima funcţionează cu succes în Maroc încă din anul 2011, urmând ca prin intermediul acestui nou contract, călătoria noastră să continue, fiind mândri de contribuţia la dezvoltarea infrastructurii feroviare marocane".

Şase unităţi franceze vor fi angajate în producerea locomotivelor: Belfort (asamblare), Le Creusot (boghiuri), Ornans (motoare), Petit-Quevilly (transformatoare), Tarbes (componentele lanţului de tracţiune) şi Villeurbanne (dispozitivele electronice de la bord).

Alstom fabrică locomotive de mai bine de 100 de ani, prima locomotivă electrică fiind produsă în 1926. Actualmente, Alstom a vândut peste 3 000 de locomotive din gama Prima în ultimii 20 de ani.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Qatar Petroleum, investiţie de 20 miliarde dolari în SUA
16 dec. E.A.


MEDIAT DE MINISTRUL TRANSPORTURILOR LUCIAN ŞOVA:Acord între conducerea Romatsa şi sindicat
15 dec. T.T.


DIN CAUZA ZĂPEZII:Aeroportul Internaţional din Timişoara, închis temporar
15 dec. L.T.


FP critică Ministerul Transporturilor
14 dec. D.D.


Ţara noastră - blocaj economic în sectorul forestier
14 dec. L.I.


ANRE:Cresc tarifele pentru distribuţia energiei electrice
14 dec. T.A.


CET Govora a salvat Oltchim de la faliment3
14 dec. I.T.


Delta Studio a lansat a 3-a ediţie a Albumului Lifestyle Design Interior
14 dec. R.R.


Hidroelectrica a finalizat modernizarea Hidroagregatului II al CHE Bereşti
14 dec. Mihai Gongoroi


Mai mulţi bani pentru IMM-urile din domeniul IT
14 dec. I.Ghe.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.